Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Προφανώς και δεν διδάχθηκαν τίποτα από το καλοκαίρι του 2015

Γράφει ο
Αθανάσιος Μπουρούνης
Οι συνεχείς κυβιστήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο εγκλωβισμός του σε μια αδιέξοδη στρατηγική, ο οπορτουνισμός και ο καιροσκοπισμός, αλλά και η μετατροπή της παραμονής του στην εξουσία σε αυτοσκοπό, του έχει προκαλέσει ένα έλλειμα επικοινωνίας με το κομμάτι εκείνο της κοινωνίας που σκέφτεται ορθολογικά.
Το ανησυχητικό είναι πως η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αντιληφθεί την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση.
Το Μαξίμου έχει φτάσει στο σημείο να αλλάζει πολιτικό αφήγημα κάθε τρείς και λίγο, σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί τη
δημοσκοπική και πολιτική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ και τούτο διότι:
- Η κυβέρνηση δήλωνε προς πάσαν κατεύθυνση ότι δεν επρόκειτο να προγραμματίσει νέα μέτρα, αλλά τελικά φόρτωσε, κυρίως τους μη προνομιούχους, με πρόσθετες περικοπές και επί πλέον φόρους.
- Στη συνέχεια παρουσίασε το «παραμύθι» των αντίμετρων το οποίο θα εξουδετέρωνε τα σκληρά μέτρα.
- Μετά ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωνε τους βουλευτές του, ότι οι νέες θυσίες του ελληνικού λαού, ανοίγουν το δρόμο στην επιτάχυνση της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους.
-Κατόπιν συνέδεσε τα νέα μέτρα με τη γρήγορη ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ε.Κ.Τ.
- Τέλος, υποστήριξε την αναγκαιότητα μιας συμφωνίας που θα επέτρεπε τη δοκιμαστική έξοδο του ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς αγορές. 
- Σήμερα ο Πρωθυπουργός, εγκλωβισμένος στο αδιέξοδο της δικής του πολιτικής, ξαναθυμήθηκε την συναίνεση και την Εθνική προσπάθεια.
Το αίτημα αυτό ακούγεται θετικό, όμως κάτω από μια προϋπόθεση: ότι συναίνεση μπορεί να προκύψει μόνο από μια άλλη Βουλή.
Γι’ αυτό σήμερα είναι επίκαιρο  όσο ποτέ άλλοτε το αίτημα για εκλογές.
Η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, με νέους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς δυνάμεων, θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη χώρα.
Στην προσπάθεια αυτή, πρέπει να κληθεί να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη στιγμή που επικαλείται την Εθνική συνεννόηση ως κυβέρνηση, είναι αδιανόητο να την αρνηθεί ως αντιπολίτευση.
Ωστόσο ο κ. Τσίπρας, νομίζει πως είναι σε θέση να επιβάλει όρους, να θέτει διλήμματα και να εκφοβίζει τους δανειστές.
Αλλά οι εταίροι – δανειστές φαίνεται ότι είναι σκληροί παίχτες και το κυριότερο, έχουν πλήρη επίγνωση της υπεροχής τους.
Οι ελπίδες της κυβέρνησης για μια «συνολική συμφωνία» στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου που θα αντιστάθμιζε το πολιτικό κόστος των επώδυνων μέτρων, επί της ουσίας έχουν εξανεμιστεί.
Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει από τώρα, τον τρόπο που η κυβέρνηση θα επιλέξει να διαχειριστεί πολιτικά τη διάψευση των προσδοκιών που είχε καλλιεργήσει.
Όμως το παρελθόν έχει δείξει ότι  λειτουργεί κάνοντας κάθε φορά και ένα μεγαλύτερο βήμα πιο μακριά από τις διακηρύξεις της.
Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση για άλλη μια φορά απέδειξε ότι πορεύεται μέσα σε αυταπάτη και κομματική αυτοϊκανοποίηση, με αποκλειστικό γνώμονα το κομματικό όφελος και όχι το συμφέρον της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση το πολιτικό πρόβλημα για τον κ. Τσίπρα θα είναι μεγάλο, αν οι εταίροι παραμείνουν άκαμπτοι στις θέσει τους.
Το πάθημα δεν τους έγινε μάθημα. Προφανώς και δεν διδάχθηκαν τίποτα από το καλοκαίρι του 2015.
Με  την αποκάλυψη των πρακτικών του Eurogroup, αποδείχθηκε ότι η τραγική καθυστέρηση, δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες της χώρας, αλλά την  ανάγκη να μην  αμαυρωθεί το «ηρωικό» αφήγημα αντίστασης που είχε φιλοτεχνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά απ’ αυτά, ο κ. Τσίπρας έχει δύο επιλογές:
Ή να πιεί μόνος του όλο το πικρό ποτήρι, ή να διενεργήσει πρόωρες εκλογές.

-Ο κ. Αθανάσιος Μπουρούνης είναι Επίτιμος Δ/ντής Σχολικής Μονάδας Δ. Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου