Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Σάρωσε ο ΠΑΟ! Χρυσή νίκη…



Οι πράσινοι επικράτησαν 1-0 απέναντι στον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Λεωφόρο και πλησίασαν στο -1 τους Πειραιώτες αλλά και στο -3 από την κορυφή. 
Χρυσός σκόρερ για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν ο Βιγιαφάνιες στο 56ο λεπτό. Ήρωας στο φινάλε ο Βλαχοδήμος, που με μεγάλες αποκρούσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του και
«σφράγισε» το τρίποντο για το Τριφύλλι. Οι ερυθρόλευκοι ήταν ακίνδυνοι επιθετικά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως στα τελευταία λεπτά εκμεταλλευόμενοι και την κούραση των γηπεδούχων πίεσαν πολύ και θα μπορούσαν να σώσουν τον βαθμό. 
Τους 13 βαθμούς έφτασαν πλέον οι πράσινοι, που παρέμειναν και αήττητοι στη Λεωφόρο στο φετινό πρωτάθλημα. Στους 14 έμειναν οι Πειραιώτες, που με νίκη θα ανέβαιναν -ίσως και προσωρινά- στην κορυφή. 
To ματς: 
Παρά τη συνεχή βροχόπτωση και το άγχος που κρύβει κάθε ντέρμπι, το ματς στη Λεωφόρο είχε καλό ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά και επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, που απάντησε με γρήγορο και κάθετο παιχνίδι στους κενούς χώρους, το οποίο ανάγκασε τους «πράσινους» να οπισθοχωρήσουν. Πάντως, η ομάδα του Ουζουνίδη συνέχιζε να φέρνει την μπάλα στην περιοχή του Προτό και στο 15ο λεπτό διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι το οποίο κακώς δεν της δόθηκε για χέρι του Ανδρούτσου έπειτα από προσπάθεια του Βιγιαφάνιες. Ο Παπαπέτρου και ο βοηθός του θεώρησαν πως η απόσταση ήταν πολύ κοντινή κι άφησαν το παιχνίδι να συνεχιστεί, όμως το χέρι του χαφ των ερυθρόλευκων μεγάλωσε την επιφάνεια του σώματός του. 
Στη συνέχεια το παιχνίδι χάλασε. Η βροχή δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών που γλιστρούσαν στο χορτάρι, ενώ και τα δυνατά μαρκαρίσματα κι από τις δύο πλευρές «πάγωσαν» τον ρυθμό. Ο Ολυμπιακός στη συνέχεια είδε την τριπλέτα των Ανδρούτσου-Φορτούνη-Πάρντο να «μπλοκάρει» και δεν μπόρεσε να απειλήσει με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει το ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια! Από την άλλη, το Τριφύλλι πίεσε, όμως όποτε χρειάστηκε ο Προτό ήταν σε ετοιμότητα ενώ και ο Σισέ καθάρισε σχεδόν όλα τα γεμίσματα στην περιοχή. 
Πιο δυνατό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό, καθώς ο Τάκης Λεμονής ανέβασε τις γραμμές της ομάδας του. Οι ερυθρόλευκοι είδαν το πλάνο τους να γυρίζει μπούμερανγκ, αφού ο Παναθηναϊκός απάντησε με κάθετες μπαλιές στους κενούς χώρους κι έγινε απειλητικός. Στο 56’ τα δεδομένα άλλαξαν, αφού οι πράσινοι έπιασαν στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα και έπειτα από γύρισμα του Λουντ άνοιξαν το σκορ με τον Βιγιαφάνιες. Ο Ουζουνίδης και οι παίκτες του χειρίστηκαν σωστά την κατάσταση μετά το 1-0 πιέζοντας στη μεσαία γραμμή με αποτέλεσμα να μην επιστρέψουν στον Ολυμπιακό να εκδηλώσει οργανωμένες επιθέσεις. 
Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τον Λεμονή να παίζει τα ρέστα του και τον Παναθηναϊκό να δείχνει αρκετά κουρασμένος και να χάνει μέτρα στο γήπεδο. Κάπου εκεί ήρθε η ώρα του Βλαχοδήμου, που έκανε δύο μεγάλες αποκρούσεις στο 78’ και στο 79’ σε προσπάθειες του Ανσαριφάρντ, με την δεύτερη να βρίσκει και στο δοκάρι. Το ματς πήρε φωτιά στο φινάλε και στο 80’ οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι έπειτα από σπρώξιμο του Χουλτ στον Καρσελά, στο οποίο ο Παπαπέτρου άφησε το ματς να συνεχιστεί. Οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην επίθεση. Έκαναν πολλά γεμίσματα προς την αντίπαλη περιοχή, όμως και στο 89’ ο Βλαχοδήμος είπε «όχι» στην προσπάθεια του Εμενίκε να τον νικήσει. Οι πράσινοι έπαιξαν με το ρολόι στο φινάλε και τελικά κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη, την οποία πανηγύρισαν έξαλλα μετά το τελευταίο σφύριγμα. 
Οι συνθέσεις: 
Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Μολέδο, Κολοβέτσιος, Χουλτ, Κουρμπέλης, Σιλά, Βιγιαφάνιες (83’ Καμπέσας), Λουντ, Χίλιεμαρκ (87’ Κουτρουμπής), Μολίνς (69’ Μουνιέ) 
Στον πάγκο: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Ρέις 
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Σισέ, Ένχελς, Κούτρης, Ρομαό, Οφόε (77’ Ζιλέ), Φορτούνης, Πάρντο (74’ Ανσαριφάρντ), Ανδρούτσος (Καρσελά), Εμενίκε 
Στον πάγκο: Καπίνο, Μποτία, Ταχτσίδης, Φιγκέιρας 
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου 
Βοηθοί: Ιωάννης Τουμπακάρης / Κούλα Χασάν 
Γήπεδο: Λεωφόρος

sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου