Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Προκλητικός Βερναρδάκης απ' τον καναπέ του: Βαρύτερη η πολιτική ευθύνη από μία «συγγνώμη»

Η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας που έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων
Σε μία προκλητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριαμό στο facebook προχώρησε και ο υπουργός Επικατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης ο οποίος θέλοντας να αιτιολογήσει την κίνηση του πρωθυπουργού να αναλάβει την πολιτική ευθύνη αλλά όχι να ζητήσει μία "συγγνώμη", σχολίασε ότι η ανάληψη πολιτικής ευθύνης είναι πολύ βαρύτερη και πολύ ισχυρότερη πραξη από τη δήλωση μιας "συγνώμης".
Επίσης τονίζει ότι: "Η πολιτική ευθύνη δεν είναι απλώς μια συγνώμη. Είναι συγνώμη στη νιοστή. Είναι ο ύψιστος σεβασμός σε αυτούς που χαθηκαν, αλλα και σε αυτούς που μένουν πίσω και δεν πρέπει να χαθουν. Πολιτική ευθύνη σημαίνει λοιπόν να κάνουμε όλα τα παραπάνω,, αυτά που δεν έγιναν ποτέ στην Ελλαδα. Και ας μην ακούμε τα θλιβερά κόμματα του καθεστώτος και τα κανάλια τους που υποκριτικά ζητούν μια "συγνώμη". Ξέρουν καλά εξ'ιδιας πείρας, ότι από τότε που ανακαλύφθηκε η συγνώμη καταργήθηκε το φιλότιμο.."

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας:

"Διευκρινίσεις (αυτονόητες): η Ανάληψη πολιτικής ευθύνης είναι πολύ βαρύτερη και πολύ ισχυρότερη πραξη από τη δήλωση μιας "συγνώμης". Ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει α) δεν καταφεύγουμε σε δικαιολογίες και μετάθεση ευθυνών σε πυροσβεστική, αστυνομία, εθελοντές, κλπ, β) δεν καταφεύγουμε σε άλλοθι περί εμπρησμών και κλιματικής αλλαγής - όσο πραγματικές αιτίες κι'αν είναι -, γιατί καθήκον μας είναι να προασπίσουμε τις ζωές των ανθρώπων ακόμα και μπροστά στην πιο ασύμμετρη απειλή, γ) ελέγχουμε τα κακώς κείμενα σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής προστασίας: μέσα και εργαλεία, ανθρώπινο δυναμικό, αξιοποίηση των ερευνητικών φορέων, διοικητική και οργανωτική αναβάθμιση, δ) στεκόμαστε ασυμφιλιωτα μπροστά στην μικρο-διαχειριση των τοπικών και πελατειακών δικτύων.
Ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει να δίνεις ελπίδα και σχέδιο στην κοινωνία, τη βεβαιότητα ότι τίποτα την επόμενη μέρα δεν θα είναι ίδιο με χθες και τίποτα δεν είναι "μοιραίο" λόγω αντικειμενικών συνθηκών.

Η πολιτική ευθύνη δεν είναι απλώς μια συγνώμη. Είναι συγνώμη στη νιοστή. Είναι ο ύψιστος σεβασμός σε αυτούς που χαθηκαν, αλλα και σε αυτούς που μένουν πίσω και δεν πρέπει να χαθουν. Πολιτική ευθύνη σημαίνει λοιπόν να κάνουμε όλα τα παραπάνω,, αυτά που δεν έγιναν ποτέ στην Ελλαδα. Και ας μην ακούμε τα θλιβερά κόμματα του καθεστώτος και τα κανάλια τους που υποκριτικά ζητούν μια "συγνώμη". Ξέρουν καλά εξ'ιδιας πείρας, ότι από τότε που ανακαλύφθηκε η συγνώμη καταργήθηκε το φιλότιμο..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου