Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Οι γυναίκες ξανά μπροστά: «Όχι» στο νομοσχέδιο αναδοχής παιδιών από ομοφυλόφιλους

Αποτέλεσμα εικόνας για αναδοχή σε ομόφυλόφιλα ζευγάρια
Πως δικαιολογούν την άρνησή τους Θετικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία εμφανίστηκαν επί της διάταξης που δίνει τη δυνατότητα για αναδοχή σε ομόφυλόφιλα ζευγάρια, οι 29 φορείς που κλήθηκαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής!...
  Όλα δείχνουν πως η προπαγάνδα έχει δουλέψει καλά!  Ωστόσο, υπάρχουν πάντα αυτοί που λένε «όχι».
Εκτός του εκπροσώπου της Ιεράς Συνόδου, μπροστά μπήκαν και πάλι οι γυναίκες, συγκεκριμένα η εκπρόσωπος της Ένωσης Γυναικών, η οποία παρουσιάστηκε μάλιστα πιο κάθετη ενάντια στο νομοσχέδιο από τον εκκλησιαστικό εκπρόσωπο. 
Κανένας από τους εκπροσώπους των φορέων δεν διαφώνησε στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί ώστε να βρίσκονται λιγότερα παιδιά στα ιδρύματα και περισσότερα σε οικογένειες. Άλλο αυτό όμως και άλλο να χρησιμοποιείται η εν λόγω πραγματικότητα ως «Δούρειος Ίππος», προκειμένου να νομιμοποιηθεί η φροντίδα παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, καθώς το παιδί ό,τι βλέπει αυτό κάνει!
 «Παρά τα αντιθέτως αναμενόμενα, η διαφωνία της Ιεράς Συνόδου δεν έχει να κάνει πρώτα και κύρια με την αναδοχή από τα ομόφυλα ζευγάρια. Έχουμε συνολική και δομική διαφωνία με το σύμφωνο συμβίωσης» υπογράμμισε ο ειδικός νομικός σύμβουλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Θόδωρος Παπαγεωργίου.  
Αφού πρώτα διάβασε την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε ότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν έχει τις εγγυήσεις σταθερότητας που έχει ένας γάμος. «Ο γάμος έχει εγγυήσεις, με το σύμφωνο συμβίωσης μπορεί απλώς να αποδεσμευθεί με ένα απλό εξώδικο, μέσα σε ένα τρίμηνο. Αυτή είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στους δυο θεσμούς, Χαμηλώνει τον πήχη της παιδικής προστασίας»υπογράμμισε.  
Πρόσθεσε πάντως, αφήνοντας περιθώρια υποχωρήσεων στην τοποθέτησή του, ότι δεν γίνεται να υπάρχει διάκριση με τα ετερόφυλα ζευγάρια γιατί η χώρα θα καταδικαστεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.  «Ή θα επιτραπεί για όλους ή για κανέναν» είπε και διευκρίνισε ότι η διαφωνία της εκκλησίας για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν έχει να κάνει με ηθικές αξίες.  
Από την πλευρά της, κάθετα αντίθετη στην αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια εμφανίστηκε η Μαρία Περιχωρήτη, μέλος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος, υποστηρίζοντας ότι θα στερηθούν το δικαίωμα ανάπτυξης τους πάνω στα αρχέτυπα του πατέρα και της μητέρας, ενώ δεν θα έχουν ένα σωστό και ισορροπημένο πρότυπο.  
«Το παιδί δεν δικαιούται να αναπτυχθεί σε μια οικογένεια που δεν έχει νομική υπόσταση, όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Η οικογένεια έχει και βιολογική υπόσταση και πολιτισμική. Άλλο ο ρόλος της γυναίκας και άλλος του άνδρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου