Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Alexiconomics...

Θεόδωρος Κατσανέβας

Η κυβέρνηση της ΦΠΑ επαίρεται ότι, το 2016 δημιούργησε δημοσιονομικό πλεόνασμα ύψους 6,9%. Το "επίτευγμα" αυτό έγινε κατ' εντολήν των αφεντικών της ευρωφυλακής, με σπάνια διεθνώς δημοσιονομικά και κλεπτοκρατικά κόλπα που θα μπορούσαν να διεκδικήσουν μια περίοπτη θέση στο βιβλίο Γκίνες. Η «Πρώτη Φορά Αριστερά» έβαλε βαθιά το νυστέρι στο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών και επιχειρηματιών περικόπτοντας βαθύτατα μισθούς, συντάξεις και κάθε είδους εισοδήματα, εξαπολύοντας παράλληλα μια πρωτόγνωρη φοροκαταιγίδα σε άμεσους και έμμεσους φόρους, ΦΠΑ, εισφορές αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ, διόδια εθνικών οδών κλπ. Με πρωτοφανή σκαιότητα και αναισθησία παρακρατεί πληρωμές σε προμηθευτές του δημοσίου, καθυστερεί επιστροφές φόρων και ΦΠΑ, αναστέλλει την καταβολή συντάξεων,εφάπαξ κλπ, καταργεί το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ξεπουλά δημόσια περιουσία κλπ. Μια «αριστερή»ντροπή που ντροπή δεν έχει. Γιατί δεν φτάνει που εγκληματεί σε βάρος της χώρας αλλά επαίρεται και από πάνω για αυτό.
Αυτή η εντελώς πρωτότυπη οικονομική πολιτική, τα Alexiconomics πολεμούν την ύφεση με περισσότερη ύφεση. Τη φτώχεια με περισσότερη φτώχεια. Πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο διεθνώς οικονομικό μοντέλο το οποίο ακόμα και οι πιο ακραίοι θιασώτες του νεοφιλελευθερισμού της σχολής του Σικάγο του Μίλτον Φρήντμαν, δε θα μπορούσαν ποτέ να το φανταστούν. Ο σκοπός δεν αγιάζει απλώς τα μέσα, αλλά αποτελεί υπέρτατο στόχο, η επίτευξη του οποίου, επιβάλλεται με όποιο μέσο. Ακόμα και αν το μέσο καταστρέψει και τον ίδιο τον σκοπό. Γιατί τι άλλο μπορεί να περιμένει κανείς από την έλευση της αυτοκαταστροφής από ένα τέτοια εξωφρενικό οικονομικό μοντέλο όπου γίνεται αφαίμαξη αίματος από έναν βαρειά αιμορραγούντα νεκροζώντανο οργανισμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου