Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».
ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

«Περήφανη διαπραγμάτευση» και πανάκριβος δανεισμός


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη


Σε όλο αυτό το διάστημα στη διάρκεια του οποίου οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδίδονται στη γνωστή «περήφανη διαπραγμάτευση» - δήθεν για το χρέος, αλλά στην πραγματικότητα για να υπογράφουν «στα τέσσερα» ό,τι τους σερβίρουν και να τα περνούν από την κοινοβουλευτική τους πλειοψηφία.
Η «διαπραγμάτευση αυτή», η οποία και πάλι κατέληξε στο πουθενά, έχει ένα επιπλέον κόστος, το οποίο δεν βλέπω να συγκινεί κανέναν.
Διότι συνεχίζουν να εκδίδουν έντοκα γραμμάτια του δημοσίου.
Συνεχίζουν, δηλαδή, να καταφεύγουν σε βραχυπρόθεσμο πανάκριβο δανεισμό (ο οποίος επί της προηγούμενης κυβέρνησης είχε αποκλιμακωθεί ως προς το επιτοκιακό κόστος), επειδή καθυστερούν να πάρουν τη δόση για καθαρά προπαγανδιστικούς λόγους με στόχο το εσωτερικό τους και θύμα τον λαό.
Στις 10 Μαΐου, μέσω έντοκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας
άντλησαν το ποσό των 1,138 δις ευρώ, με το επιτόκιο να παραμένει «κολλημένο» στο 2,70%.
Και στις 7 Ιουνίου, από έντοκα γραμμάτια εξάμηνης και τρίμηνης διάρκειας, άντλησαν το ποσό των 2,95 δις ευρώ. «Κολλημένα» και πάλι τα επιτόκια: 2,70% τα τρίμηνα και 2,97% τα εξάμηνα.
Και στις 14 Ιουνίου, αντλήθηκαν 1,3 δις ευρώ από έντοκα τρίμηνης διάρκειας (με πάντα κολλημένο το επιτόκιο στο 2,70%)
Από την αρχή του χρόνου έχουν ήδη δανειστεί (πανάκριβα) το ποσό των 13,5 δις ευρώ.
Και το πρώτο εξάμηνο δεν έχει ακόμη κλείσει…
Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε παραλάβει τα επιτόκια σχεδόν στο 5% για τα εξάμηνα και πάνω από 4% για τα τρίμηνα.
Και έφθασε, τον Ιούλιο του 2014, το επιτόκιο των τρίμηνων να πέσει στο 1,90%! Αλλά ήλθε η «λαοπρόβλητος» και τον Ιούλιο του 2015, το επιτόκιο πήγε στο 2,70%, όπου παραμένει κολλημένο μέχρι σήμερα.
Τον Ιούνιο του 2014, ακόμη και το επιτόκιο των εξάμηνων είχε πέσει στο 2,15% και των τρίμηνων στο 1,80%!
Τον Αύγουστο του 2014, το επιτόκιο ήταν το χαμηλότερο από το 2010!
Τον Νοέμβριο του 2014, το επιτόκιο των τρίμηνων διαμορφώθηκε στο 1,70%.
Και ύστερα, ήλθαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου