Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΒΓΗΚΑΝ ΒΟΛΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ. ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΤΟ «ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΟΛΩΝ» ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ

MAXERI
Ανήμπορη η Αστυνομία να αντιδράσει
Με αίτημα ασφαλείς συνθήκες διαμονής αλλά και σύντομη εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλλει, εκατοντάδες φιλοξενούμενοι στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο κυρίως Αφγανικής καταγωγής, κατέλαβαν από χθες το βράδυ το οδόστρωμα μπροστά στον καταυλισμό τους.
Τα γυναικόπαιδα κοιμήθηκαν ήδη πάνω στην άσφαλτο ενώ άνδρες γύρω από φωτιές περιφρουρούν την κινητοποίησή τους.
Από το πρωί σήμερα στη Μόρια η κατάσταση είναι εκρηκτική. Το μεσημέρι μάλιστα υπήρξαν και συγκρούσεις ανάμεσα σε διάφορες εθνοτικές ομάδες φιλοξενουμένων ενώ ένας 55χρονος που έπασχε από καρδιολογικό πρόβλημα έχασε τη ζωή του.
Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά τις τελευταίες μέρες που διάφορες εθνοτικές ομάδες φτάνουν στην «λύση» των εξεγέρσεων. Η κατάσταση στο νησί τείνει να βρεθεί εκτός ελέγχου.
Οι αρχές και στα επεισόδια των προηγούμενων ημερών αρκέστηκαν στο να δημιουργήσουν με τις ασπίδες τους φράγματα ανάμεσα στις αλληλοσυγκρουόμενες εθνικές ομάδες «μέχρι την επόμενη φορά», όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μέσα στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Μόριας, αλλά και σε κτήματα γύρω από αυτόν, η κατάσταση θυμίζει μέρες του φθινοπώρου του 2015. Σε μια δομή με υποδομές στέγασης για 2.000 άτομα διαμένουν 5.500 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους είναι οικογένειες με πολλά παιδιά.
Ιθύνοντες και στελέχη του καταυλισμού της Μόριας μιλάνε για μία τεταμένη κατάσταση που μπορεί να εξελιχθεί στο «χειρότερο σενάριο όλων». Ποιο είναι αυτό; Μία γενικευμένη εξέγερση των ήδη υπεράριθμων μεταναστών που φιλοξενούνται στο πολύπαθο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου