Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Τα Μέγαρα χρειάζονται μεγάλες και μικρές παρεμβάσεις...

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Τομπάζης δήλωσε: " ...οι μεγάλες, δραστικές, επεμβάσεις είναι απαραίτητες αλλά συνήθως καθυστερούν. Οι μικρές μπορεί να γίνουν γρήγορα και να δώσουν ουσιαστικά αποτελέσματα...", και παρέθεσε μερικά τέτοια παραδείγματα, όπως αύξηση των πεζόδρομων και ενοποίησή τους, φύτευση δένδρων, ελάττωση της ασφάλτου προς όφελος του πρασίνου και του πεζού, φύτευση των ακάλυπτων, φυτά στους εξώστες, στα δώματα, στις εισόδους και στις πρασιές των κτιρίων.
Σίγουρα τα Μέγαρα χρειάζονται μεγάλες δραστικές αλλά και μικρές παρεμβάσεις. Θα ήταν λοιπόν σημαντικό να βλέπαμε γρήγορα κάποιες τέτοιες, έστω μικρές αλλαγές. Έχουμε "μπουχτίσει" από το τσιμέντο και τις πλακοστρώσεις τα τελευταία χρόνια!
Ας το έχει κατά νου η νέα διοίκηση!

vourkari.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου