Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Τιμήθηκαν Έλληνες στην Αυστραλία…

Δυο γνωστοί Έλληνες της Αδελαίδας, ο Θεοφάνης Μάρας και ο Γεράσιμος Καρύδης- που επενδύουν σε ακίνητα ανακηρύχθηκαν «κορυφαίες προσωπικότητες» της Νότιας Αυστραλίας (South Australia Property Icons) στο χώρο των...
ακινήτων από το Συμβούλιο Ακινήτων της ίδιας πολιτείας (Property Council of Australia SA). Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης οι δυο ομογενείς άλλαξαν το πρόσωπο της Νότιας Αυστραλίας, στις πόλεις της και τα επαρχιακά της κέντρα και έχουν προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στον κατασκευαστικό κλάδο και στις τοπικές κοινωνίες.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο του σε ειδική εκδήλωση στην Αδελαίδα ο κ. Καρύδης ζήτησε να αυξηθεί η μετανάστευση προς την πολιτεία του.

«Οι ειδικευμένοι μετανάστες που μας έρχονται πάνε στη Μελβούρνη και την Πέρθη και η Αδελαίδα χάνει έδαφος. Ο πληθυσμός της γερνάει. Πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών που δεχόμαστε αλλά και να μειωθεί η γραφειοκρατία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καρύδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως όταν μετανάστευσε στην Αυστραλία, το 1956, «έμεναν πολλοί νέοι στην πόλη της Αδελαϊδας που τώρα εξελίσσεται σε πόλη-φάντασμα».

Η επιχείρηση του κ. Καρύδη The Karidis Corporation που ιδρύθηκε το 1975 είναι από τις μεγαλύτερες στο χώρο των ακινήτων στη Νότια Αυστραλία.

Εξίσου μεγάλη είναι και η εταιρία Maras Group που ίδρυσε ο Θεοφάνης Μάρας το 1980.

«Δεν ανέμενα αυτή την διάκριση, αλλά είναι καλοδεχούμενη» είπε ο κ. Μάρας και πρόσθεσε πως «υπάρχει το σύνδρομο της ψηλής παπαρούνας. Όλοι βλέπουν τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες ότι κάνουν πολλά κέρδη και τις θεωρούν αντιπάλους. Λίγοι κατανοούν τους κινδύνους και το ρίσκο που παίρνουμε για να κτίζουμε σπίτια, εργοστάσια, επιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου