Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Οργή, θλίψη και αγανάκτηση για τον κυνισμό!

vgontzas_antonis

Αντώνης Ν. Βγόντζας

Οργή!
Για την υποβάθμιση της πυρκαγιάς τις πρώτες ώρες. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Ο πρωθυπουργός έτρεχε στη Βοσνία για να βραβευτεί ο ίδιος μαζί με τον Ζάεφ. Για την προσφορά και των δυο τους στην... ειρήνη των Βαλκανίων! Και αποφάσισε να επιστρέψει μόνο όταν η καταστροφή είχε πάρει βιβλικές διαστάσεις. Και για να δώσει αυστηρές οδηγίες για την ανήθικη πολιτικά και αξιόποινη στο τέλος συγκάλυψη των ευθυνών τους.

Οργή!
Για την προσπάθειά τους να δώσουν ενημέρωση στο κοινό, σταγόνα-σταγόνα. Και, αφού είχαν γεμίσει όλες οι ιδιωτικές τηλεοράσεις με εκείνο τον φοβερό συνδυασμό του κόκκινου και του μαύρου. Της φωτιάς, που καταβροχθίζει περιουσίες και ανθρώπους. Και του καπνού, που γκρεμίζει τις ελπίδες, πνίγει την ανθρώπινη αναπνοή και σκοτεινιάζει τα πάντα. Και τον ουρανό.

Οργή!
Για την έλλειψη καθοδηγητικού ρόλου στα υποψήφια θύματα. Κλειστήκανε στην ΕΡΤ. Ολοι οι διορισμένοι. Και παρέλειψαν να στείλουν μηνύματα και κάμερες για να καθοδηγήσουν τους μελλοθανάτους.Για να τους εξηγήσουν και να περιγράψουν, έστω τους κινδύνους που παραμόνευαν σαν «άγγελοι» της επελαύνουσας κόλασης, σε κάθε στροφή του δρόμου.

Οργή!
Για την έλλειψη στοιχειώδους συντονισμού της κυβερνητικής μηχανής. Ευτυχώς, έτρεξαν πρώτοι-πρώτοι οι ψαράδες των χτυπημένων περιοχών. Και έσωσαν πολλά κορμιά και ψυχές. Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού περίμεναν ώρες και ώρες για δήθεν κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να πλησιάσουν στις ακτές με τις κρεμασμένες στις απόκρημνες παραλίες ψυχές.

Οργή!
Για την έλλειψη οποιουδήποτε αποτελεσματικού σχεδίου εκτάκτου ανάγκης. Χορταριασμένοι οι δασικοί δρόμοι. Και ανενεργοί οι πυροσβεστικοί κρουνοί. Αλαλούμ ακόμα και στην πάντοτε ηρωική Πυροσβεστική. Είδαμε εικόνες που πυροσβέστες έδιναν λάθος πληροφορίες για τη φορά των ανέμων. Δεν είχαν, βέβαια, καμία έγκυρη ενημέρωση από τον θάλαμο διαχείρισης κρίσεων. Ούτε από τη Μετεωρολογική υπηρεσία. Γι’ αυτό και η ενημέρωση - συμβουλές τους ήταν ένα βήμα πίσω από την πραγματικότητα.

Οργή και αγανάκτηση!
Για το θλιβερό βίντεο της κυβερνητικής προπαγάνδας. Θέλησαν να μας πείσουν ότι τα μεσάνυχτα (τόσο αργά και τόσο καθυστερημένα) συνεδρίασε ο πρωθυπουργός με μερικούς υπουργούς του (από τους πιο ενόχους) στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι, για την εκτίμηση της κατάστασης και τα μέσα αντιμετώπισης και περιορισμού της φονικής πυρκαγιάς. Ολοι παρατηρήσαμε το τεφτέρι που σημείωνε λεξούλες ο πρωθυπουργός με βάση τις ανερμάτιστες και ατεκμηρίωτες εισηγήσεις των συνομιλητών του. Και για να θαυμάσουμε μετά εκείνη την ανατριχιαστική δήλωσή του περί «ασύμμετρου φαινομένου». Λεκτικά, τόσο κοντά με εκείνη τη διαβόητη δήλωση του ξεχασμένου, σήμερα, τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα περί «στρατηγού άνεμου» και «ασύμμετρης απειλής».

Οργή και αγανάκτηση!
Για την προφανή και προκλητική προσπάθεια της κυβέρνησης να μετακυλήσει τις ευθύνες της σε άλλους. Και να συμπεριλάβουν στον κατάλογο των ενόχων ακόμα και τα θύματα. Κατά την ανήθικη αυτή προπαγάνδα, δεν είναι ένοχος ο πρωθυπουργός ως συντονιστής του έργου, δεν είναι ο ένοχος ο κ. Σκουρλέτης για το σύνολο των αρμοδιοτήτων του, που δεν άσκησε, δεν είναι ένοχη η κα Δούρου. Διότι αυτή είχε τη δυνατότητα να συντονίσει του Δήμους της Ανατολικής Αττικής και δεν την άσκησε. Ενοχοι είναι και ορισμένοι δήμαρχοι. Για τη συμμετοχή τους στον σκληρό προπαγανδιστικό μηχανισμό που επιρρίπτει ευθύνες και στα θύματα.

Θλίψη και θυμό!
Για την κατ’ εντολή της κυβέρνησης ανάδειξη του ζητήματος των αυθαιρέτων στη Βορειοανατολική Αττική. Ποιος αρνείται την ύπαρξη του θέματος; Αν είμαστε έντιμοι και ειλικρινείς πρέπει να περιγράψουμε ένα ζήτημα με πολλούς ενόχους. Δεν γνωρίζω καμία κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά ή και πριν που να μη νομιμοποίησε κάποια στάδια αυθαιρέτων. Εκείνη που όμως έδωσε το πιο σκληρό και άγριο παράδειγμα νομιμοποίησης αυθαιρέτων είναι η σημερινή κυβέρνηση. Δέστε την πρόσφατη τροπολογία με την οποία μειώθηκαν δραματικά οι προϋποθέσεις νομιμοποίησης και προδιέγραψε σημαντικές εκπτώσεις στην επιβολή των προστίμων. Ομως… δεν είναι η ώρα ανάδειξης των ευθυνών των πολιτών με μοναδική αφετηρία αυτό το γεγονός. Ο λαϊκισμός και η έλλειψη προγραμματικών σχεδίων στην οργάνωση της γης είναι κύρια ευθύνη των εκάστοτε κυβερνώντων. Και κανενός άλλου.

Οργή και αγανάκτηση για τον κυνισμό!
Για την προκλητική συμπεριφορά των κυβερνώντων, που ξεκινούν με θράσος την περιγραφή των ευθυνών των άλλων. Χωρίς να δίνουν τα στοιχεία που ενοχοποιούν τις δικές τους πράξεις και παραλείψεις. Περιορίζουν ακόμα και τον αριθμό των νεκρών και αγνοουμένων. Τους εξέθεσε ακόμα και η ιατροδικαστική υπηρεσία. Βγάζει παραπάνω τους νεκρούς. Και προσπαθούν οι κυβερνητικοί να φιμώσουν την ενημέρωση. Με πρωτοφανείς απειλές και προτροπές.

Οργή και αγανάκτηση!
Για τη δουλική μεταφορά των από έμμισθους κονδυλοφόρους των ανερμάτιστων και ανήθικων επιχειρημάτων του κυβερνητικού προπαγανδιστικού μηχανισμού.

Θλίψη...
Απέραντη σαν τις θάλασσές μας. Για τις ψυχές των συνανθρώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου