Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Δεν ρώταγες και κάνα δικηγόρο πριν το πείς Αλέξη; «Η ομολογία Πρωθυπουργού περί πολιτικής ευθύνης συνεπάγεται πτώση-παραίτηση της κυβέρνησης»: Τι προβλέπει το Σύνταγμα

Αποτέλεσμα εικόνας για πολιτική ευθύνη
Τη νομική "ερμηνεία" της ανάληψης πολιτικής ευθύνης μετά τις φονικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική φέρνει στο φως ο δημοσιογράφος Άρης Δημοκίδης.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο του αναφέρει:...

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Αλέξης Τσίπρας μετά από σημαντικές καθυστερήσεις (και μόνο μετά την κατακραυγή) «ανέλαβαν» την πολιτική ευθύνη, ο πρώτος για το Βατοπέδι και ο δεύτερος για την ολιγωρία του για τις φονικές πυρκαγιές.
Την ανέλαβαν και μετά πήγαν παρακάτω, όμως, όπως τόνισαν πολλοί, αυτό είναι μάλλον οξύμωρο.
Το απόσπασμα απ’ το Συνταγματικό Δίκαιο του Δ.Θ. Τσάτσου (σελ. 309) έγινε viral, αμέσως μετά την -λεκτική και μόνο- ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Πρωθυπουργό:

*Ο Δημήτρης Θ. Τσάτσος (φωτο δεξιά) γεννήθηκε την 1η Μαρτίου του 1933 και απεβίωσε στις 24 Απριλίου του 2010. Ήταν Έλληνας πανεπιστημιακός, και θεωρείτο -και όσο ήταν εν ζωή αλλά και μέχρι σήμερα- από τους κορυφαίους συνταγματολόγους της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου