Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017

Όταν η Ιντελιτζενς Σέρβις διέγραψε τον Άρη Βελουχιώτη Και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κοσμούν το γραφείο τους με πορτραίτα του. ΦΩΤΟΤο Σάββατο 16 Ιουνίου 1945, ο Ριζοσπάστης δημοσίευσε με τίτλο «η προδοσία του Βελουχιώτη», την απόφαση διαγραφής από το Κόμμα η οποία είχε ληφθεί από τις 12 Ιουνίου. Το κείμενο του Ριζοσπάστη:  "Το ΠΓ ενέκρινε τη δημοσίευση στο «Ριζοσπάστη», 
της απόφασης της 1ης Ολομέλειας της ΚΕ για τον Άρη Βελουχιώτη (Θανάση Κλάρα ή Μιζέρια). 
Ο Κλάρας, αφού μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ γιατί λύγισε μπροστά στην τρομοκρατία του Μανιαδάκη, ξαναζήτησε στον καιρό του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα να ξαναστρώσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη που αναγνώρισε και καταδίκασε....

 
Το ΚΚΕ του δωσε τη δυνατότητα αυτή. 
Σήμερα όμως σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί πάλι, ξαναπροδίδει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη δράση του που μονάχα τον εχθρό ευνοεί.
Στο ΚΚΕ δεν έχει θέση κανένας οσοδήποτε ψηλά κι αν στέκει και οσοδήποτε μεγάλος κι αν είναι, 
όταν οι πράξεις του δεν συμβιβάζονται με το κοινό συμφέρον και όταν παραβιάζεται 
η δημοκρατική εσωκομματική πειθαρχία". 

Την ίδια μέρα, (16.6.45), κατέβηκε πρωί-πρωί στο φαράγγι του Φάγγου στη Μεσούντα μια Διμοιρία 33 Εθνοφυλάκων μαζί με τους με τους δυο προσκόπους του «Άρη» του Σωτήρη Δράκουκαι του Πάλλα που είχαν πιαστεί αιχμάλωτοι. Όταν έφτασαν στα τρία πτώματα ο Δράκος έδειξε το Βελουχιώτη και είπε: «Αυτό το σκυλί είναι ο Άρης». Ο διπλανός του ήταν ο Τζαβέλας και ο τρίτος ο Νικήτας. Του έδωσαν ένα μαχαίρι και ο Δράκος απέκοψε τα κεφάλια του Βελουχιώτη και του Τζαβέλα. Του Θανάση, του κόψανε τα χέρια από τους ώμους και τα πόδια από τα γόνατα και κάτω. Του Τζαβέλλα του κόψανε και το δεξί χέρι.
Ο Σωτήρης Δράκος που ήταν παλιός ληστοσυμμορίτης των βουνών, έζησε λίγα χρόνια στη φυλακή αποφυλακίστηκε και έζησε ως θυρωρός σε πολυκατοικία στην Αθήνα.

     **********************
Ανάμεσα από την ελληνική και την ευρωπαϊκή σημαία. Τον Άρη Βελουχιώτη έχει στο γραφείο του ο υπουργός Μεταφορών
Τον Άρη Βελουχιώτη έχει στο γραφείο του ο υπουργός Μεταφορών

Φωτογραφιζόμενος με τη Ραχήλ Μακρή, ο Χρήστος Σπίρτζης επέλεξε να βγάλει το επαναστατικό του προφίλ - Με ένα ποπ-αρτ πίνακα του αρχηγού των ατάκτων έχει διακοσμήσει το γραφείο του - «Καλή αντάμωση στα γουναράδικα» έγραψε η Ραχήλ Μακρή κάτω από την ανάρτηση της φωτογραφίας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου