Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

Οι μίζερες φωνές και το βραβείο του CNN business

 Σάκης  Μουμτζής

Ο δικός μας ο Θεσσαλονικιός Άκης Μπουρλά θεωρείται από το CNN business ως ο μάνατζερ της χρονιάς. Η επιχειρηματολογία περιττεύει. Τιμή μας και καμάρι μας. Και πάντα τέτοια φίλε Άκη.

Αυτή η βράβευση στάθηκε η αφορμή για να ακουστούν ξανά οι μίζερες φωνές και να μιλήσουν και πάλι οι αριστερές ψυχούλες που άρχισαν να μηρυκάζουν τα γνωστά τους τροπάρια. Πόσα κέρδισε η Pfizer από την πανδημία, πόσα πρόκειται να κερδίσει από το χάπι, ποιες οι αμοιβές του Μπουρλά και οι γνωστές συναφείς ανοησίες που μας ταλαιπωρούν για πολλές δεκαετίες.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ξανάρχισε το παραμύθι για το πόσο πολύς πλούτος συγκεντρώνεται σε τόσο λίγα χέρια. Η καραμέλα του κάθε πικραμένου αριστερούλη.

Όλοι αυτοί αγνοούν ή κάνουν πώς αγνοούν - γιατί μεταξύ αυτών

υπάρχουν και νοήμονες άνθρωποι, απλώς η ψυχούλα τους παραμένει αριστερή - το γεγονός ότι γι' αυτή την υπερσυσσώρευση κερδών δαπανήθηκαν δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα, απασχολήθηκαν δεκάδες χιλιάδες, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες εξειδικευμένοι επιστήμονες, πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι, και γενικότερα κινήθηκε ένα ολόκληρο κύκλωμα στην αγορά που μοίρασε πλούτο σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις - όλων των μεγεθών - στον πλανήτη. Kαι πάντα με το ρίσκο της αποτυχίας.

Και αν αναφερθούμε στις φαρμακοβιομηχανίες πλούτισαν, σώζοντας ανθρώπινες ζωές. Ο αντίλογος είναι γνωστός και αρχίζει από τη βλακώδη πρόταση να απελευθερωθούν οι πατέντες ως την ακόμα πιο βλακώδη πρόταση να περάσουν συγκεκριμένες φαρμακοβιομηχανίες υπό κοινωνικό έλεγχο. Αμετανόητοι, δε διδάχτηκαν από το τέλος των λαϊκών δημοκρατιών.

Έχω γράψει πως ο «ταξικός φθόνος» και η συνωμοσιολογία οδηγούν κατευθείαν σε μια συλλογική αποβλάκωση. Οι προσβληθέντες από τα δύο αυτά μικρόβια δεν ασχολούνται με το πώς και το γιατί άλλες επιχειρήσεις είναι επικερδείς και άλλες χρεοκοπούν, αλλά επικεντρώνονται μόνο στο αποτέλεσμα των προσπαθειών των επιτυχημένων επιχειρήσεων.

Διάβασα, πάντα μέσα σε αυτό το κλίμα, πως η Pfizer είχε μόνο από τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου έσοδα άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων και από το χάπι προσδοκεί άλλα 40 δισεκατομμύρια. Εννοείται πως αυτή η παράθεση των αριθμών - των οποίων την ακρίβεια αδυνατεί να ελέγξει ο μέσος χρήστης του διαδικτύου - έχει καταγγελτική μορφή, με έντονα τα στοιχεία του εντυπωσιασμού. Τελικός στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι να μειωθεί ο κοινωνικός ρόλος των μεγάλων επιχειρήσεων και ειδικά αυτών που αγωνίζονται κατά της πανδημίας.

Στο μυαλό τους φαντάζει αδύνατον ένας στυγνός καπιταλιστής, πολύ δε περισσότερο αν είναι και Εβραίος, να σώζει ανθρώπινες ζωές.

Προσωπικά ουδόλως με απασχολεί αν σε πολύ λίγα χέρια έχει συγκεντρωθεί πολύς πλούτος, όπως λένε. Βλέπω τη μεγάλη εικόνα που δείχνει - με βάση στοιχεία - πως με την παγκοσμιοποίηση οι φτωχές χώρες γίνονται πλουσιότερες και η ζωή στο λεγόμενο Τρίτο Κόσμο βελτιώνεται σταθερά σε όλους τους τομείς. Αυτό κρατώ. Τα υπόλοιπα είναι για τους εκπεπτωκότες μαρξιστές.

Και για τις μέρες αυτές περιχαρής σημειώνω για μια ακόμα φορά πως ένας δικός μας άνθρωπος, ο Άκης Μπουρλά - ο Θεσσαλονικιός, το παιδί της Πρίγκιπος Νικολάου - πέτυχε αυτή τη σημαντική διάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου