Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΕΡΑΣΤΙΑ αρχαιολογική ανακάλυψη: Την Ρώμη την έχτισαν με βάση την ΚΡΗΤΗ...



Νέα ανακάλυψη έκανε ο διευθυντής ανάπλασης του Κολοσσαίου της Ρώμης και μέλος της Ειδικής Εφορίας Αρχαιοτήτων της Ρώμης, κ. Piero Meogrossi, ένας άνθρωπος που αγαπάει την Κρήτη σαν πατρίδα του και στο Ηράκλειο έκανε παρουσίαση της ανατρεπτικής θεωρίας-ανακάλυψης του για την περιοχή Λέντα του Δήμου Γόρτυνας.
Ο Meogrossi θεωρεί πως η ανακάλυψη του σίγουρα θα προκαλέσει αλλά θα δημιουργήσει και ανατροπές στην παγκόσμια πολιτιστική ιστορία.
Σύμφωνα με την θεωρία, για τον Μινωικό Πολιτισμό αποτελεί
κέντρο η Περιοχή του Λέντα και όπως αναφέρει οι Μινωίτες κατασκεύαζαν όλα τα μνημεία και ανάκτορα τους με βάση τη θέση που είχαν οι πλανήτες την 21η Απριλίου του 753 π.Χ., που πρόκειται για την ημερομηνία που οι πλανήτες είχαν τότε ευθυγραμμιστεί. 
Ο Meogrossi επισκέπτεται επί 30 χρόνια το Λέντα(από το 1986) και επιμένει ολοένα και περισσότερο για την θεωρία του.
Όπως αναφέρει:«Οι Μινωίτες ήταν ένας πολύ έξυπνος λαός,  που μελετούσε τις θέσεις των πλανητών μέσω της αστρονομίας, σε μια προσπάθεια  να προσανατολιστούν  και να ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Για αυτό  κατασκεύασαν ένα σύστημα προσανατολισμού με κεντρικό άξονα, τον άξονα ανατολή – δύση, που στηρίχθηκε στα  σημάδια της φύσης,  και το οποίο στη πορεία δόθηκε «δώρο» σε όλους τους λαούς της Ευρώπης», το οποίο δώρο έφτασε  στη Ρώμη τον 8ο αιώνα π.Χ.
Έτσι εφάρμοσαν οι Ρωμαίοι τις ίδιες τεχνοτροπίες και τεχνικές , με αυτούς του μινωικού και του ελληνικού πολιτισμού, για να χτίσουν πολλά ανάκτορα και αρχαία Ρωμαϊκά μνημεία.
Το γεγονός ότι η Κρήτη είναι ακριβώς προσανατολισμένη στον άξονα ανατολής-δύσης και όλα τα στοιχεία που έχει μαζέψει ο αρχιτέκτονας τόσα χρόνια, είναι αυτά που τον οδήγησαν στα παραπάνω συμπεράσματα.
Ο Meogrossi τονίζει: «Πιστεύω ότι ο Λέντας είναι το κέντρο του μινωικού πολιτισμού και δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται στο κέντρο μιας περιοχής που είχε τεράστια αρχαιολογική σπουδαιότητα, μεταξύ της Φαιστού, της Κνωσού, του Κόφινα, της Αξού και του Πρινιά. Ο χάρτης που έχω φτιάξει  για τον Λέντα  μαρτυρά την θεωρία μου
Η έναρξη της θεωρία μου ξεκίνησε τυχαία, όταν  κατά την διάρκεια των εργασιών αναστήλωσης του Κολοσσαίου στην Ρώμη  παρατήρησα ότι τα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία στην Αρχαία Ρώμη είχαν όμοιο ευθύ προσανατολισμό, με αυτόν  των μνημείων του μινωικού πολιτισμού.
Έτσι με μια νοητή γραμμή που ξεκινούσε από την Ρώμη και διαπερνώντας  πολλά αρχαία και ελληνικά και κρητικά μνημεία έφτασα  στον νότο και συγκεκριμένα στον Λέντα
Από την πρώτη στιγμή είχα νιώσει το μυστήριο που κρύβει ο Λέντας, κάτι δυνατό με έλκυε στην περιοχή και τότε δεν είχα καταλάβει τι… οι μελέτες μου όμως όλα αυτά τα χρόνια απόδειξαν την κρυφή αυτή δύναμη και ταυτόχρονα επιβεβαίωσαν έμπρακτα την θεωρία μου».
Ακόμα σε ερώτηση εάν μπορεί να πείσει τον κόσμο για την θεωρία του δηλώνει: «Μα πάντα μέσα από στοιχεία, είμαι αρχιτέκτονας και όχι αρχαιολόγος. Γνωρίζω ότι η θεωρία μου θα δημιουργήσει ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, κυρίως από τους ειδικούς.
 Όμως αυτό δεν με σταματά. Είμαι εδώ για να δείξω με τον μάτι της τέχνης μου πως ο μινωικός πολιτισμός βοήθησε σημαντικά στην εξέλιξη του κόσμου αλλά και πως ο Λέντας, το λιοντάρι αποτελεί το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού που τόσα χρόνια η παγκόσμια ιστορία δεν είχε για το ένα ή άλλο λόγο, αναδείξει.»
Εκφράζει ακόμα : «Η Κρήτη και οι Kρητικοί δεν έχουν καταλάβει την σημαντικότητα του Λέντα. Ξέρουν περισσότερα ίσως για το Κολλοσαίο  μα κανείς δεν ξέρει τον Λέντα. Πρέπει να καταλάβουμε τον Λέντα για να καταλάβουμε το Κολοσσαίο, συμπληρώνει ο κ. Meogrossi.»









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου