Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Βίοι Παράλληλοι


Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Δύο Πρωθυπουργών μας οι οποίοι κυβέρνησαν (επειδή ενέπαιξαν τους ψηφοφόρους)  και μας διέσυραν διεθνώς.
Ο τότε -περιφερόμενος  πορφυρογέννητος στα διεθνή φόρα -δήλωνε, για να δικαιολογηθεί προφανώς,  πως: "Κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα .... "  (Σ.Σ Απόδειξη ότι : "Λεφτά υπήρχαν" ).
Ο νυν -λαϊκός αγωνιστής, παιδί του λαού είπε σε ευρωπαίους ηγέτες  τα εξής (ελεύθερη μετάφραση από τα Αγγλικά του): "Οι μετέχοντες των συλλαλητηρίων εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν : Ακροδεξιοί Λαϊκιστές. Ενώ όσοι μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους είναι υπέρ της Συμφωνίας".
(Σ.Σ Εξελέγη γιατί είπε χοντρά -αριστερά - ψέματα).
Βίοι παράλληλοι, εξόχως ακατάλληλοι για παραδειγματισμό. Ο πρώτος εξεμέτρησε το (πολιτικό) του ζην.  Ο σημερινός προσμετρά το (πολιτικό του) ζην. Με την πολιτεία του - ιδιαίτερα μετά  την επαίσχυντη /κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών-  επέλεξε το (πολιτικώς) ζην επικινδύνως.
Σχολιασμοί:
1. Τι θα πει -στα ελληνικά- : "Να μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους" ;
Πως εννοεί την άσκηση κριτικής; Εκτός -άνευ- μυαλού;
Μήπως έχει υπόψη του κανένα άλλο όργανο του σώματος, μέσω του οποίου ασκείται η κριτική;
Υποθέτω ότι θα έχει ακουστά τον όρο: Κριτική σκέψη. (Εκτός αν έχει υποπέσει στην αντίληψή του η δική μου θεωρία κατάταξης/ αξιολόγησης για τους συνέλληνες "σκεπτόμενους" ψηφοφόρους. Σύμφωνα με αυτήν:   
- 10%  σκέπτεται  και κρίνει χρησιμοποιώντας τον εγκέφαλό του, από τον λαιμό και πάνω δηλαδή.
- 70% σκέπτεται συναισθηματικά,  δηλ από τον λαιμό και κάτω.
-10% σκέπτεται από την μέση και κάτω: εμπρόσθια όργανα.
- 10% σκέπτεται από την μέση και κάτω: οπίσθια όργανα).
2. Από που εικάζει ότι η  πλειονότητα του λαού συμφωνεί με την ανθελληνική Συμφωνία;  Από την εκτίμηση της  Αστυνομίας; ή από το Δημοψήφισμα  που δεν τόλμησε ;


3. Quiz: Που /σε ποιά κατηγορία άραγε ανήκουν αυτοί που είναι υπέρ της Συμφωνίας; Ποιά όργανα - κριτικής σκέψης τους- χρησιμοποίησαν;
Θα δεχθώ καλόπιστα πως εμείς, οι περίπου -17.000 ή 70.000;- που διαδηλώσαμε, ότι είμαστε:  Λαϊκιστές, Ακροδεξιοί, Χουντικοί, Γερμανοτσολιάδες, Φασίστες, Άμυαλοι ή και Βλάκες, όπως μας θεωρεί.
Ποιός όμως  (ξε)πούλησε τη Μακεδονία  συρρικνώνοντας  την Πατρίδα μας;
4. Τα εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών δεν γίνεται - λογικά και όχι κομματικά - να είναι Χρυσαυγήτες. Γίνεται; Δεν γίνεται. Μόνον Πονηρόβλακες ή γιαλατζί "Αριστεροί" Κυβερνώντες  θα μπορούσαν να ισχυριστούν  (και το πράττουν ανερυθρίαστα ) κάτι τέτοιο.
5. Ποιός έδωσε στον (κάθε περαστικό /περιστασιακό) ταγό το ελεύθερο να προσβάλλει και να υβρίζει Έλληνες Πατριώτες επειδή δεν συμφωνούν μαζί του;





ΥΓ  Προξενεί θλίψη και απογοήτευση η δυσπερίγραπτη συμπεριφορά ορισμένων "πολιτικών" μας. Οι προεκλογικοί ψηφοζήτουλες γίνονται, μετεκλογικά, ιταμοί περιφρονητές και κατήγοροι εκείνων που τους εξέλεξαν (!).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου