Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Ο Άδωνις και το …you porn

Ο Κώστας Καραμανλής είχε εισαγάγει στην πολιτική την έκφραση «σεμνά και ταπεινά». Όσοι φιλοσόφησαν πάνω σε αυτήν την έκφραση, όσοι την ασπάστηκαν και την έκαναν τρόπο ζωής απέφυγαν παγίδες, κακοτοπιές, επικίνδυνες στροφές. Δεν προκάλεσαν κι έτσι δεν έγιναν στόχος όταν οι συνθήκες άλλαξαν από γεγονότα απρόοπτα και αναπάντεχα.

Από την άλλη την μεριά όσοι αγνόησαν το βάθος της έκφρασης «σεμνά και ταπεινά» εκτέθηκαν σε αμετροέπειες, σε αλαζονικές συμπεριφορές, προκάλεσαν όταν αισθάνθηκαν πανίσχυροι. Μείωσαν και ξεφτίλισαν ανθρώπους που είχαν πέσει. Είναι κανόνας τον

πεσμένο ποτέ δεν τον χτυπάς. Όταν όμως γύρισε ο τροχός υπέστησαν τις συνέπειες της οίησης τους και της ανανδρίας τους.

Το «σεμνά και ταπεινά» έχει και μια άλλη διάσταση. Σε βοηθά να είσαι προσγειωμένος, ψύχραιμος και κυρίως να αντιλαμβάνεσαι πότε η άμυνα είναι ο προσφορότερος τρόπος για να ξεπεράσεις μια δύσκολη κατάσταση. Πότε με σεμνότητα και ταπεινότητα θα παραδεχτείς το λάθος σου, χωρίς να προκαλέσεις.

Κάτι που δεν έκαναν προχθές οι συντελεστές της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα». Αντί με σκυμμένο το κεφάλι να ζητήσουν συγγνώμη από το κοινό τους και την κυρία Μενδώνη, με περισσό θράσος πέρασαν στην αντεπίθεση. Πίστεψαν πως πάντα η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και έτσι διέπραξαν ένα τραγικό λάθος.

Προκάλεσαν. Και αυτό ακριβώς είναι που δεν συγχωρείται. Λάθη κάνουν, αναπόφευκτα, όλοι όσοι εκτίθενται με δημόσιο λόγο. Και λάθη σοβαρά. Αυτοί που θα χαντακωθούν από αυτό το λάθος τους είναι όσοι, αντί συνεσταλμένα να ζητήσουν συγγνώμη, θα ζητήσουν και τα ρέστα. Οι πολίτες τα λάθη τα συγχωρούν, την αλαζονεία όχι.

Απεναντίας, όσοι με σεμνότητα και ταπεινότητα αναγνωρίσουν το σφάλμα τους χωρίς «ναι μεν, αλλά», θα ξεπεράσουν τις δύσκολες στιγμές σχετικά ανώδυνα. Δεν θα εξαφανιστούν.

Η πρώτη κατηγορία, αυτή που αντιμετωπίζει επιθετικά και προκλητικά το λάθος της, συνήθως στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα καταφεύγει σε ανοησίες και υπερβολές. Προχθές οι του «Ράδιο Αρβύλα» έφτασαν στο σημείο να κατηγορούν την παρούσα κυβέρνηση και τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί επιτρέπουν να υφίστανται στο διαδίκτυο ιστοσελίδες με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Κάνουν να αγνοούν ότι η επίμαχη ανάρτηση του συνεργάτη τους έγινε επί κυβερνήσεων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και σε δημοκρατικά καθεστώτα δεν είναι ανεκτή η λογοκρισία στο διαδίκτυο. Αυτό παραπέμπει σε καθεστώς Ερντογανικού ή Πουτινικού χαρακτήρα, κάτι βεβαίως που θα έθετε σε κίνδυνο και τη δική τους σατιρική εκπομπή.

Όταν δεν έχουμε τι να πούμε, λέμε ανοησίες και για όλα φταίει ο Άδωνις.

Είναι κρίμα μεσήλικες άνθρωποι να μην αντιλαμβάνονται πότε τούς παίρνει να πουλάνε μαγκιά και πότε θα πρέπει να κάνουν πίσω. Και στην παρούσα φάση θα έπρεπε τα λόγια τους να είναι μετρημένα.

Είναι κρίμα που δεν διδάχθηκαν από τα παθήματα άλλων, γιατί πολλές φορές μας προσέφεραν γέλιο και διασκέδαση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου