Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ιδού πως σύμβουλος κορυφαίου υπουργού απαίτησε μίζα 3.6 εκατ. ευρώ


Διαδοχικές πιέσεις και εκβιασμούς που δέχθηκε από συνεργάτες ανώτατων κυβερνητικών στελεχών, μεταξύ των οποίων ένας αναπληρωτής υπουργός, που πλέον δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση, και ένα κυβερνητικό στέλεχος που βρίσκεται ακόμα και σήμερα πολύ κοντά στο περιβάλλον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ του 2016 και του 2017 από καλύπτει, μιλώντας στα «Παραπολιτικά», ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στο σκάνδαλο «Καρούζος gate», που αποκαλύφθηκε το 2010, Ιωσήφ Λιβανός.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, για τις οποίες έχουν πλήρη γνώση εδώ και μήνες τόσο το πρωθυπουργικό γραφείο όσο και ο Άρειος Πάγος αλλά και η Εισαγγελία ∆ιαφθοράς, στην πρώτη φάση οι πιέσεις προέρχονταν από πρόσωπα που συνδέονταν με αναπληρωτή υπουργό και ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης, ενώ έναν χρόνο μετά, σε δεύτερη φάση, το 2017, από πρόσωπα που συν δέονταν με τον σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και συγκεκριμένα τον κ. Α. Πουλιάση.

Και στις δύο περιπτώσεις το αντικείμενο του εκβιασμού, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του κ. Λιβανού, ήταν το ίδιο: να παραχωρήσει ένα σημαντικό μερίδιο της αμοιβής του που βάσει του νόμου δικαιούται από την αποκάλυψη της ευρείας φοροδιαφυγής του τότε ζεύγους Καρούζου, προκειμένου να γίνουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να εκδοθεί το ποσό.

Στην πρώτη περίπτωση, από τα «ενδιάμεσα πρόσωπα» του τότε αναπληρωτή υπουργού και του ανώτατου κυβερνητικού στελέχους τού ζητήθηκε το 50% της αμοιβής του, η οποία ανήρχετο στο ποσό των 7,2 εκατ. ευρώ. Δηλαδή η «μίζα» που ζητούσαν για τους δύο κυβερνητικούς θα έφτανε τα 3,6 εκατομμύρια ευρώ.

Μοιράσου το:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου