Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Οι σωστοί υποκριτές καταγγέλλουν τα πάντα, αλλά πράττουν τα χειρότερα


Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης

       «Και εσείς τα ίδια κάνατε».
       Είναι θλιβερό να το χρησιμοποιούν σαν άλλοθι αυτοί οι ιδεολόγοι, αυτοί οι σίγουροι ότι οι πολίτες τους ψήφισαν για την ποιότητα και τη  για τη διαφορά τους.
       Αλλά είναι υβριστικό  επίσης και για τους ψηφοφόρους τους, από τη στιγμή μάλιστα που περιμένουν να πιστέψουν αυτή τη σαθρή τους απολογία.
       Είναι γεγονός ότι στη διαχείριση της εξουσίας οι άνθρωποι του Μαξίμου είναι πραγματικά αδίστακτοι. Όμως, όσο ικανοί είναι στην ίντριγκα και την προπαγάνδα, άλλο τόσο ανίκανοι είναι στην παραγωγή έργου και στην άσκηση αποτελεσματικών  πολιτικών.
       Ωστόσο, οι σωστοί υποκριτές καταγγέλλουν πάντα τα αισχρά, αλλά πράττουν τα αισχρότερα.
     
  Τώρα προαναγγέλλουν, για άλλη μια φορά, τη μάχη μεταξύ της Ελλάδας της προόδου και της Ελλάδας  της συντήρησης, την  αντιπαράθεση μεταξύ καινούργιου και παλιού.
       Αλλά ποιοι είναι αυτοί που σαλπίζουν τη νίκη του φωτός επί του σκότους;
       Είναι αυτοί που από την αγέρωχη αντίσταση απέναντι στη δεσποτεία της γερμανόδουλης Ευρώπης, έγιναν οι καλύτεροι αρωγοί των επιθυμιών της.
      Είναι αυτοί που ψήφισαν το Υπερταμείο, παραδίδοντας για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία στους δανειστές.
        Είναι αυτοί που  ανερυθρίαστα παραχώρησαν τη μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα στο συνονθύλευμα του σλαβο-αλβανο-βουλγαρικού πληθυσμού του κράτους των Σκοπίων.
      Είναι αυτοί που χαρακτήρισαν άμυαλους, λαϊκιστές και ακροδεξιούς όσους  πήγαν στα  μεγαλειώδη συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.
      Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι οι νόμοι, το Σύνταγμα και οι κανόνες, είναι προϊόν συγκυριακών, κάθε φορά, πλειοψηφιών.
      Είναι  αυτοί που με ασύμμετρη μέθη και υπεροψία ανεβαίνουν στο βήμα της Βουλής, με τη βεβαιότητα ότι οι αμαρτίες των άλλων επαρκούν για τις δικές τους αυταπάτες και απάτες.
      Είναι αυτοί που υποσχέθηκαν μέλλον, αλλά σκαλίζουν τη χόβολη του παρελθόντος.
       Είναι αλήθεια ότι η πτώση δεν έχει τέλος. Η χώρα οδεύει από το κακό στο χειρότερο.  Κάθε μέρα που περνάει, είναι μια χαμένη ημέρα από το αύριο. Γι’ αυτό παντού συναντάς θυμό και οργή.
       Η κυβέρνηση λειτουργεί πια με όρους συνεταιρισμού. Έχοντας χάσει το συγκυβερνήτη της,  εξακολουθεί να κυβερνά με δανεικούς βουλευτές και πλειοψηφίες που διαμορφώνονται ανά περίπτωση, ευτελίζοντας θεσμούς και νόμους.
       Δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμμαχεί με αυτούς που κατήγγειλε στο παρελθόν και παράλληλα να καταγγέλλει τους πρώην συμμάχους της.
       Ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την παραμονή της στην εξουσία όσο περισσότερο μπορεί, με μοναδικό γνώμονα να μη χάσει τα προνόμιά της.
       Πολιτική της είναι να ποντάρει όσο το δυνατόν περισσότερο στην ιδιάζουσα «ικανότητα» μιας μερίδας ψηφοφόρων να προσέρχονται στην κάλπη λησμονώντας τα πάντα, εκτός από την πρόσφατη προεκλογική παροχή.
       Μπορεί η στρατηγική του Μαξίμου  να είναι αδίστακτη, αλλά σε κάθε βήμα είναι φανερή και η ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.
       Κατά συνέπεια, είναι επιτακτική ανάγκη όχι μόνο να ηττηθεί κατά κράτος η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην κάλπη, αλλά να αντικατασταθεί από μια καλύτερη που θα καταφέρει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα, καθώς επίσης και  να επαναφέρει την πολιτική κανονικότητα.

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου