Εκεί, υπάρχουν περιπτώσεις φοιτητών που κράτησαν ή κρατούν δωμάτια για χρονικό διάστημα που δεν συμβαδίζει ακόμη και με μια δικαιολογημένη παράταση σπουδών, σύμφωνα με το dete.
Το ρεκόρ κατέχει φοιτητής που είχε δωμάτιο επί 21 χρόνια (!), ενώ σήμερα τουλάχιστον δύο μετρούν στη Φοιτητική Εστία 18 χρόνια, παραβιάζοντας επί μακρόν κι αυτοί τον σχετικό κανονισμό. Αυτός καθορίζει την παραμονή ενός φοιτητή στη Φοιτητική Εστία όσο χρονικό διάστημα κρατούν οι σπουδές του, συν δύο ακόμη έτη. Υπάρχει δηλαδή η πρόβλεψη ακόμη για διετή παράταση της παραμονής στη Φοιτητική Εστία, καθώς είναι στο πρόγραμμα και το ενδεχόμενο παράτασης των σπουδών. Συνήθως, ο πιο ειλικρινής λόγος είναι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάποιος φοιτητής, τα οποία τον υποχρεώνουν να εργάζεται ταυτόχρονα με την φοίτηση του.
Υπάρχουν φυσικά και περιπτώσεις που σχετίζονται με αδιαφορία εκ μέρους κάποιων φοιτητών να ολοκληρώσουν εγκαίρως τις σπουδές τους, με αποτέλεσμα να κρατούν για παρατεταμένο χρονικό διάστημα και το δωμάτιο της Φοιτητικής Εστίας. Όμως, συνήθως, είναι κοινωνικοί παράγοντες που επιβάλλουν μια μακροχρόνια παράταση των σπουδών, με τις παρεπόμενες επιπτώσεις.
Έκαναν έρανο για το εισιτήριο της επιστροφής του
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός Ινδού φοιτητή, που εγκλωβίστηκε εδώ καθώς η οικογένεια του βρισκόταν σε κατάσταση ανέχειας και δεν μπορούσε ούτε να του εξασφαλίσει τον επαναπατρισμό του. Διαπιστώνοντας το δράμα του και κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, το προσωπικό της Φοιτητικής Εστίας έκανε έρανο και συγκέντρωσε τα απαραίτητα χρήματα για τα έξοδα της επιστροφής του στην Ινδία.
Πηγή: Foititikanea.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου