Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΜΕΣΩ Ο.Λ.Θ. Γράφει ο ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ
Στη Δικαιοσύνη το σκάνδαλο με τα λαθραία τσιγάρα, που διακινήθηκαν μέσω ΟΛΘ. Η αναβολή της δίκης και τα επιτακτικά ερωτήματα 
Μια από τις πιο σκανδαλώδεις υποθέσεις διακίνησης λαθραίων τσιγάρων, από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που ήρθε στο φως μετά από πολλές προσπάθειες και έρευνα μετ΄ εμποδίων...
και που επρόκειτο να απασχολήσει τα ποινικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης (τριμελές εφετείο κακουργημάτων) στις 16-10-2017,  αναβλήθηκε για τις 14 Ιουνίου 2018, λόγω της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων.
Στη δίκη αυτή έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, πέντε άτομα, διακινητές, υπάλληλοι του Ο.Λ.Θ. και ένας εκτελωνιστής, ενώ η υπόθεση έλαβε και πολιτικές διαστάσεις, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Δημήτρης Καμμένος. Είχε απαντήσει ο τότε υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος είχε παραδεχτεί ότι υπήρχαν ευθύνες για την εξαφάνιση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και είχε δώσει οδηγίες για να διερευνηθεί το σκάνδαλο προς κάθε κατεύθυνση.
Σύμφωνα με την ερώτηση που είχε κάνει ο κ. Δ. Καμμένος, τον Δεκέμβριο του 2014 είχαν εξαφανιστεί από την Αποθήκη 24 του ΟΛΘ, δύο κοντέϊνερ με λαθραία τσιγάρα (Marlboro) με ζημία 3,1 εκ ευρώ από φόρους και δασμούς, που πλήρωσε ο ΟΛΘ. 
Αν είχε ακολουθηθεί ο δρόμος της καταστροφής των τσιγάρων, το κόστος δεν θα ξεπερνούσε τις 50.000 ευρώ, ανέφερε ο εν λόγω βουλευτής.
Αργότερα εκποιήθηκαν από άλλη παρτίδα 34 κοντέϊνερ με λαθραία τσιγάρα, με το συνολικό τίμημα 450.000 ευρώ και αγοράστρια μια εταιρία, η οποία την επόμενη μέρα κήρυξε πτώχευση. Αυτό έβαλε σε προβληματισμό τους αρμόδιους και προκάλεσε υποψίες ότι επρόκειτο για «στημένο» παιχνίδι.
Επιτακτικά ερωτήματα
Τα ερωτήματα όμως έγιναν πιο επιτακτικά και για το προηγούμενο θέμα των δύο κοντέϊνερ με τα 
marlboro, που «εξαφανίστηκαν» υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Σύμφωνα λοιπόν με αξιόπιστα δημοσιεύματα, τον Νοέμβριο του 2014 το Τελωνείο Θεσσαλονίκης ζήτησε ενημέρωση από τον ΟΛΘ, για την κατάσταση των δύο αυτών κοντέϊνερ και του φορτίου τους, που παρέμεναν δεσμευμένα από το 2000 στις αποθήκες του λιμανιού. 
Η έρευνα αποκάλυψε, ότι τα κοντέϊνερ είχαν «εξαφανιστεί»
 και η τότε διοίκηση του ΟΛΘ διεξήγαγε Ε.Δ.Ε. Το τελικό πόρισμα στηρίχθηκε σε μια εκδοχή, από τις πολλές, που «κατέθεσε» ένας τότε αποθηκάριος, ορισμένος από την ΟΛΘ Α.Ε., ως μέλος στην Επιτροπή Επαλήθευσης των Αζήτητων Εμπορευμάτων, ότι «φορτώθηκαν μαζί με τα εκποιηθέντα τσιγάρα των άλλων κοντέϊνερ και διοχετεύτηκαν σε χώρες εκτός Ε.Ε.»
Η Ε.Δ.Ε όμως, δεν εξέτασε τους πιθανούς άλλους τρόπους, εξόδου των τσιγάρων από τις αποθήκες του ΟΛΘ, ίσως και την μεταφορά τους οδικώς, όπως είχε αναφέρει μια άλλη μαρτυρία. Ταυτόχρονα η ΟΛΘ Α.Ε. κατέβαλε άμεσα το ποσό των 3,6 εκατ. € στο Τελωνείο, για τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους των Μ
arlboro, που «είχαν βγάλει φτερά». Το Τελωνείο, φαίνεται, ότι λαμβάνοντας τα χρήματα, «έκλεισε» την υπόθεση.
Ο ερωτών βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., είχε διαπιστώσει κενά και καθυστερήσεις στη διερεύνηση των υποθέσεων και έθεσε θέμα εσωτερικού ελέγχου στον ΟΛΘ, για την πραγματοποίηση του οποίου, είχε δώσει σχετικές διαβεβαιώσεις, ο 
τ. υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικήςκ. Θοδωρής Δρίτσας, όπως προαναφέρθηκε.
Ωστόσο παραμένουν τεράστια ερωτηματικά, για το πώς μεθοδεύτηκε η όλη υπόθεση και πώς τελικά θα καθίσουν στο εδώλιο μόνο κάποιοι υπάλληλοι, ενώ η εκποίηση των λαθραίων τσιγάρων έγινε με αποφάσεις υψηλά ισταμένων και οι συνθήκες εξαφάνισης των δύο κοντέϊνερ, δεν ήταν άσχετη με τα κυκλώματα, που λυμαίνονταν τον ΟΛΘ.
Στέλεχος ΑΝΕΛ: Να ανοιχθεί ο κύκλος ευθυνών
Άνθρωποι, που γνωρίζουν καλά τα πεπραγμένα των διοικήσεων του ΟΛΘ τονίζουν, ότι η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, δεν ανταποκρίνεται στη βαρύτητα όσων είχαν καταγγελθεί στη Βουλή και ότι θα έπρεπε να ανοιχτεί περισσότερο ο κύκλος της διερεύνησης ευθυνών, σε όλα τα επίπεδα. Το θέμα έχει ανακινήσει επανειλημμένα στέλεχος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Θεσσαλονίκη, που γνωρίζει καλά, το πώς λειτουργούσαν τα κυκλώματα και ποια ήταν η στάση των εκάστοτε διοικήσεων, αλλά οι προσπάθειές του, για περαιτέρω διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών, προσκρούει σε «εσωτερικά» εμπόδια και σε γραφειοκρατικού τύπου, νοοτροπίες συγκάλυψης (;).
Το ίδιο στέλεχος πρόκειται να ξεκινήσει νέα προσπάθεια αποκάλυψης κυκλωμάτων, παρά το γεγονός ότι έχει μπει στο στόχαστρο ορισμένων παραγόντων, που βολεύονται με τη συγκάλυψη παρομοίων υποθέσεων, όταν μάλιστα οι ευθύνες προκύπτουν, αγγίζουν κάποιους ψηλά ιστάμενους. Είναι δε πιθανό, κατά τη διάρκεια της δίκης, όταν τελικά διεξαχθεί τον Ιούνιο, να έρθουν στην επιφάνεια τα στοιχεία για τέτοιες ευθύνες, με ότι αυτό θα συνεπάγεται…

ΠΗΓΗthessniki.gr
ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου