Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Ντιν Καρνάζης ο ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος

Ένας Έλληνας στη λίστα των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο (κατά το  Time)

γράφει ο Σωτήρης Αθηναίος
Ο 48χρονος Ντιν (Κωνσταντίνος) Καρνάζης γεννήθηκε από έλληνες γονείς στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Δεν έχει επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, αλλά δηλώνει υπερήφανος για τις ελληνικές του ρίζες και διατηρεί στενούς δεσμούς με την ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ. Τρέχει ασταμάτητα, εκατοντάδες χιλιόμετρα, μερόνυχτα δίχως ύπνο και ξεκούραση. Στο φιληδονισμό και τη νωθρότητα ο Καρνάζης αντιτάσσει τους δρόμους αντοχής, για να αναγκάσει κάποιος τον εαυτό του να θέσει και να επιτύχει τον στόχο του. Θεωρεί ότι βήμα βήμα φτάνουμε στους μεγάλους στόχους και ότι το κλειδί βρίσκεται στη διάσπαση της “ατελείωτης” διαδρομής σε μικρά τμήματα. Να κάνουμε ένα βήμα τη φορά, επικεντρωμένοι στο παρόν, με κουράγιο και θέληση, αντιμέτωποι με τον πιο αδυσώπητο κριτή, τον εαυτό μας
Ο Ντιν Καρνάζης έχει τρέξει
1. 560 χλμ. μέσα σε 80 ώρες και 44 λεπτά χωρίς διακοπή
2. 238 χλμ σε κινούμενο διάδρομο μέσα σε 24 ώρες
3. 238 χλμ στον υπερμαραθώνιο αντοχής στο Βέρμοντ
4. 50 μαραθώνιους σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ, μέσα σε 50 ημέρες
5. 210 χλμ στην έρημo death Valley υπό θερμοκρασία 45C
6. Τον μαραθώνιο του Νότιου Πόλου υπό θερμοκρασία -8C
Για αυτές και άλλες πολλές επιτυχίες του το περιοδικό “Time” τον περιέλαβε στη λίστα των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο
Ο Ντιν Καρνάζης έχει μεταφέρει τις εμπειρίες του στο best seller “υπερμαραθωνοδρόμος” εκδ. Ωκενίδα. Στο βιβλίο περιγράφει το εγχείρημα “50-50-50” (50 μαραθώνιους σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ, μέσα σε 50 ημέρες)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου