Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος, με την υπ΄ αριθμ. 1331/2016 απόφασή του, έκανε δεκτή την αναίρεση που είχε ασκήσει η κ. Ξένη Δημητρίου.
Το timing της απόφασης του Αρείου Πάγου είναι βεβαίως ένα θέμα, αλλά η ιστορία δεν εμφανίστηκε ούτε ξαφνικά, ούτε και από το πουθενά, όπως ισχυρίζονται μερικοί.
Η αναίρεση ασκήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 από την Ξένη Δημητρίου, όταν είχε το βαθμό της Αντεισαγγελέως του Ανώτατου Δικαστηρίου (σήμερα είναι εισαγγελέας του Αρείου Πάγου).
Για τη βεβαίωση του ελλείμματος το 2009 σε ποσοστό 15,4% επί του ΑΕΠ, στην 1331/2016 απόφαση του Αρείου Πάγου, μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι:
«…ως πραγματικό περιστατικό ήταν ψευδές αφού τεχνηέντως το διόγκωσαν» με:
α) Την αναταξινόμηση, για πρώτη φορά, στο θεσμικό τομέα της Γενική Κυβέρνησης 17 Δημόσιων Επιχειρήσεων (ΔΕΚΟ).
β) Την ένταξη στο θεσμικό τομέα της Γενικής Κυβέρνησης περίπου 500 νομικών προσώπων χωρίς να έχουν ελεγχθεί με βάση τους
προβλεπόμενους κανόνες.
γ) Το συνυπολογισμό στο δημόσιο χρέος και συνεπώς εμμέσως και στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης της αγοραίας αξίας συμφωνιών ανταλλαγής εκτός αγοράς (offmarketswaps) οι οποίες είχαν συναφθεί από το Δημόσιο κατά τα έτη 2001-2007, χωρίς ένας τέτοιος συνυπολογισμός να επιβάλλεται από τους σχετικούς κανόνες.
δ) Τη συμπερίληψη στο έλλειμμα Γενική Κυβέρνησης των νοσοκομειακών δαπανών των ετών 2005 έως 2009….»
Δείτε ολόκληρη την 1331/2016 απόφαση του Αρείου Πάγου:
http://www.thepressroom.gr/sites/default/files/field/attachments/articles/porisma1o.pdf
http://www.thepressroom.gr/sites/default/files/field/attachments/articles/porisma12.pd
Το θέμα λοιπόν είναι, εάν ορθώς ή όχι, συμπεριελήφθησαν οι ΔΕΚΟ, οι νοσοκομειακές δαπάνες κ.λπ, στον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009.
Ας πάμε πίσω στο 2009 και να πιάσουμε του κουβάρι της ιστορίας από την αρχή.
Απλά, με γεγονότα και τα συμπεράσματα ανήκουν στον καθένα και στην καθεμιά από εμάς.
Τον Σεπτέμβριο του 2009 προκηρύχτηκαν βουλευτικές εκλογές από τον Κ. Καραμανλή.
http://www.elzoni.gr/html/ent/706/ent.9706.asp
Στα μπαλκόνια, ο μεν Καραμανλής μιλούσε για πάγωμα μισθών και για την ανάγκη μιας διετούς περιόδου λήψης μέτρων προκειμένου να αντιμετωπισθεί η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008, ο δε Παπανδρέου φώναζε το γνωστό «λεφτά υπάρχουν».
Λίγους μήνες μετά, ο τότε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Προβόπουλος, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής, αποκάλυψε ότι είχε ενημερώσει τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου πριν από τις εκλογές, ότι εάν δεν παρθούν μέτρα το έλλειμμα ίσως ξεπεράσει το 10% (μιλούσε για μέχρι 12%).
Τι είπε δηλαδή ο κ. Προβόπουλος;
Ότι το ταβάνι του ελλείμματος ήταν το 10-12%, το οποίο θα προέκυπτε, ΜΟΝΟΝ εάν δεν παίρνονταν τα απαραίτητα δημοσιονομικά μέτρα.
Άρα ο Παπανδρέου, όταν έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», γνώριζε επακριβώς την αλήθεια.
http://www.newsit.gr/politikh/O-Papandreoy-iksere-kai-elege-lefta-yparxoyn-Vomva-Provopoyloy-Eixa-enimerosei-KaramanliPapandreoy-pos-to-elleimma-toy-2009-tha-einai-dipsifio/128019
Μια αλήθεια που παραδέχτηκε και η Βάσω Παπανδρέου, όταν από βήματος Βουλής στις 20 Νοεμβρίου 2011 έλεγε:
«…είχα ζητήσει μέτρα και δεν εισακούσθηκα…Αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθήθηκε, ήταν να καταλήξουμε στο ΔΝΤ…»
Σύμφωνα με τη Βάσω Παπανδρέου, η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ, ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Εξ οικείων τα βέλη.
Ακούστε την: https://www.youtube.com/watch?v=meRS0HWcJv0&feature=youtu.be
Η ίδια σε συνέντευξή της, στη Real News στις 1/4/2012, είπε για τις ενέργειες του Παπανδρέου:
«Δεν πρόκειται για λάθη, αλλά για εγκλήματα»
http://www.enikos.gr/politics/29323,Fwties-anavei-h-Basw.html
Να θυμηθούμε βεβαίως και τις αποκαλύψεις του Στρος Καν, ότι από τον Αύγουστο του 2009 είχαν μιλήσει με τον Παπανδρέου για το ΔΝΤ.
Κάπως έτσι, φτάνουμε στον Μάιο του 2010, όταν ο Παπανδρέου ζητά από το Καστελόριζο την βοήθεια του ΔΝΤ.
Αφού έγινε αυτό, λίγο καιρό μετά (κάποιες εβδομάδες), ο τότε υπουργός Οικονομικών Παπακωνσταντίνου, τοποθετεί επικεφαλή της ΕΛΣΤΑΤ, τον Ανδρέα Γεωργίου, μέλος του ΔΝΤ από το 1998-2010.
Μάλιστα η θέση την οποίαν είχε, ήταν αυτή του Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Στατιστικής του ΔΝΤ (τυχαίο;;;)
Στις 13/12/2010 γράφει η Σοφία Βούλτεψη:
«…Υπάλληλος του ΔΝΤ παραμένει ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ, πρώην ΕΣΥΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες από το ίδιο το ΔΝΤ, ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος μέχρι την ημέρα (τον περασμένο Ιούνιο) που ανέλαβε καθήκοντα στην Ελλάδα, ήταν αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Στατιστικής του ΔΝΤ, δεν έχει παραιτηθεί από την θέση του, αλλά έχει πάρει άδεια άνευ αποδοχών!
Το γεγονός καταγγέλλει ομόφωνα και σε διαπαραταξιακό επίπεδο, ο Σύλλογος των Εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ (900 περίπου υπάλληλοι με υψηλή εξειδίκευση), δια του Προέδρου του Νίκου Κλουβάτου, εν όψει της αυριανής ψήφισης της διάταξης με την οποία ουσιαστικά καταργείται το Δ.Σ. της υπηρεσίας και στο πρόσωπο του Προέδρου συγκεντρώνονται όλες οι εξουσίες…»
http://www.elzoni.gr/html/ent/778/ent.4778.asp
Στις 16 Σεπτεμβρίου 2011 η Ζωή Γεωργαντά προβαίνει σε σημαντικές αποκαλύψεις.
Λέει σε συνέντευξή της στον Real FM:
«Το έλλειμμα της χώρας για το 2009 σκοπίμως παρουσιάστηκε στο 15,4% από τη Eurostat. Έπρεπε να φανεί μεγαλύτερο από αυτό της Ιρλανδίας, που ήταν 14%, ώστε να παρθούν δυσβάσταχτα μέτρα κατά της Ελλάδας… Με έγγραφο που είχα αποστείλει από τον περασμένο Απρίλιο στον Κάρολο Παπούλια, στον Γιώργο Παπανδρέου και στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη, ενημέρωσα την πολιτική ηγεσία για τα προβλήματα δυσλειτουργίας της Αρχής. Σύμφωνα με αυτό, η Αρχή δεν είχε συνεδριάσει για επτά μήνες ενώ σύμφωνα με τον ιδρυτικό της νόμο (3832/2010) έπρεπε να συνεδριάζει μία φορά το μήνα. Η Αρχή είχε μετατραπεί σε «Αρχή ενός ανδρός», στην «ανεξήγητη αδρανοποίησή της» και στο ότι οι εμπειρογνώμονες, ειδικοί επιστήμονες και μέλη της, αγνοούνταν συστηματικά από τον πρόεδρό της. Σ' αυτή την επιστολή ουδέποτε έλαβα κάποια απάντηση…»
https://www.youtube.com/watch?v=d1--ZddONMw
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=310053
Στις 23/1/2012 με θέμα «ΕΛΣΤΑΤ: Το ψέμα και το θράσος», η Σοφία Βούλτεψη, επιβεβαιώνοντας τις καταγγελίες της Γεωργαντά, αναφέρει σχετικά:
«…επειδή τα στοιχεία δόθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ στη Eurostat κατά παράβαση του ιδρυτικού της νόμου ( 3832/2010 ΦΕΚ 38 Α), που προβλέπει πως όλες οι αποφάσεις της Αρχής πρέπει να είναι προϊόν συλλογικού οργάνου και να έχουν επικυρωθεί από όλα τα μέλη του Δ.Σ., κάτι το οποίο ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΗ!
Δόθηκαν ή δεν δόθηκαν τα στοιχεία χωρίς να συνεδριάσει το Δ.Σ. και χωρίς να επικυρωθούν;
Αποτελούσε ή όχι αυτό σοβαρή παραβίαση του νόμου, αρκετή για να ασχοληθεί η Δικαιοσύνη;
Ανακοινώθηκαν ή όχι τα στοιχεία από την Eurostat την επομένη των περιφερειακών εκλογών (δηλαδή στις 15 Νοεμβρίου 2010), ενώ για όλες τις άλλες χώρες είχαν ανακοινωθεί από τις 21 Οκτωβρίου;
Σημαίνει ή όχι αυτό πως έγινε συνεννόηση της κυβέρνησης με τη Eurostat, ώστε να μην ανακοινωθεί το θηριώδες έλλειμμα (15,4%) πριν από τις εκλογές, καθώς κάτι τέτοιο θα προοιωνιζόταν νέα μέτρα και θα οδηγούσε σε καταψήφιση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ;
Σημαίνει ή όχι αυτό πως η κυβέρνηση ήξερε τι είχε κάνει, κι’ ας διερρήγνυε τα ιμάτιά του στη Βουλή ο κ. Σαχινίδης (13 Οκτωβρίου 2010, δηλαδή πριν από τις εκλογές) πως τάχαμου δεν γνώριζε το ύψος του ελλείμματος, επειδή (ξανα)τάχαμου η ΕΛΣΤΑΤ είναι ανεξάρτητη;»
http://www.elzoni.gr/html/ent/863/ent.17863.asp
Διαβάστε τον ιδρυτικό νόμο 3832/2010 της ΕΛΣΤΑΤ και θα βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα για πιθανές παραβάσεις: http://www.statistics.gr/documents/20181/300673/StatLaw3832_GR_30072015.pdf/7987f96c-e2fa-475f-bfb6-21004d098d13
Μπήκαν λοιπόν στον υπολογισμό του ελλείμματος, οι ΔΕΚΟ, οι νοσοκομειακές δαπάνες και άλλοι 151 φορείς.
Έπρεπε να συνυπολογιστούν ή όχι;
Την απάντηση, μας τη δίνει
Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 479/2009 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 25ης Μαΐου 2009 :
Για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου σχετικά με τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος το οποίο προσαρτάται στη συνθήκη για την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.
Για διαβάστε με προσοχή, ολόκληρο τον εννιασέλιδο Κανονισμό και ιδιαίτερα τα άρθρα 1, 2 και 8 και θα καταλάβετε, εάν έπρεπε να συνυπολογιστούν στο έλλειμμα όλα αυτά που συνυπολογίστηκαν.
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:32009R0479&from=EL
Αλήθεια, γιατί κανένας ως τώρα, δεν έχει αναφερθεί στον Ευρωπαϊκό αυτό Κανονισμό;
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα.
Και αυτό είναι η Συνθήκη της Λισσαβόνας ή αλλιώς
«Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ»
http://eur-lex.europa.eu/legal-content/EL/TXT/PDF/?uri=CELEX:12012E/TXT&from=EL
Είναι η Συνθήκη που ισχύει για όλα τα κράτη μέλη και που
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ.
Άλλωστε, σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης
Τα άρθρα 120-126 ασχολούνται με την Οικονομική Πολιτική.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το άρθρο 126 από το οποίο αντιγράφω χαρακτηριστικά την παράγραφο 7:
«…7. Εάν το Συμβούλιο αποφασίσει, σύμφωνα με την παράγραφο 6, ότι υπάρχει υπερβολικό έλλειμμα, απευθύνει, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και μετά από σύσταση της Επιτροπής, συστάσεις στο ενλόγω κράτος μέλος προκειμένου να τερματίσει την κατάσταση αυτή εντός καθορισμένου χρονικού διαστήματος.
Με την επιφύλαξη των διατάξεων της παραγράφου 8, οι συστάσεις αυτές δεν ανακοινώνονται δημοσία….»
Τι λέει δηλαδή η παράγραφος 7;
Ότι η Κομισιόν, ζητά από το κράτος που έχει ελλείμματα, να τα διορθώσει μέσα σε καθορισμένο χρονικό διάστημα και μάλιστα χωρίς να δημοσιοποιεί την παρέμβαση αυτή.
Δεν θυμάμαι από το 2010 και μετά, να ειπώθηκε οπουδήποτε και από οποιονδήποτε, αυτό που προβλέπεται από το άρθρο 126 της Συνθήκης της Λισσαβόνας.
Ή μήπως είχε σχέση το γεγονός ότι, τον Νοέμβριο του 2009, η Μέρκελ και ο Σαρκοζί, προς εφαρμογή του ανωτέρω άρθρου, ζητούσαν σε συνάντηση στις Βρυξέλλες από τον Παπανδρέου, να πάρει μέτρα για να αποφύγει το ΔΝΤ και αυτός τους μιλούσε για την πράσινη ανάπτυξη;
Ήταν προαποφασισμένη η υπαγωγή μας στο ΔΝΤ ή όχι;
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ:
- Όταν ο Γεωργίου τοποθετήθηκε στην ΕΛΣΤΑΤ, είχαμε ήδη μπει στο Μνημόνιο.
- Ο Γεωργίου ήταν πλήρως γνώστης των Στατιστικών, αφού η θέση του επί 12 έτη στο ΔΝΤ, ήταν αυτή του Αναπληρωτή Διευθυντή του Τμήματος Στατιστικής του ΔΝΤ.
- Ο Γεωργίου ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, κατέληξε χωρίς συνεδρίαση του ΔΣ, που ήταν υποχρεωτική, σε ανακοίνωση ελλείμματος 15,4%, το μεγαλύτερο της Ευρωζώνης, μεγαλύτερο και από το 14% της Ιρλανδίας.
- Με το έλλειμμα αυτό, δικαιολογήθηκε απόλυτα, η απόφαση του Παπανδρέου «να μπει η Ελλάδα στο ΔΝΤ».
- Εξαιτίας του ελλείμματος αυτού, ψηφίστηκε τότε το μεσοπρόθεσμο μαζί με μια σειρά σκληρών μέτρων εις βάρος των Ελλήνων πολιτών.
- Χωρίς τόσο υψηλό έλλειμμα δεν μπορούσαν να ψηφιστούν τέτοια μέτρα.
- Χωρίς τόσο υψηλό έλλειμμα δεν θα μπορούσε ποτέ να κατηγορηθεί ο Κ. Καραμανλής για δημοσιονομικό εκτροχιασμό, μια κατηγορία που βόλεψε και βολεύει πολλούς.
- Επειδή όλες αυτές τις ημέρες, γνωστά έντυπα, κανάλια και ιστοσελίδες, βάλουν κατά της δικαστικής διερεύνησης του θέματος, ότι τάχαμου πυροβολούμε τα πόδια μας, ότι τάχαμου κινδυνεύει η Ευρωπαϊκά πορεία της χώρας, ότι… ότι…,
- Επειδή ο κατηγορούμενος πλέον Ανδρέας Γεωργίου, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα του εξωτερικού, φέρεται να άφησε απειλητικά υπονοούμενα ότι εάν καταδικαστεί θα τιναχτούν πολλά στον αέρα,
- Επειδή οι Έλληνες πρέπει να σιωπήσουν,
- Επειδή είναι βολικό να φορτωθεί η ευθύνη εξ ολοκλήρου στον πρώην Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή,
ΠΟΙΟΙ ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ;
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙ, ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ
ΥΓ1: Τι κοινό έχουν η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Αίγυπτος, παρά λίγο η Ισπανία, και λοιπά άλλα κράτη;
Όλα υπήχθησαν στο ΔΝΤ με ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ επικεφαλής (Στρος Καν) και επί ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ κυβερνήσεων.
Και η ιστορία δεν παραχαράσσεται.
Απλά γράφεται.
ΥΓ2: Να υπενθυμίσουμε ότι εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, έχουν βρει στέγη πολλοί από το ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου ( Κουρουμπλής, Τόσκας, Μιχελογιαννάκης, Τζάκρη με τρία μνημόνια, και τόσοι άλλοι «ων ουκ έστιν αριθμός» ).
Ας μην καμώνονται λοιπόν ότι τάχατες είναι τιμητές της αλήθειας και της δικαιοσύνης.
Όταν το ψέμα αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος (Τακίτος)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου