Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Φτάνει πια με τα ψέματα των Γκεμπελίσκων.Το χρέος γιγαντώθηκε μέσα στην ευρωζώνη. ΠΙΝΑΚΑΣ

Θα τα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά. Το μεγάλο άλμα του χρέους δεν το κληρονομήσαμε από το παρελθόν άλλά δημιουργήθηκε μέσα στην ευρωζώνη, αφού  σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 8-9 χρόνια της ευρωφυλακής. Με άλλα λόγια, το μέρος του χρέους που γιγαντώθηκε μέσα στην ευρωζώνη... είναι σήμερα περίπου ανάλογο με το αντίστοιχό του που έχει σωρευτεί στα προηγούμενα 100 ή και περισσότερα χρόνια.... Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από τα επίσημα στοιχεία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, της Eurostat, όπως απεικονίζονται στο ιστόγραμμα που παρατίθεται εδώ.

Το ιστόγραμμα αυτό που είναι απλά κατανοητό και σε μη οικονομολόγους, καταρρίπτει πανηγυρικά τον τεράστιο μύθο που διακινείται συστηματικά από τα κατοχικά  ΜΜΕ και αναπαράγεται εύκολα από πολλούς, συνειδητά ή ασυνείδητα ότι δηλ. το σημερινό τεράστιο ελληνικό χρέος το κληρονομήσαμε από το παρελθόν και ειδικότερα από τη δεκαετία του 1980. Για αυτό οφείλουμε να πληρώσουμε αυτά που χρωστάμε αν θέλουμε να λεγόμαστε υπέυθυνο κράτος!  Οποία κοροϊδία.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από το ιστόγραμμα που προέρχεται, το τονίζουμε και πάλι, από επίσημα στοιχεία της Eurostat, το χρέος της χώρας μας σε αναλογία του ΑΕΠ, κατά μέσο όρο στη δεκαετία του 1980, όπως και στη δεκαετία του 1970, ήταν κάτω από το 50%. Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 αυξήθηκε στο 60% ,σε 75% μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και σε περίπου 100% ύστερα από τα μέσα της ίδιας δεκαετίας.   Όμως, το μεγάλο άλμα του χρέους σε  επίπεδα του 180% γίνεται μέσα στην ευρωζώνη ύστερα από το 2008 και σήμερα ξεπερνάει αισίως το 210%  του ΑΕΠ.

Μέσα στον «παράδεισο» της ευρωζώνης, το χρέος συνέχισε  να αυξάνεται και θα αυξάνεται παρ’ όλη την ανακεφαλαιοποίηση ή  κούρεμα ( PSI) το 2012 με αφαίμαξη των ομολόγων ελληνικών δημόσιων φορέων και Ελλήνων πολιτών,την κλοπή και αφελληνισμό των ελληνικών τραπεζών το 2014, το αυθαίρετο ξεπούλημα δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, τη ληστρική συρρίκνωση των εισοδημάτων μέσω της φορολογίας, τη μείωση συντάξεων και μισθών.

Από το 2002, με την ένταξή μας στην ευρωζώνη και την παραχώρηση του δικαιώματος για την έκδοση χρήματος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που εδρεύει στην Φραγκφούρτη, η χώρα έχασε την εθνική της κυριαρχία και ως επαίτης ικετεύει τους δανειστές για νέα δάνεια με σκοπό την αποπληρωμή παλαιότερων δανείων.

Και ενώ το γενικό ισοζύγιο πληρωμών είναι πλέον πλεονασματικό σε επίπεδα της τάξης των 2 δις σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, (λόγω των άγριων περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, παροχές, την φοροκαταιγίδα, την μεγάλη μείωση του κόστους των υγρών καυσίμων κλπ.), οι δανειακές μας υποχρεώσεις  απαιτούν ετήσιες δόσεις τουλάχιστον 27 δις, που αντιπροσωπεύουν το 15% του ΑΕΠ, σύμφωνα και μετην απόφαση του τελευταίου Eurogroup της 15ης Ιουνίου 2017.

Το τεράστιο αυτό ποσό είναι φυσικά αδύνατο να συγκεντρωθεί από μια οικονομία που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Έτσι, η Πρώτη Φορά Αριστερά, για να ανταποκριθεί στις τεράστιες δανειακές υποχρεώσεις που γιγαντώθηκαν τεχνητά τα τελευταία χρόνια, υποχρεώνεται να αντλεί όλο και περισσότερο ισοδύναμα σε ευρώ από συντάξεις, μισθούς, υπερφολόγιση, αρπαγή δημόσιας περιουσίας και ελληνικών τραπεζών, οδηγώντας τη χώρα σε απέραντη φτωχοποίηση και απόλυτη καταστροφή.

Πορεία του ελληνικού χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από το 1970 μέχρι σήμερα

Πηγή : Eurostat

Αλλά πέρα από στατιστικές και οικονομετεχνικές αναλύσεις υπάρχει και ένα ζήτημα κοινής λογικής.Βασική προύπόθεση για να ενταχθεί μαι ώρα στην ευρωζώνη είναι να έχει μικρό ή έστω ανεκτό χρέος. Αν είχαμε ένα τεράστιο χρέος απο το παρελθόν όπως ισχυρίζονται οι δανειστές και αναμασάνε πολλοί εδώ στη χώρα των ψεκασμένων και της φαιδράς πορτοκαλέας, πως μας δέχτηκαν στην ευρωζώνη ; Το επιχείρημα ότι μαγειρέψαμε τα στατιστικά στοιχεία, φυσικά και δεν ευσταθεί, αφού η όλη μεθόδευση για την ένταξή μας έγινε από την Goldman Sachs την οποία επέλεξαν οι δανειστές για το σκοπό αυτό.

Όλα τα παραπάνω, πρέπει επιτέλους να γίνουν ευρέως γνωστά από το μέσο πολίτη, ο οποίος οφείλει να τα κάνει κτήμα του και δώσει τη μάχη της αλήθειας ενάντια στο ψέμα, το φόβο και την ελπίδα που σκορπούν οι Γκεμπελίσκοι των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.Φτάνει πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου