Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Λάθος! Δεν είναι ο Ρασπούτιν, είναι ο ίδιος ο Τσίπρας

Προχθές, σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Π. Πολάκης αποκάλυψε πως έγινε σύσκεψη με θέμα την ποινική δίωξη της κυρίας Λ. Νικολοπούλου στην οποία συμμετείχαν ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης, εισαγγελείς και ο ίδιος. Ναι, καλά το διαβάσατε. Ένας αναπληρωτής υπουργός Υγείας συμμετείχε σε σύσκεψη για να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον μιας πολύ συγκεκριμένης κυρίας. Της συζύγου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Στουρνάρα.

Όπως θα θυμάται ο αναγνώστης -γιατί αυτά δεν θα πρέπει να τα ξεχνάμε- βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η απομάκρυνση του κ. Γ. Στουρνάρα από αυτήν την κομβικής σημασίας θέση. Επειδή αυτό δεν μπορούσε να γίνει δια της ευθείας οδού, επιχείρησαν δια της πλαγίας με μια μέθοδο που είχε όλα τα χαρακτηριστικά της πολιτικής αλητείας.

Επεδίωκαν να εξωθήσουν σε παραίτηση τον Διοικητή,

παραπέμποντας τη σύζυγό του για τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μέθοδοι Cosa Nostra.

Προχθές λοιπόν, ο κ. Π. Πολάκης παραδέχθηκε δημοσίως αυτή τη μεθόδευση. Παραδέχθηκε ότι συμμετείχε σε αυτή τη σύσκεψη των εισαγγελέων με τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, όντας παντελώς αναρμόδιος. Τι δουλειά είχε εκεί; Ως τι παρίστατο; Και γιατί έγινε δεκτή η παρουσία του από τους υπόλοιπους παρισταμένους;

Προφανώς η παρουσία του εδραζόταν στη στενή σχέση που είχε με τον τότε πρωθυπουργό. Ήθελε να δείξει στους εισαγγελείς πως το ενδιαφέρον για την υπόθεση της κυρίας Λ. Νικολοπούλου έρχεται από ψηλά και αυτοί όφειλαν να εγκαταλείψουν τους «νομικισμούς» και να συμμορφωθούν με την κυβερνητική απόφαση να διωχθεί η σύζυγος του κ. Στουρνάρα.

Μέχρι χθες όλοι εκτιμούσαμε πως τα θέματα της Δικαιοσύνης, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα χειριζόταν ο Ρασπούτιν. Χθες μάθαμε πως τα νήματα τα κινούσε το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Ρασπούτιν ήταν το κλαδευτήρι που το κινούσε το χέρι του Τσίπρα. Η παρουσία του κ. Πολάκη σε αυτή τη σύσκεψη αυτό αποδεικνύει. Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και την επίσκεψη του κ. Τζανακόπουλου στον Άρειο Πάγο, τον Φεβρουάριο του 2018 και ενώ είχε εξυφανθεί η συνωμοσία Novartis.

Ποιος ξέρει τι άλλα θα μάθουμε από τα χείλη των ίδιων των Συριζαίων! Φαίνεται πως έγιναν τότε πάρα πολλά κι εμείς έχουμε μάθει πολύ λίγα.

«Μα γιατί τα λένε αυτά και εκτίθενται με τα δικά τους λόγια; Δεν έχουν επίγνωση των πράξεων τους;».

Προφανώς και δεν έχουν επίγνωση των πράξεων τους. Θεωρούν απολύτως δικαιολογημένη και φυσιολογική την παρουσία σε σύσκεψη με εισαγγελείς ενός αναπληρωτή υπουργού Υγείας και θεωρούν αδιανόητη και αδικαιολόγητη την άρνηση των δικαστικών να υποκύψουν στις κυβερνητικές αποφάσεις. Αξιακά ποτέ δεν αναγνώρισαν τη διάκριση των εξουσιών. Τη θεωρούσαν ένα λεγκαλισμό της αστικής δημοκρατίας που εμπόδιζε την εκτελεστική εξουσία να εφαρμόσει τις αποφάσεις της.

Νομίζω ότι οφείλουμε πολλά στον κ. Πολάκη. Με τα όσα λέει μας υπενθυμίζει τι ήταν και τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και συμβάλλει τα μέγιστα στη συντήρηση του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Στο κάδρο πια μπαίνει ο ίδιος ο Α. Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου