Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Ούτε οι φωτιές μας ξεστραβώνουν

Γράφει ο
Θανάσης Παπανδρόπουλος
Από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω, για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα φταίνε οι οικοπεδοφάγοι, οι Τούρκοι πράκτορες, οι τσιγγάνοι …και πάει λέγοντας. Ποτέ δεν άκουσα να γίνεται λόγος για παράνομη δόμηση, για οικιστική σαχλαμάρα, για έλλειψη προσωπικής ευθύνης, για εγκληματική αδιαφορία καραγκιόζηδων που πετάνε σκουπίδια και αναμμένα τσιγάρα όπου να’ναι, ούτε για ηλίθιους που καίνε ξερά χόρτα το κατακαλόκαιρο.
Όποτε πηγαίνω προς Ραφήνα, Μαραθώνα, βλέποντας το θλιβερό θέαμα της έλλειψης σεβασμού κάθε πολίτη προς τον εαυτό του και προς τους άλλους, αναρωτιέμαι κάθε φορά πότε όλη αυτή η θλιβερή κατάσταση θα πάρει φωτιά και θα κάψει δίκαιους και αδίκους. Και να που συνέβη. Και όχι για πρώτη φορά. Αλλά κανείς
δεν διδάχτηκε τίποτα από τις προηγούμενες καταστροφές.
Μήπως τώρα κάτι έχουν να μάς πουν οι 24 και πλέον νεκροί; Ας το ευχηθούμε.
Όλα αυτά, βέβαια, δεν απαλλάσσουν την ευθύνη και του κράτους, που διαχρονικά κοστίζει μεν όλο και περισσότερο, δείχνοντας όμως και αυξανόμενες αδυναμίες. Όσο για κάποιους δημάρχους, ας αφήσουν τις φιγούρες και τα παχιά λόγια και ας κάνουν και λίγη δουλειά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου