Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

  Μια ακόμα έκθεση με κλεμμένα Ελληνικά έργα στο εξωτερικό, με την επωνυμία «Αρχαίοι Έλληνες αθλητές, πολεμιστές και ήρωες» στην Καμπέρα,στο National Museum of Australia,
Περιλαμβάνει 170 εκθέματα που αντικατοπτρίζουν τη γενναιότητα και το αγωνιστικό πνεύμα που οι πρόγονοί μας επιδεικνύουν διαρκώς μέσα στην ιστορία και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ του Βρετανικού Μουσείου, του Εθνικού Μουσείου της Αυστραλίας, του Μουσείου της Δυτικής Αυστραλίας και του Πολεμικού Μουσείου Ώκλαντ.
ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΊΟ.
Τα αντικείμενα χρονολογούνται από τον 6ο έως τον 1ο αιώνα π.Χ. και τα εκθέματα αυτά, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, είναι μερικά από τα καλύτερα παραδείγματα ελληνικής γλυπτικής, κοσμημάτων, αγγείων, νομισμάτων από τα έπη του Ομήρου, τους Ολυμπιακούς αγώνες και τις κατακτήσεις του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Μεταξύ των έργων Η φτερωτή θεά της νίκης, η Νίκη, (500 π.Χ.) , πανέμορφη Αφροδίτη (100 π.Χ.), έναν μελανόμορφο αμφορέα που κατασκευάστηκε στην Αθήνα την περίοδο 540-530 π.Χ. από τον Εξηκία και ένα ανάγλυφο γλυπτό σε μάρμαρο της ελληνιστικής περιόδου που απεικονίζει τον Αχιλλέα, φιλοτεχνημένο και υπογεγραμμένο από τον Αρχέλαο τον Πριηνέα
Ακόμα, ξεχωρίζει μια χάλκινη πανοπλία και ένα χάλκινο αγαλματίδιο του Δία (4ου αιώνα π.Χ.)και χρυσά μετάλλια της Αφροδίτης και του Έρωτα (2ου και 1ου π.Χ.)
Το εισιτήριο κοστίζει $28 και η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι την 1η Μαΐου του 2022
ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΝΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου