Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

ΕΛΛΑΔΑ 2019. Με ΑΡΙΣΤΕΡΗ κυβέρνηση!! Αδιανόητο: Υποσιτισμένοι μαθητές στη Μαγνησία - SOS από τους εκπαιδευτικούς

Αποτέλεσμα εικόνας για Υποσιτισμένοι μαθητέςΥποσιτισμένοι είναι πολλοί μαθητές στη Μαγνησία με τους εκπαιδευτικούς να τονίζουν ότι δεν έχουν ούτε τα απολύτως αναγκαία για τη φοίτησή τους. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ethnos, οι καθηγητές μιλούν για ακραία ένδεια των μαθητών τους και ζητούν να γίνει καταγραφή των παιδιών, με σκοπό να τους δοθεί επίδομα και, παράλληλα, να τους παρασχεθεί παιδαγωγική και ψυχολογική στήριξη. Διαπιστώνοντας τη σοβαρή κατάσταση δυσχέρειας των μαθητών, η Διεύθυνση...
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έστειλε υπόμνημα στον υπουργό Παιδείας, ζητώντας του να λάβει μέτρα για την ανακούφιση τους με την υπογράμμιση: «Απευθυνόμαστε σε εσάς ως κορυφαία προϊστάμενη Αρχή μας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα που αποκτά ιδιαίτερες προεκτάσεις στην εκπαίδευση και αφορά μαθητές που διαβιούν σε συνθήκες ένδειας. Oι απόψεις αυτές βασίζονται και στις προσωπικές μας διαπιστώσεις, αλλά και στις σύμφωνες διαπιστώσεις διευθυντών σχολείων, εκπαιδευτικών, γονέων και πολιτών» τονίζεται στο υπόμνημα. O διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας περιγράφει τις δυσκολίες των μαθητών και τονίζει ότι αυτό επιδρά αρνητικά στις σχολικές τους επιδόσεις, στην πλημμελή παρακολούθηση των μαθημάτων τους και την προετοιμασία τους γι’ αυτά, στον ψυχισμό τους, στην κοινωνική τους ένταξη και στη γενικότερη εκπαιδευτική τους απόδοση, επηρεάζοντας το μέλλον τους. Την ίδια ώρα, οι εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος σιτίζει κάθε πρωί 241 μαθητές. Ο αριθμός αυτών των μαθητών αναδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος και την αναγκαιότητας λήψης μέτρων για όλους τους μαθητές. «Θεωρούμε ότι το μείζον αυτό θέμα της στήριξης των μαθητών με διαβιωτική δυσχέρεια δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί με αποσπασματικές και κατά περίπτωση προσπάθειες. Το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενική, κεντρική, πολιτειακή μέριμνα», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου