Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ξαναγύρισε το φοινικόπτερο στο Βουρκάρι! ....για να κλείσει το 2010 με χαρούμενο τρόπο!...

Το δακτυλιωμένο φοινικόπτερο του Βουρκαρίου ξαναγύρισε στον αγαπημένο του τόπο, τον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου! Για μας όλους είναι η πιο όμορφη επίσκεψη των γιορτινών αυτών ημερών!

Του δίνουμε την υπόσχεση ότι θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν του χρόνου να βρει το σπίτι του, το Βουρκάρι πιο όμορφο και πιο προστατευμένο!

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για το φλαμίνγκο που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στη Γαλλία το 2001, καταγράφηκε το 2003 στnν Ιταλία και από το 2005 και μετά από ότι φαίνεται, κινείται μεταξύ του υγροτόπου Gediz Delta στη Σμύρνη της Τουρκίας και του Βουρκαρίου Μεγάρων! Η προηγούμενη επίσκεψή του ήταν στις 3/2/2010.

Οι κινήσεις του συγκεκριμένου φοινικοπτέρου καταγράφονται επίσημα από το Ευρωπαϊκό κέντρο δακτυλιώσεων στο Παρίσι.


Ο καλός φίλος Στρατής Μπουρδάκης, που από χρόνια κάνει τις παρατηρήσεις του στον υγρότοπο και για τις επιστημονικές ανάγκες της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας μας έστειλε το πιο κάτω μήνυμα:

καλημέρα και χρόνια πολλά,

ξαναγύρισε στο Βουρκάρι για τρίτο χειμώνα το φοινικόπτερο με το κίτρινο δαχτυλίδι FATP. Είναι πια 10 χρονών, γεννήθηκε το 2001 στη Γαλλία (Etg. du Fangassier - Bouches-du-Rhône) και μετά απο ένα πέρασμα το 2003 από το Λιβόρνο της Ιταλίας, απο το 2008 έρχεται κάθε χρόνο και μένει για κάποιο διάστημα το χειμώνα στον υγρότοπο των Μεγάρων, ενώ από ότι φαίνεται από τις επανευρέσεις την αναπαραγωγική περίοδο την περνάει στην αποικία στον υγρότοπο της Σμύρνης (Çamaltı Tuzlası, Gediz Deltası) στην Τουρκία.

Εκτός από το Φοινικόπτερο ξαναήρθαν και πολλοί Μαυροκέφαλοι γλάροι (μέτρησα πάνω απο 1600 προχθές) και οι πρώτες πάπιες (3 Βαρβάρες και 4 Κιρκίρια).

Καλή χρονιά

Στρατής

Χρόνια πολλά Στρατή!

το σχεδιάγραμμα της πορείας του συγκεκριμένου φλαμίνγκο:


διαβάστε περισσότερα στο:http://vourkari.blogspot.com/2010/02/blog-post_16.html





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου