Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Δημοσκόπηση Marc: Παραμένει μεγάλη η διαφορά

[Όσον αφορά αυτό που λένε οι ΣΥΡΙΖΑίοι ότι μειώνεται η διαφορά, είναι απλό: Η διαφορά μειώνεται γιατί αυτοί πολώνουν το κλίμα και καταφέρνουν να ψιλοσυσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους... αλλά μέχρι εκεί! Παραπάνω από 20% δύσκολα να πάνε]
Με διαφορά σχεδόν 12% από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία προηγείται άνετα του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Στην έρευνα της εταιρείας Marc που δημοσιεύεται αύριο, Σάββατο, στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεντρώνει 30,3% (0,9% λιγότερο απ' ότι το Σεπτέμβριο) έναντι μόλις 18,4% του ΣΥΡΙΖΑ (0,6% λιγότερο απ' τον Σεπτέμβριο).

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία με 7,1%, αυξάνει τα ποσοστά της και αφήνει στην τέταρτη θέση την Χρυσή Αυγή με 6,7%. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,7%, ενώ στη Βουλή φαίνεται πως μπαίνει και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη που είναι ακριβώς στο όριο του 3%.

Η επικοινωνιακή αντεπίθεση που ανέπτυξαν το προηγούμενο διάστημα η Κουμουνδούρου και το Μέγαρο Μαξίμου δείχνει να εξαντλεί τα όριά της, αφού τα χαρτιά της παροχολογίας και των ταξικών χαρακτηριστικών που επιχειρήθηκε να δοθούν στη φθινοπωρινή πολιτική αντιπαράθεση μοιάζουν ανίσχυρα να αποφέρουν νέα δημοσκοπικά οφέλη και να ανατρέψουν τους διαμορφωμένους συσχετισμούς.

Η υπεροχή, ωστόσο, της Ν.Δ. τόσο στα ποσοτικά όσο και στα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης δεν αφήνει περιθώρια για να βρουν πραγματικό έρεισμα οι ελπίδες των κυβερνώντων, καθώς τρεις στους τέσσερις που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν ότι η πορεία της κυβέρνησης δεν κινείται σε θετική τροχιά. Μάλιστα, αρνητική βαθμολογία βάζει στους κυβερνώντες και η πλειοψηφία (52,8%) όσων στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, οι πολίτες σε συντριπτική πλειοψηφία της τάξης του 65%, εκτιμούν ότι το πλεόνασμα των 800 εκατ. ευρώ πρέπει να κατευθυνθεί σε μείωση φόρων – όπως προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - αντί μικρών παροχών σε στοχευμένες ομάδες.

Ενα συντριπτικό επίσης ποσοστό, 75,6%, κρίνει ως «αρνητική» την πορεία κυβέρνησης, ενώ πάνω από ένας στους δύο (52,8%) ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ωστόσο, οι ερωτηθέντες δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές, με το 55,7% να τάσσεται υπέρ της ολοκλήρωσης της τετραετίας από την κυβέρνηση. Πρόωρες κάλπες θέλει το 32,7% και το 7,1 δεν έχει άποψη.

Στο θέμα των ημερών, που είναι οι διαπραγματεύσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αναβάθμιση των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, περισσότεροι από τους μισούς, σε ποσοστό 55%, δηλώνουν αντίθετοι, ενώ περίπου τρεις στους δέκα υποστηρίζουν την εν λόγω αμυντική δαπάνη.



Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, για λογαριασμό της ίδιας εφημερίδας, τον Σεπτέμβριο του 2017, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ανερχόταν στις 12,4 μονάδες (ΝΔ 31,4% - ΣΥΡΙΖΑ 19%) ενώ τον Μάιο η διαφορά ήταν στο 16,6%  (ΝΔ 32,2% - ΣΥΡΙΖΑ 15,7%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου