Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Πώς κατάντησε η Δημοκρατία μας...

Γράφει ο
Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος
Στις 24 Ιουλίου, πριν από 44 χρόνια, αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στην χώρα μας. Επαχθέστατος ο φόρος που πληρώσαμε γι’ αυτήν: Τον ακρωτηριασμό της Κύπρου μας και την παράνομη κατάληψη του 35% του εδάφους της από τους ιμπεριαλιστές της Άγκυρας.
Το χαρμόσυνο γεγονός της επανόδου της πατρίδας μας στη Δημοκρατία άφησε σε δεύτερη μοίρα την εθνική μας τραγωδία. Χαρές και πανηγύρια στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα. Οι Έλληνες έδειξαν, και ήσαν, αισιόδοξοι για το μέλλον τους. Στη μέγιστη πλειονοψηφία τους έβλεπαν την επόμενη ημέρα καλύτερη, ευτυχέστερη και άφησαν πίσω τους, ως εφιάλτη, τις σκοτεινές ημέρες της χούντας.
Πέρασαν 44 χρόνια από τότε. Οι Έλληνες αισθανόμαστε σήμερα
πίκρα και απογοήτευση. Χάσαμε τον πνευματικό μας προσανατολισμό, ξεχάσαμε την Παράδοσή μας, κόβουμε τις πολιτιστικές ρίζες μας, καταστρέψαμε την οικονομία μας, από φρόνιμοι διαχειριστές καταντήσαμε άφρονες καταναλωτές, ψηφίσαμε να μας κυβερνήσουν λαϊκιστές και λαοπλάνοι, εγωπαθείς πολιτικοί, φανατικοί οπαδοί του ιδεολογικού μηδενισμού και υλισμού. Δεν καταντήσαμε τυχαία, ή λόγω κάποιας συνωμοσίας παρίες της ΕΕ. Η πλειονοψηφία ψήφισε τον Ανδρέα Γ. Παπανδρέου που έφερε «τον λαό στην εξουσία» και «μοίρασε» τα δανεικά, με το «Τσοβόλα δώσ’ τα όλα» και η πλειονοψηφία ψήφισε τον Γ.Α. Παπανδρέου με το «λεφτά υπάρχουν» και τον εξαναγκασμό μας να περνάμε για δεκαετίες από τα «καυδιανά δίκρανα» των δανειστών...
Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε και πληρώνει τα όσα διέπραξαν η ηγεσία και τα στελέχη του σε βάρος του λαού. Ουσιαστικά έχει εξαλειφθεί από τον πολιτικό χάρτη της χώρας. Απόδειξη το ότι τα ποσοστά του συναγωνίζονται αυτά της «Χρυσής Αυγής»... Και άρθρα πολιτικών, που συνέβαλαν στην σημερινή κατάντια, προκαλούν πίκρα, θυμό και θυμηδία όταν μιλάνε για το «έργο» του αποβιώσαντος Κόμματος τους...
Στα σαράντα τέσσερα χρόνια από την Μεταπολίτευση το κατάντημά μας είναι εφιαλτικό. Έχουμε Κόμματα στην εξουσία, που την κατέκτησαν με διαβεβαιώσεις πως θα σχίσουν τα μνημόνια, θα επαναφέρουν το επίπεδο ζωή σε αυτό το προ της κρίσεως, θα πολεμήσουν και θα θριαμβεύσουν επί των δανειστών και των ισχυρών της Γης...  Οι δημαγωγοί: οι Αριστεροί, και οι Δεξιοί. Από τότε εκτινάχθηκε το χρέος, οι μισθοί και οι συντάξεις μειώθηκαν περαιτέρω, η ύφεση ουσιαστικά εξακολουθεί, η Δημοκρατία υποβαθμίζεται και επιχειρείται να διαμορφωθεί ένα νεοαριστερό, τύπου Γαλλίας,  πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο.
Σαράντα τέσσερα  χρόνια και το κράτος της Αριστεράς, με τη συνδρομή της «δεξιάς» του κ. Καμμένου, εξακολουθεί να έχει τριτοκοσμική νοοτροπία. Ισοπέδωση αξιών, εξίσωση ικανοτήτων, γνώσεων και εργατικότητας προς το ναδίρ, αδιαφορία, ανευθυνότητα, έλλειψη προγραμμάτων προστασίας του πολίτη,  αντιμετώπιση της όποιας παρανομίας ως πηγής εσόδων του κράτους και των υπαλλήλων του, και, όταν συμβεί το κακό, επίρριψη των ευθυνών πάντοτε στους άλλους, ποτέ οποιασδήποτε μορφής αυτοκριτική. Η ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία στο Μάτι το αποδεικνύει
Η αδυναμία της Αριστεράς εξουσίας (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ) να επιτύχει, δια της ιδεολογίας της, αποτελέσματα στη βελτίωση των συνθηκών ζωής μας την υποχρέωσε, για να επιβιώσει στην εξουσία, να προσφύγει ως ικέτης στα κελεύσματα αυτών, ξένων και δικών,  που έβριζε και συκοφαντούσε... Πλήρης εξευτελισμός της δηλαδή. Κι επειδή ουδέν το θετικό μπόρεσε να πράξει δείχνει το «προοδευτικό» πρόσωπό της εκθεμελιώνοντας την κουλτούρα μας και προσχωρώντας στις υλιστικές   αντιλήψεις του καπιταλιστικού κατεστημένου της Δύσης...
Όταν ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ την εξουσία ο υπογράφων ευχήθηκε να μην ολοκληρώσουν τη θητεία τους με μια εθνική τραγωδία, όπως η χούντα. Η ευχή μου δεν έπιασε. Χωρίς καν να πολεμήσουμε, παραδώσαμε την Μακεδονία μας στους γείτονες. Είναι τραγικό να διαβάζεις ότι υπάρχει γενική κινητοποίηση για να κατοχυρώσουν οι έλληνες Μακεδόνες επιχειρηματίες το όνομα «Μακεδονία» στα προϊόντα τους και να βλέπεις τον κ. Ζάεφ να προβαίνει σε δηλώσεις με από πίσω του γραμμένο το «Republic of Macedonia».
Οι Έλληνες συνειρμικά σκέφτονται πως η Αριστερά στη δεκαετία του 1940 προώθησε  την παράδοση της Μακεδονίας στους σλάβους  και τώρα την ολοκληρώνει. Και έρχονται και άλλα εθνικά ζητήματα... Πάλι συνειρμικά σκεφτόμαστε ότι  η σημερινή Αριστερά ήρθε στην εξουσία όχι για να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των Ελλήνων και να εξασφαλίσει τα εθνικά του συμφέροντα, αλλά για  να κλείσει εθνικά ζητήματα ικανοποιώντας τα γεωπολιτικά σχέδια της Δύσης στη Βαλκανική.
Η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνει τον πενταετή κύκλο της στην εξουσία,  αφήνοντας τεράστια προβλήματα στον Ελληνισμό. Μετά από 44 χρόνια ο κύκλος της πρώτης φάσης της μεταδικτατορικής Δημοκρατίας κλείνει οριστικά, έχοντας απογοητεύσει πλήρως τους Έλληνες πολίτες. Η μετανάστευση του πολυτιμότερου μέρους του πληθυσμού της χώρας, η κατάσταση στην Παιδεία και το κατάντημα του κράτους, όπως φάνηκε στο Μακεδονικό και στο Μάτι, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.
Οι Έλληνες δοκιμάσαμε τα πάντα και τους πάντες σε αυτά τα σαράντα τέσσερα χρόνια: τους «ήρωες» της αντίστασης στη χούντα, τους εγγονούς των μαχητών του «Δημοκρατικού Στρατού», τους δημαγωγούς, τους ανάξιους να κατευθύνουν τις τύχες της χώρας, δεξιούς, κεντρώους και αριστερούς, το κυριαρχούν ιδεολογικό κατεστημένο της Αριστεράς. Φτάσαμε στην παράνοια η σημερινή κυβέρνηση, χωρίς αιδώ,  να  ετοιμάζεται να εορτάσει με φιέστες την δήθεν έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.... Παρά ταύτα και παρά τα πολλά και σοβαρά παθήματά μας δεν φαίνεται να πήραμε κάποιο μάθημα. Πιθανότατα, πλην θαύματος, τα ίδια να λέμε και το 2024... Ένα ίσως να είναι το καλό. Πέρασε στο πετσί μας το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς και φαίνεται ότι  αυτή θα έχει το μέλλον του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου