Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Διεγράφη η Κατερίνα Παπακώστα από τη ΝΔ

Παρελθόν αποτελεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας η Κατερίνα Παπακώστα - Αφορμή στάθηκε η διαφοροποίηση της κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Στη διαγραφή της βουλευτή της Β’ Αθήνας προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτοντάς την εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.
Η απόφαση αυτή φαίνεται πως συνδέεται με το γεγονός ότι η κ.Παπακώστα χθες είχε πάρει το λόγο στη Βουλή, μετά τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη. Και ενώ ο κ.Γεωργιάδης είχε επιτεθεί σφοδρά και προσωπικά κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, η κ.Παπακώστα στη συνέχεια είχε εκφράσει την άποψη πως προσωπικές αναφορές κατά του κ.Καμμένου δεν έχουν σχέση με το νομοσχέδιο, φράση που ερμηνεύθηκε ως στήριξη στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και διαφοροποίηση από τον κ.Γεωργιάδη.
Η κ.Παπακώστα στη συνέχεια και προφανώς κατόπιν αντιδράσεων από το κόμμα, είχε προβεί σε διορθωτική δήλωση στην οποία ανέφερε:
«Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:
Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν, δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω, τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.
Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.
Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές. Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου».
Η διορθωτική δήλωση της κ.Παπακώστα εφέρετο χθες το βράδυ να είχε ικανοποιήσει την ηγεσία της ΝΔ, ωστόσο το ζήτημα συζητήθηκε ξανά σήμερα στον πρωινό καφέ και αποφασίστηκε η διαγραφή της από την ΚΟ, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που η βουλευτής της Β’ Αθήνας έχει προβεί σε δηλώσεις που ερμηνεύθηκαν ως κόντρα στη γραμμή του κόμματος. Η δε συγκρουση της με τον κ.Γεωργιάδη είναι γνωστή. ΠΗΓΗ eidiseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου