Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ ΤΩΝ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ



             Πληροφορηθήκαμε από πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδος αξιότιμου κ. Νίκου Κοτζιά, προβλέπεται σύντομα συνάντηση του κ. Νίμιτς με τους Διαπραγματευτές για την επίλυση του προβλήματος μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων, σχετικά με την ονομασία αυτού.
            Επειδή οι μέχρι σήμερα προσπάθειές σας, για τα εθνικά μας θέματα, κατά γενική ομολογία δεν  είναι κατακριτέες, θα ήθελα στην φάση αυτή να επισημάνω, ορισμένα κρίσιμα θέματα και βασικά για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων.
            ΠΡΩΤΟΝ: Ο κ. Νίμιτς είναι ένας έντιμος κατά τα άλλα,
Δημόσιος Υπάλληλος του Ο.Η.Ε. που δυστυχώς δεν έχει καμία δυνατότητα επεμβάσεως και επιλύσεων διεθνών αδικιών (όρα, κατάληψη και κατοχή της Κύπρου από ξένες Στρατιωτικές Δυνάμεις, παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις του Ο.Η.Ε.). Στην παρούσα περίπτωση είναι εντολοδόχος ξένων προς τα εθνικά μας θέματα συμφερόντων και προσπαθεί αποκλειστικά να υποκλέψει την υπογραφή Ελληνικής Κυβέρνησης και τίποτε άλλο. Διότι ουδέποτε η Χώρα αυτή θα ονομασθεί Μακεδονία, εάν δεν υπάρχει Ελληνική Υπογραφή.
            - Επί μίαν 15ετίαν συνεχίζεται ως ατέρμον κοχλίας κύκλος συνομιλιών μεταξύ των εκπροσώπων Ελλάδος-Σκοπίων υπό του κ. Νίμιτς. Η πλευρά των Σκοπίων όπως πάντα θα προσκομίσει πακέτο προτάσεων, που θα αφορούν αποκλειστικά διαδικασία ανάπτυξης μέτρων εμπιστοσύνης, χωρίς ν’ αγγίζουν ποτέ, το βασικό θέμα του ονόματος και το μοναδικό στις διαφορές μας.
            ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Εκείνο που προκαλεί θλίψη, οργή, θυμό και απελπισία κάθε σκεπτόμενο Έλληνα, που γνωρίζει την ιστορία της Μακεδονίας και των Σκοπίων είναι:
            α. Η θέση του Πρωθυπουργού της Ελλάδος, στο θέμα των Σκοπίων (9-12-17 Βελιγράδι), δεν θέλω να πιστεύω ότι, είναι Αλήθεια ˙ δηλ. «…το 2018 θα μπορούσαμε να έχουμε μια θετική εξέλιξη σ’ ένα χρόνιο πρόβλημα, αν η νέα Κυβέρνηση των Σκοπίων αποφασίσει να κάμει ουσιαστικά βήματα προς τα εμπρός, δηλ. αν σταματήσει την ρητορική, ότι αποτελούν τους μοναδικούς απογόνους των Μακεδόνων και του Μ. Αλεξάνδρου, αν σταματήσει την αλυτρωτική πολιτική και αποδεχθεί λύση, αμοιβαία αποδεκτή με τους γείτονες…» και!
            β. Εκείνο που σε προκαλεί, η θέση του κ. Ζάεφ (23-12-17), «… Εγώ εκ μέρους της Κυβερνήσεως παραιτούμαι από το να θεωρώ την Μακεδονία (Σκόπια) τον μοναδικό κληρονόμο του Μ. Αλεξάνδρου. Η ιστορία ανήκει σ’ εμάς, πιθανόν ένα κομμάτι αυτής της Ιστορίας ανήκει στην Ελλάδα, μέρος της στην Βουλγαρία και σε άλλες χώρες…». Δηλ. να ευχαριστήσουμε τον κ. Ζάεφ που επί τέλους μας έδωσε κι εμάς ένα μικρό μέρος της Ιστορίας της Μακεδονίας. Ή! είμαστε τρελοί ή παριστάνουμε τους τρελούς. Αυτοί αγαπητοί μου είναι σκόπιμα ανιστόρητοι, εμείς όμως έχουμε πάθει αμνησία; Πού ήταν; Τα Κράτη αυτά όταν οι Έλληνες (Πελοπόννησος, Θεσσαλία, Μακεδονία κ.λπ. αντιμετώπιζαν τις ορδές από την Ασία και δεν τις επέτρεψαν να κυριεύσουν την Ευρώπη;
            Η περιοχή των Σκοπίων μέχρι το 1944, δεν είχε καμία σχέση με την Μακεδονία, την δε εποχή του Φιλίππου, του Μ. Αλεξάνδρου και μετέπειτα ήτο με αυτήν σε εμπόλεμο κατάσταση και ονομάζετο Μισσία, Δαρδανία και τελευταία Βαρτάρσκα. Το 1944 ο Τίτο επί παντοδυναμίας του την ονόμασε Μακεδονία, με απώτερο σκοπό να κατέβει στο Αιγαίο, τα γνωστά. Μάλιστα υπήρξε τότε μεγάλη αντίδραση του Υπουργού Εξωτερικών των Η.Π.Α. Στρετίνιους.
            Είναι χιλιάδες τα ιστορικά γεγονότα που αναφέρονται από σύγχρονους Ιστορικούς Παγκόσμιας εμβέλειας, πως η χώρα αυτή δεν έχει καμία σχέση με την Ελληνικότατη Μακεδονία. Και! μόνο το ιστορικό γεγονός που παρακάτω αναφέρω, απαντά τι! ήταν η Μακεδονία από αρχαιοτάτων χρόνων:
            Ο Μέγας Αλέξανδρος, μετά την νικηφόρα μάχη του Γρανικού, εναντίον των Περσών, απέστειλε στην θεά ΑΘΗΝΑ, τριακόσιες περσικές πανοπλίες ως ανάθημα στην πολιούχο της πόλεως των Αθηνών, με το εξής συνοδευτικό επίγραμμα: «Αλέξανδρος Φιλίππου και Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των Βαρβάρων των εις την Ασία κατοικούντων».
            Έχουν λεχθεί πάρα πολλά για την Μακεδονία μας και τα Σκόπια από αξιόλογους και επιφανείς Έλληνες και ξένους, οι οποίοι τεκμηριωμένα δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
            Σήμερα είναι ντροπή, είναι αίσχος, είναι θράσος, να βγαίνει μεγαλοψύχως ο κ. Ζάεφ και να μας δίδει και εμάς ένα μικρό μέρος από την κληρονομιά του Μ. Αλεξάνδρου. Είναι δυνατόν με αυτούς τους θρασύτατους σφετεριστές της Ιστορίας μας να υπάρξει συνεννόηση;
            Επειδή δεχόμεθα μεγάλες και εκβιαστικές πιέσεις από Κέντρα αποφάσεως και επειδή εμείς δεν θέλουμε όνομα που να περιέχει την λέξη «Μακεδονία» Βόρεια ή Νότια κλπ., διότι αυτό είναι προδοσία και ξεπούλημα της Μακεδονίας και της Ιστορίας μας, ας κάνουν οι μεγάλοι ότι θέλουν, να τους βάλλουν στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε. αλλά! όχι προς Θεού με υπογραφή Ελληνικής Κυβέρνησης.
            «Αλλοίμονο στους λαούς που λησμόνησαν την Ιστορία των, χάθηκαν από το πρόσωπο της γης».

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου