Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Ύμνοι για τον Τσίπρα, αφόρητη πίεση στον Σαμαρά


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Από τη στιγμή που διαφάνηκε ότι επίκειται συμφωνία για το Σκοπιανό χάρη στις… άοκνες προσπάθειες Τσίπρα και Κοτζιά, η «Deutche Welle», η γερμανική δημόσια ραδιοτηλεόραση, δεν σταμάτησε να φιλοξενεί συνεντεύξεις και δηλώσεις υπέρ της «λύσης».
Σήμερα, που η συμφωνία έχει πλέον υπογραφεί και ψηφιστεί, τα εκθειαστικά σχόλια παίρνουν και δίνουν.
Στις 17 Φεβρουαρίου, μεταδόθηκε και δημοσιεύθηκε (στην ιστοσελίδα) ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «H Ελλάδα καλωσορίζει τις επενδύσεις» η «Deutche Welle». Εκεί αναφερόταν ότι «η
Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει προορισμός για επενδυτές, αν και αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό σε πολλούς. H «Εnterprise
Greece» προσπαθεί να κάνει πιο ελκυστική την εικόνα της χώρας και να τονώσει τις εξαγωγές».
Και δημοσιεύει δηλώσεις στελεχών του συγκεκριμένου οργανισμού, στις οποίες όλα φαντάζουν ανθηρά και αναπτυξιακά – άλλο που επί ΣΥΡΙΖΑ εμείς εδώ επενδύσεις δεν έχουμε δει ούτε με το κιάλι.
Και βέβαια, δεν παρέλειψε (η Ντόιτσε Βέλλε) να αναφερθεί με κολακευτικά λόγια στην πρόσφατη βράβευση Τσίπρα – Ζάεφ στο Μόναχο με το βραβείο «Έβαλντ φον Κλάιστ», μεταφέροντας δηλώσεις Γερμανών αξιωματούχων που χαρακτήριζαν τους δυο «φίλους»… «πραγματικούς Ευρωπαίους ηγέτες».
Εκεί μίλησε άλλωστε ο Ζάεφ και για την «υπέροχη φιλία» του με τον Αλέξη, εκεί ότι η φιλία του με την Αλέξη θα κρατήσει ως το τέλος της ζωής του, εκεί είπε επίσης ότι παραμένει «Μακεδόνας» που «μιλά μακεδονικά».
Εκεί ο Ντιμιτρόφ είπε πως «δεν έχει καμιά σημασία ποιο είναι το παλαιότερο έθνος»!
Οι συνεντεύξεις δόθηκαν στο σκοπιανό τμήμα της Ντόιτσε Βέλλε, που ο οργανισμός διατηρεί ευλαβικά όλα αυτά τα χρόνια – ώστε να μπορεί να αναφέρει στις 25 Ιανουαρίου, ημέρα ψήφισης των Πρεσπών από την γνωστή πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου, «μια καλή ημέρα για Αθήνα, Σκόπια και την περιοχή», με αναφορά στην δήλωση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου Ζάιμπερτ.
Σε ερώτημα της Ντόιτσε Βέλλε είχε απαντήσει και η Μέρκελ (στις 11 Ιανουαρίου 2019) στα περί συναλλαγής.
Η Ντόιτσε Βέλλε είχε ρωτήσει την καγκελάριο «αν και κατά πόσον υπήρξε ένα είδος συναλλαγής στο θέμα της ονομασίας, όπως υποστηρίζει ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης». Και έτσι δόθηκε στην κ. Μέρκελ η ευκαιρία να εμφανιστεί έκπληκτη με τέτοιες απόψεις.
Μάλιστα, ο δημοσιογράφος της Ντόιτσε Βέλλε είχε επιμείνει, αναφερόμενος στη συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, που επρόκειτο να έχει η κ. Μέρκελ κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα. Οπότε της δόθηκε η ευκαιρία να μας… νουθετήσει με το περίφημο «σε όλες τις δημοκρατίες του κόσμου ισχύει ο κανόνας ότι η αντιπολίτευση θα πρέπει να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, αλλά σε θέματα μεγάλης εθνικής σημασίας θα πρέπει να επιδιώκεται να αναζητηθεί μια κοινή γραμμή»!
Δεν ήταν βέβαια εγκωμιαστική η Ντόιτσε Βέλλε όταν πρωθυπουργός ήταν ο Αντώνης Σαμαράς.
Όπως αποδεικνύεται τώρα, κάθε άλλο παρά τυχαία, όταν στις 23 Σεπτεμβρίου 2014 ο Σαμαράς είχε συναντηθεί με την Μέρκελ στο Βερολίνο, η Ντόιτσε Βέλλε ανέφερε: «Καμία δημόσια δέσμευση της Γερμανίδας καγκελαρίου για τα ελληνικά αιτήματα, με την Άγκελα Μέρκελ να εκφράζεται συγκρατημένα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας».
Και συνέχιζε το ρεπορτάζ:
«Οι ενδείξεις υπήρχαν, απλώς θα έπρεπε κανείς να τις είχε λάβει υπόψη. Ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ είχε τονίσει επανειλημμένα τις προηγούμενες μέρες όχι μόνο το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις κατά τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά. Ο κ. Ζάιμπερτ είχε διατυπώσει και ορισμένες εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που θα έπρεπε να είχαν προβληματίσει την ελληνική πλευρά. Για παράδειγμα, ως προς την οικονομική ανάπτυξη ο Στέφεν Ζάιμπερτ είχε σημειώσει μια μέρα πριν από την επίσκεψη Σαμαρά πολύ προσεκτικά ότι στην Ελλάδα «παρουσιάζονται ελπιδοφόρες ενδείξεις». Ως συνήθως τέτοιου είδους διατυπώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν είναι της στιγμής, αλλά εκφράζουν την πολιτική γραμμή της καγκελαρίας. Η επιβεβαίωση ήρθε την Τρίτη κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο».
Δηλαδή, παρά τα πολύ εμφανή σημάδια ανάκαμψης της οικονομίας, όλοι μαζί στη Γερμανία επέμεναν να δηλώνουν συγκρατημένοι – ενώ με τον Τσίπρα είναι… ασυγκράτητοι!
Και συνέχιζε (στις 24 Σεπτεμβρίου) η Ντόιτσε Βέλλε:
«Σκοπός της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν να εκθέσει στην καγκελάριο την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα μελλοντικά οικονομικά του σχέδια και να ζητήσει την παροχή στήριξης της Άγκελα Μέρκελ για ορισμένα από αυτά. Στην κοινή συνέντευξη τύπου μετά το τέλος της συνάντησης ο Αντώνης Σαμαράς εξήρε τις επιτυχίες της κυβέρνησής του σε ό,τι αφορά την εξυγίανση των δημοσιονομικών και την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Όπως επισήμανε, νωρίτερα απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί η Ελλάδα παρουσίασε πρωτογενές πλεόνασμα και επέστρεψε στις χρηματαγορές, ενώ προχώρησε σε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με λιγότερα χρήματα απ΄ ό,τι υπολογιζόταν. Ανακοίνωσε ακόμη ότι την επόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί το δεύτερο stress test των ελληνικών τραπεζών. Αναφερόμενος δε στην ελληνική οικονομία, υποστήριξε ότι ο ρυθμός ανάπτυξής της θα κυμανθεί το 2015 στο 2,9% και το 2016 στο 3,7%.
Στη συνέχεια ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρθηκε και στα επίμαχα σημεία της επίσκεψης του, τις φοροελαφρύνσεις και στο ζήτημα των δημοσιονομικών αναγκών της Ελλάδας. Όπως υποστήριξε, η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τρίτο πακέτο βοήθειας, μπορεί δηλαδή να τα καταφέρει και χωρίς νέα δάνεια από τους διεθνείς πιστωτές. Όπως δήλωσε, «το χρέος είναι βιώσιμο λόγω χαμηλών επιτοκίων, λόγω μιας πιθανής επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής, αλλά και ρυθμίσεων που ενδεχομένως υπάρξουν». Στα επιχειρήματα που ανέφερε για να στηρίξει την άποψη ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει χωρίς νέο μνημόνιο και πιθανώς χωρίς να κάνει χρήση των χρημάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δικαιούται για το 2015 και 2016, ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε και πιθανά μελλοντικά έσοδα από το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο. Όπως είπε «έρευνες στη δυτική Ελλάδα και νότια της Κρήτης ξεπερνούν τις αρχικές προσδοκίες».
Παρεμβαίνοντας στη συνέντευξη τύπου η καγκελάριος απέφυγε να σχολιάσει τα σχέδια και τις προσδοκίες του κ. Σαμαρά, δήλωσε όμως ευχαριστημένη με το ρόλο που διαδραματίζει: «Έχω την εντύπωση ότι ο πρωθυπουργός οδηγεί τη χώρα αποφασιστικά και στη βάση αυτών που διεθνώς έχουν συμφωνηθεί. Αυτό θα οδηγήσει βήμα προς βήμα σε επιτυχίες, οι οποίες θα επιτρέψουν στην Ελλάδα ένα καλύτερο μέλλον». Αναφερόμενη στα οικονομικά τεκταινόμενα της χώρας δήλωσε ότι «είναι πολύ ευχάριστο ότι στην Ελλάδα υπάρχουν οπωσδήποτε αρκετά θετικά μηνύματα και ότι πιθανώς η χώρα θα μπορούσε να φτάσει σύντομα στο κατώφλι της ανάπτυξης». Απευθυνόμενη στους έλληνες πολίτες, η καγκελάριος τόνισε ότι έχει επίγνωση των δυσκολιών που περνά η χώρα καθώς και της υψηλής ανεργίας και διαβεβαίωσε ότι «τα πρώτα τρυφερά βλαστάρια της επιτυχίας των προσπαθειών είναι ορατά και από γερμανικής πλευράς θα κάνουμε τα πάντα για να τις στηρίξουμε». Ανάλογες διατυπώσεις χρησιμοποίησε και αναφορικά με τη συνεργασία της Ελλάδας με την τρόικα. Κάνοντας λόγο για «διάφορες ευχάριστες εξελίξεις», εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσουν να «εδραιωθούν».
Και κατέληγε εκείνο το ρεπορτάζ:
«Με άλλα λόγια, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει κερδίσει τη στήριξη της καγκελαρίου για κανένα από τα συγκεκριμένα αιτήματά του. Το Βερολίνο βλέπει την ανάκαμψη οικονομίας της χώρας σε ένα εμβρυακό στάδιο και την πορεία των μεταρρυθμίσεων ασταθή. Γι' αυτό το λόγο θα προτιμούσε τη διατήρηση της «έξωθεν πίεσης». Ως εκ τούτου, τα σχέδια του κ. Σαμαρά μάλλον δύσκολα θα πραγματοποιηθούν. Τουλάχιστον όχι στο άμεσο μέλλον».
Και όλα αυτά, υπό τον τίτλο «Μια επίσκεψη χωρίς απτά αποτελέσματα».
Ενώ ο Τσίπρας που διέλυσε την οικονομία, έφερε, κατά τη γνώμη τους, απτά αποτελέσματα!
Ε δεν είναι και λίγο η παράδοση της Μακεδονίας!
Και για του λόγου το αληθές, δείτε εδώ: http://www.dw.de/μια-επίσκεψη-χωρίς-απτά-αποτελέσματα/a-17948970
Άλλωστε, δημοσιογράφος του σκοπιανού τμήματος της Ντόιτσε Βέλλε είχε υποβάλει, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου Σαμαρά – Μέρκελ, το προκλητικό ερώτημα για το θέμα των Σκοπίων.
Είχαν αρχίσει από το 2014
Η επιχείρηση προβολής του Τσίπρα είχε ξεκινήσει ήδη κατά την προεκλογική περίοδο του Ιανουαρίου 2015, όταν η Ντόιτσε Βέλλε μας ενημέρωσε ότι… «την χρυσή τομή θα αναζητήσουν Τσίπρας και πιστωτές»! Και ότι αν νικήσει ο Τσίπρας στόχος θα είναι… «ένας έντιμος συμβιβασμός»!
Προφανώς! Γι’ αυτό και τον είδαμε τον «έντιμο συμβιβασμό»!
Μάλιστα, από την ιστοσελίδα της, η Ντόιτσε Βέλλε είχε επιχειρηματολογήσει υπέρ του Τσίπρα, αναφέροντας ότι «οι πιστωτές θα πρέπει να υπολογίζουν σε
διαγραφή των δανείων σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, οπότε
δεν μπορούν παρά να επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας. Πολλά συνηγορούν
λοιπόν στο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δίκιο όταν υποστηρίζει ότι όσοι
προειδοποιούν για Grexit θέλουν κυρίως να επηρεάσουν τους Έλληνες
ψηφοφόρους».
Πολλά συνηγορούσαν λοιπόν ότι ο Τσίπρας είχε…δίκιο.
Γιατί, όπως έγραφαν, «το σίγουρο είναι πως η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί στόχο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (του Τσίπρα, δηλαδή). Και σημείωναν ότι «σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ το πιθανότερο είναι οι πιστωτές να
«ελαφρύνουν» τα βάρη που επωμίζεται σήμερα η Ελλάδα, ίσως με τη μορφή μιας
νέας επιμήκυνσης».
Δηλαδή, από την Γερμανία εκπεμπόταν, μέσω της πιο επίσημης δημοσιογραφικής φωνής της, ότι ο Τσίπρας μια χαρά θα ήταν, δεν θα ενοχλούσε τους δανειστές, θα συμβιβαζόταν μαζί τους και θα πετύχαινε και ελάφρυνση βαρών – την οποία για κάποιο λόγο δεν έδιναν στον Σαμαρά.
Ήδη από τον Δεκέμβριο, όταν στην Ελλάδα διεξαγόταν η διαδικασία για μετριοπαθή εκλογή, η Ντόιτσε Βέλλε μετέδιδε (16 Δεκεμβρίου 2014): «Ελπίδες για μια μετριοπαθή Αριστερά στην Ελλάδα».
Και ήδη από τις 28 Νοεμβρίου 2014, η Ντόιτσε Βέλλε δημοσίευε άρθρα του τύπου «Η ελληνική ανάκαμψη είναι παραπλανητική», όπου αναφερόταν: «Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς χρειάζεται απεγνωσμένα επιτυχίες για να κινητοποιήσει τον πυρήνα των ψηφοφόρων του. Αλλά η πραγματικότητα δεν φαίνεται να τον βοηθά πολύ. Η ανάπτυξη στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι πολύ εύθραυστη».
Ενώ με τον Τσίπρα, που πέρασε ένα εξάμηνο καταστρέφοντας την οικονομία της χώρας, υπέγραψε ένα τρίτο μνημόνιο, οδήγησε τη χώρα σε ένα γελοίο δημοψήφισμα και πήγε ξανά σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015, δεν έτρεχε τίποτε!
Δεν χρειαζόμαστε άλλες αποδείξεις.
Ένα μόνο ακόμη παράδειγμα: Όταν τον Ιούνιο του 2014 ο Τσίπρας συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ΕΚΤ Ντράγκι στην Φρανκφούρτη, η Ντόιτσε Βέλλε έκανε εκτενή αναφορά στις απόψεις που είχε εκθέσει ο «μέγας επαναστάτης», εξηγώντας τι είναι το ευρωπαϊκό New Deal στο οποίο αναφέρθηκε.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Τσίπρας… παρουσίασε το σχέδιό του για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τις αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και τη δημόσια διοίκηση ώστε να γίνει το κράτος πιο αποτελεσματικό!
Και συνέχιζε το ρεπορτάζ: «Σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε επίσης ότι παρά την κρίση, υπάρχει ακόμη και σήμερα ένα μέρος του πληθυσμού που εξακολουθεί να μην πληρώνει φόρους και διάγει προκλητικό βίο, παραπέμποντας στην λίστα Λαγκάρντ, η οποία δεν έχει αξιοποιηθεί και δεν έχουν εισπραχθεί πρόστιμα και φόροι».
Και κατέληγε το δημοσίευμα:
«Εκτίμηση των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ που συνόδευαν τον Αλέξη Τσίπρα, είναι ότι "οι θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνονται πια κομμάτι της ευρωπαϊκής συζήτησης, η οποία τώρα ανοίγει"».
Δηλαδή, όταν ο Σαμαράς πήγαινε στο Βερολίνο, οι επισκέψεις του δεν είχαν απτά αποτελέσματα, αλλά όταν ο Τσίπρας επισκεπτόταν τη Γερμανία λέγοντας όλες αυτές τις τρέλες, οι απόψεις του μεταφέρονταν ασχολίαστες!
Α, να μην το ξεχάσω κι’ αυτό: Στις 23 Ιουλίου 2008, η κ. Μέρκελ, απαντώντας σε δημοσιογράφο του σκοπιανού τμήματος της «Ντόιτσε Βέλε», έδωσε προτεραιότητα στο θέμα της επίλυσης της ονομασίας της ΠΓΔΜ και παρέπεμψε το θέμα της «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, στα γενικότερα θέματα προστασίας των μειονοτήτων από τη Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων…
Οπότε, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου