Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Τα μυστικά στο κρυφό ημερολόγιο του 15χρονου. Το πάρτι με φίλους λίγες ώρες πριν κρεμαστεί στο σπίτι του στην Αργυρούπολη και το απειλητικό τηλεφώνημα που τον έκανε άνω - κάτω

Στοιχεία από το περιβάλλον του και κυρίως από το “μυστικό” ημερολόγιο που κρατούσε τους τελευταίους μήνες, συλλέγουν με προσοχή οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων τις Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ρίξουν φως στην αυτοκτονία του 15χρονου μαθητή στην Αργυρούπολη...
που έπεσε θύμα “μπούλινγκ” από φίλους και συμμαθητές.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων ερεύνησαν με προσοχή το υπνοδωμάτιο του 15χρονου αυτόχειρα και ανακάλυψαν ένα “μυστικό” θα λέγαμε ημερολόγιο, το οποίο φαίνεται πως το άτυχο παιδί είχε αρχίσει να συγγράφει τους τελευταίους τρεις μήνες.
Μια από τις φράσεις που ξεχώρισαν οι Αστυνομικοί και την έχουν βάλει στο ερευνητικό τους “μικροσκόπιο” είναι η εξής: “….πέρασα ωραία…αλλά η κοινωνία δεν είναι ωραία”.
Παράλληλα στο “μικροσκόπιο” τις Ασφάλειας έχουν μπει και οι αναρτήσεις του ανήλικου αυτόχειρα στο προφίλ του στο Facebook, καθώς ορισμένες από αυτές δείχνουν, αν μη τι άλλο, την ψυχολογική του κατάσταση, καθώς σε μια από αυτές αναφέρεται στις ευκαιρίες που δίνουμε στους ανθρώπους γράφοντας: “….ορισμένες φορές το να προσφέρεις σε κάποιον μιαν δεύτερη ευκαιρία, είναι σαν να δίνεις μια επιπλέον σφαίρα για το όπλο τους, σε αυτούς που αστόχησαν την πρώτη φορά”.
Αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη αναφορά δείχνει πως το παιδί είχε προσπαθήσει να δώσει μιαν δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που τον οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια στην αυτοκτονία, πλην όμως και όπως φαίνεται, παρά τις ευκαιρίες που είχε δώσει, το μαρτύριο του συνεχίζονταν και μάλιστα από τα ίδια πρόσωπα.
Η στροφή του παιδιού να κλειστεί τους τελευταίους μήνες στον εαυτό του, παρά το γεγονός πως ο ίδιος προσπαθούσε να το κρύβει, όπως λένε οι οικείοι του, ήλθε έπειτα από έναν έντονο καυγά με το κολλητό του που είχε σαν αποτέλεσμα να “σπάσει” η φιλία τους.
Έκτοτε φαίνεται πως κάποιοι από το φιλικό και σχολικό περιβάλλον του παιδιού είχαν ξεκινήσει να το προσβάλλουν και να τον σχολιάζουν αρνητικά πίσω από την πλάτη του, εξου και η αναγραφή της πρότασης στο προφίλ του στο Facebook: “…οποίος δεν έχει τα κότσια να τα πει μπροστά σου, σε σχολιάζει πίσω από την πλάτη σου”.
Το πάρτι
Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, έχουν επικεντρώσει τις έρευνες τους στο πάρτυ που είχε πάει ο ανήλικος αυτόχειρας, το ίδιο βράδυ πριν την αυτοκτονία του.
Όπως είπε σε ΜΜΕ μια στενή φίλη του 15χρονου, στο συγκεκριμένο πάρτυ είχαν περάσει όμορφα και ο ίδιος έδειχνε ευχαριστημένος. Όμως όταν επέστρεψε στο σπίτι του, όλα φαίνεται πως άλλαξαν και τελικά έβαλε τέλος στην ζωή του δι’ απαγχονισμού.
Ίσως σε αυτό να έπαιξαν σημαντικό ρόλο κάποια τηλεφωνήματα με απόκρυψη που δέχθηκε το παιδί κατά την διάρκεια του πάρτυ, όπου φαίνεται πως οι συνομιλητές του το προσέβαλαν και το έβριζαν, όπως είπε χαρακτηριστικά η φίλη του 15χρονου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου