Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ-Κίνδυνος μετάδοσης χολέρας και φυματίωσης από τους λαθρομετανάστες!

 Με τη μαζική είσοδο των λαθρομεταναστών στη χώρα μας
«Βλέπουμε ότι έχουμε κρούσματα ελονοσίας αλλά και φυματίωσης στους μετανάστες. Έχουμε βέβαια και στους Έλληνες, ωστόσο η τάση βαίνει μειούμενη, ενώ στους μετανάστες είναι αυξητική. Έχουμε διαπιστώσει επίσης ότι περίπου το 20% των ανθρώπων που έχουν AIDS είναι μετανάστες».
 Τζένη Κρεμαστινού, πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ. Ότι «υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών και στον γηγενή πληθυσμό από τους λαθρομετανάστες» καταγγέλλει στην «PRESS Time» η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Τζένη Κρεμαστινού. Με τη μαζική είσοδο των λαθρομεταναστών στη χώρα μας (κυρίως από τον Έβρο) υπάρχει πιθανότητα να διασπείρουν στον πληθυσμό της Ελλάδας ασθένειες που στη χώρα μας είναι «εξαφανισμένες», όπως για παράδειγμα χολέρα, ελονοσία κ.ά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την κυρία Κρεμαστινού τα κρούσματα που καταγράφονται σε αλλοδαπούς έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Από τη μεριά του υπουργείου Υγείας, ο κ. Λοβέρδος έδωσε ευρωπαϊκή διάσταση στο πρόβλημα για την καλύτερη αντιμετώπισή του και δηλώνει μεταξύ άλλων ότι «δεν φταίμε εμείς που είμαστε το σύνορο της Ευρώπης. Ένα μέρος απ' αυτό τον κόσμο θέλει να πάει σε άλλες χώρες και την πληρώνει η Ελλάδα».
Ο κίνδυνος Όλοι αυτοί οι μετανάστες που εισρέουν στη χώρα μας προέρχονται από χώρες της Αρκτικής, της Ασίας και της Ανατολικής Μεσογείου, οι οποίες έχουν διαφορετικό επιδημιολογικό προφίλ όσον αφορά στις ασθένειες απ’ ό,τι η Ελλάδα και οι χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή εκεί υπάρχουν αρρώστιες που εδώ έχουν «εξαφανιστεί».
Η κυρία Κρεμαστινού μας δίνει ένα παράδειγμα λέγοντας ότι «εκεί υπάρχει η χολέρα που δεν έχουμε εδώ, φυματίωση, γάγγειος πυρετός, υπάρχουν κρούσματα πολιομυελίτιδας που δεν έχουμε στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».
Έτσι λοιπόν, με τους λαθρομετανάστες να έρχονται κατά χιλιάδες στη χώρα μας, υπάρχει κίνδυνος να μεταδώσουν στον γηγενή πληθυσμό νοσήματα που εδώ δεν υπάρχουν ή ασθένειες που εδώ κάνουν την εμφάνισή τους σε χαμηλά ποσοστά να αυξηθούν.
«Άρα, λοιπόν, με την αθρόα είσοδο ατόμων αιτούντων άσυλο (έτσι λέγονται επισήμως, αφού ζητάνε άσυλο ουσιαστικά) ή λαθρομετανάστες στην καθομιλουμένη, υπάρχει πιθανότητα να διασπείρουν ασθένειες στον πληθυσμό της Ελλάδας αλλά και κατ’ επέκταση της Ευρώπης, γιατί και αυτοί σταδιακά μετά φεύγουν από επάνω (Έβρο), έρχονται στην Αθήνα και προσπαθούν με κάποιον τρόπο να βγουν προς την Ευρώπη», τονίζει η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, και συνεχίζει λέγοντας ότι «τα κρούσματα που καταγράφονται στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές (αφού δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η επιτόπια εξέταση) σε αλλοδαπούς έχουν αρχίσει να αυξάνονται. Εάν δεν ληφθούν μέτρα και δεν ξοδευτούν χρήματα, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης των ασθενειών στον γηγενή πληθυσμό μας, όπως και κίνδυνος μετάδοσης στην Ευρώπη από όσους φεύγουν από την Ελλάδα και πηγαίνουν έξω». Δηλαδή το πρόβλημα αφορά και την Ευρώπη, γιατί μετά από εμάς αρκετοί είναι εκείνοι που φεύγουν με άγνωστο προορισμό προς χώρες της Ε.Ε.
Στη συνέχεια η κυρία Κρεμαστινού μας παραθέτει κάποια ενδεικτικά παραδείγματα για την κατάσταση που επικρατεί με τις ασθένειες που φέρνουν οι μετανάστες.
«Βλέπουμε, ας πούμε, ότι έχουμε κρούσματα ελονοσίας, όπου αυτά που ανιχνεύονται στους μετανάστες είναι περισσότερα, ενώ εμείς έχουμε πολύ λιγότερα. Έχουμε ακόμα και κρούσματα φυματίωσης. Έχουμε και τα δικά μας βέβαια (δηλαδή των Ελλήνων), αλλά η τάση τους βαίνει μειούμενη ενώ στους μετανάστες είναι αυξητική. Έχουμε διαπιστώσει επίσης ότι περίπου το 20% των ανθρώπων που έχουν AIDS είναι μετανάστες. Αυτό το ποσοστό ξεκίνησε από πολύ χαμηλό και τώρα ανεβαίνει, φτάνοντας, όπως σας είπα, περίπου στο 20%».


Τα μέτρα
Σύμφωνα λοιπόν με την κυρία Κρεμαστινού, έχουν παρθεί κάποια μέτρα προς αποφυγή μετάδοσης των ασθενειών, ενώ στο μέλλον θα ενταθούν.
«Λίγοι είναι συνήθως αυτοί που κρατούνται για πολύ καιρό μετά από ορισμένες εξετάσεις που γίνονται. Αφήνονται, παίρνουν νομίζω μια τρίμηνη παραμονή και εξαφανίζονται προς την Ελλάδα, προς την Αθήνα και άλλες περιοχές της χώρας μας. Εμείς λοιπόν, επειδή η εξέταση δεν έχει ξεκινήσει, αρχίζουμε τώρα και εξετάζουμε τοπικά αυτό που έχουμε δει και έχουμε παρατηρήσει από τις ασθένειες, που πια καταγράφονται από το Τμήμα Επιδημιολογικής Επικήρυξης του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ελλάδα», λέει η κυρία Κρεμαστινού.
Το πρόγραμμα αυτό με τις εξετάσεις έχει ξεκινήσει από την 1η Μαρτίου, ενώ τώρα ξεκινά το πρόγραμμα της επιτόπιας εξέτασης, όπου θα ελέγχονται καλύτερα οι λαθρομετανάστες.
«Όπου να ’ναι ξεκινά το πρόγραμμα της επιτόπιας εξέτασης. Έτσι θα αρχίσουμε να τους κάνουμε ακτινοσκόπηση, εξετάσεις αίματος και εμβολιασμό», επισημαίνει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Εν συνεχεία μας λέει ότι «θα εξετάζουμε, και όταν βρίσκουμε κάποιον ο οποίος έχει οξεία νόσο ή ότι χρειάζεται θεραπεία, θα τον πηγαίνουμε για θεραπεία».
Η κυρία Κρεμαστινού τονίζει ότι εάν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και δεν ξοδευτούν λεφτά, θα υπάρξει κίνδυνος. Όμως στη συνέχεια μας «καθησυχάζει» λέγοντας ότι «έχουμε ήδη ξεκινήσει κάποια μέτρα-προγράμματα, ενώ παράλληλα, όπως γνωρίζετε, ο υπουργός Υγείας κινεί το θέμα και κάνει ευρωπαϊκό το πρόβλημα. Έχει ζητήσει μάλιστα να υπάρξει όπως η Frontex για την ασφάλεια και μια αντίστοιχη υγειονομική».

press-time

inewsgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου