Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Φωτογραφία του Konstantinos Triantaphyllidis.

Γράφει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης
   
ΗΠΑ-ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Ο Πρωθυπουργός κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. θα επιδιώξει και την προώθηση των Εθνικών Θεμάτων, κάτι που υποστηρίζει και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. με τις χθεσινές δηλώσεις του. Ως εκ τούτου παραθέτω την επιστολή που έστειλε πρόσφατα (11 Οκτωβρίου 2017) ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ προς τις Ελληνικές αρχές με τίτλο:

ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ (Vardarska Banovina) ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ
Προς:
κ. Προκόπη Παυλόπουλο, Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας
κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργό της Ελλάδος
κ. Νίκο Κοτζιά, Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος
κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Αρχηγούς όλων των κομμάτων της Ελληνικής Βουλής
Βουλευτές του Ελληνικού και του Κυπριακού Κοινοβουλίου

Εξοχότατοι κύριε Πρόεδρε και κύριε Πρωθυπουργέ,
Και αξιότιμοι κύριοι υπουργοί και βουλευτές,
μολονότι ο «Μακεδονισμός» των Σκοπίων φαίνεται να καταρρέει, δεν εκλείπει ο κίνδυνος αναβίωσής του από την μεριά των βορείων γειτόνων μας, όπως δείχνουν κάποιες μεθοδεύσεις στο παρασκήνιο. Σας θυμίζουμε τις πρόσφατες εκδηλώσεις της αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής Διασποράς» στο Τορόντο, όπου διπλωμάτες της Σκοπιανής κυβέρνησης φωτογραφήθηκαν κάτω από χάρτες της «Ενωμένης Μακεδονίας» (πράγμα που έχουν κάνει επανειλημμένα και στο παρελθόν), ενώ ο Σκοπιανός Υπουργός Εξωτερικών κ. Νικολά Ντιμιτρόφ, λίγες ώρες πριν την συνάντησή του με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, υποστήριξε πως «η Ελλάδα οφείλει να στηρίξει την “Μακεδονία” στην νέα συγκυρία, προκειμένου να εδραιωθεί η ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων». Ωστόσο, και οι διπλωμάτες και οι πολιτικοί της γειτονικής χώρας, γνωρίζουν πολύ καλά πως μια από τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί η χώρα τους στο ΝΑΤΟ ή στην ΕΕ, είναι να λυθεί το πρόβλημα του ονόματος, πριν την ένταξή τους στους διεθνείς αυτούς οργανισμούς.
Η Σερβία εν τω μεταξύ με δήλωση τόσο του Υπουργού Εξωτερικών, όσο και του ίδιου του Πρωθυπουργού της, δηλώνει ότι έκανε μεγάλο λάθος που αναγνώρισε τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Δεν είναι καθόλου απίθανο και ο Διεθνής παράγοντας, για δικούς του λόγους, να έχει αλλάξει στάση στο θέμα της αναγνώρισης του κρατιδίου με το συνταγματικό του όνομα.
Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στις 13 Απριλίου 1992, συμφωνήθηκε (με εξαίρεση του Κ.Κ.Ε.) ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων μόνο με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη «Μακεδονία». Όλα λοιπόν τα κόμματα, πλην του Κ.Κ.Ε., δεσμεύτηκαν να μην αναγνωρίσουν τα Σκόπια, αν στο όνομά τους θα υπάρχει η λέξη «Μακεδονία».
Επικροτούμε τις προσπάθειες του κ. Κοτζιά, που ζητά από την γειτονική χώρα να σταματήσει η «αλυτρωτική» προπαγάνδα της Σκοπιανής κυβέρνησης. Ωστόσο, παρατηρούμε ότι η προπαγάνδα εκ μέρους κυβερνητικών φορέων των Σκοπίων συνεχίζεται ακατάπαυστα και αδιάλλακτα.
Πιστεύουμε ότι ένα σύνθετο όνομα για το γειτονικό κράτος θα καταστρέψει ανεπανόρθωτα κάθε προσπάθεια καλής γειτονίας με τον βόρειο γείτονά μας, από δική του υπαιτιότητα, και θα δημιουργήσει μελλοντικά απρόβλεπτες αποσταθεροποιητικές εξελίξεις στην ευαίσθητη αυτή περιοχή των Βαλκανίων.
Με αυτή την επιστολή ζητούμε από όλα τα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων να ενημερώσουν επισήμως τον Ελληνικό λαό για την θέση τους στο ζήτημα της σύνθετης ονομασίας την οποία έχουν προτείνει στο παρελθόν για τα Σκόπια και περιέχει τον όρο «Μακεδονία». Τονίζουμε ότι είναι καθήκον της Ελληνικής κυβέρνησης να υπερασπιστεί την εδαφική ακεραιότητα και την ιστορία της πατρίδας μας, αποκλείοντας οποιαδήποτε ονομασία που συμπεριλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία”.
Περιμένουμε απάντησή σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση του IHA: ihahellas@gmail.com
INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION
815 Naudain Avenue, Claymont, Delaware 19703, U.S.A
www.professors-PhDs.com και Mail: IHAHellas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου