Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΦΑΠΕΣ Κεφαλογιάννη σε Μοσκοβισί: Πήγες στην Ελλάδα σαν υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη θέση του Γιούνκερ

Για την επιτήρηση της Ελλάδας, μετά τα μνημόνια, «κοντραρίστηκαν» ο Πιερ Μοσκοβισί και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, στον απόηχο της προπαγάνδας ΣΥΡΙΖΑ που έκανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.
Στην τοποθέτησή του σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ, ο Μοσκοβισί τόνισε ότι η ενισχυμένη εποπτεία των Βρυξελλών δεν είναι τέταρτο πρόγραμμα και σε αυτό θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κάποιοι Έλληνες πολιτικοί.
«Σε αντίθεση με όσα άκουσα από ορισμένους πολιτικούς στην Αθήνα, η ενισχυμένη εποπτεία δεν είναι ένα τέταρτο πρόγραμμα και θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσοι δηλώνουν κάτι τέτοιο», ανέφερε και σημείωσε ότι μετά το τέλος του προγράμματος θα παρακολουθείται η πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου της Επιτροπής, όπως ισχύει για όλες τις χώρες.

«Οι αποστολές επιτήρησης δε θα έχουν ρόλο εισαγγελέα ή καθηγητή που θα λένε στην Ελλάδα τι θα κάνει. Από κοινού θα εγκρίνουμε τα καλύτερα βήματα για την Ελλάδα. Το τέταρτο πρόγραμμα είναι ξεκάθαρα ένα ψέμα», ανέφερε ακόμη ο Ευρωπαίος Επίτροπος που έχει βγάλει τη γλώσσα μέχρι το πάτωμα και γλύφει τον ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της υποψήφιότητάς του για τη θέση του Γιούνκερ.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης πήρε τον λόγο ως εκπρόσωπος του ΕΛΚ και του απάντησε καταλλήλως «μπήκαμε για τα καλά σε προεκλογική περίοδο». Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κατηγόρησε τον Μοσκοβισί ότι «δεν συμπεριφέρθηκε ως Ευρωπαίος αξιωματούχος αλλά ως υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη θέση του Γιούνκερ» και ότι «υιοθέτησε το κυβερνητικό αφήγημα για τάχα καθαρή έξοδο από τα μνημόνια». Αντίθετα, συνέχισε ο κ. Κεφαλογιάννης, η κυβέρνηση Τσίπρα δεσμεύτηκε για μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, αλλά και αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060, «που μόνο χώρες του ΟΠΕΚ μπορούν να έχουν από τα πετρέλαια».

Αναλυτικά η παρέμβαση του Μανώλη Κ. Κεφαλογιάννη:

«Λυπάμαι αλλά πρέπει να το πω. Μπήκαμε για τα καλά στην προεκλογική περίοδο για τις επόμενες εκλογές.

Χθες στην Αθήνα ο Επίτροπος Μοσκοβισί δεν συμπεριφέρθηκε ως αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Περισσότερο συμπεριφέρθηκε ως υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεκδικώντας τη θέση του κου Γιούνκερ.

Δεν ξέρω για ποιους λόγους δικούς του υιοθέτησε με ανεπίτρεπτο τρόπο το κυβερνητικό αφήγημα για τάχα καθαρή έξοδο από τα μνημόνια, όπως μας είπε και σήμερα.

Αντίθετα, ο κος Τσίπρας έχει δεσμευτεί για νέα επαχθή μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

-Μείωση συντάξεων από το 2019.

-Μείωση αφορολόγητου από το 2020.

-Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών σε επαγγελματίες και αγρότες.

-Πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% μέχρι το 2022 και 2,2% μέχρι το 2060. Κάτι που μόνο χώρες του ΟΠΕΚ λόγω πετρελαίου μπορούν να επιτύχουν.

-Υποθήκευση της κρατικής περιουσίας για τα επόμενα χρόνια ύψους 25 δις.

-Και ένα Υπερταμείο μέχρι το 2115. Που θα έχει την ευθύνη της κρατικής περιουσίας για 99 χρόνια.

Τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο το οποίο στοίχισε πολλά δις στον ελληνικό λόγω της αριστερής πολιτικής της κυβέρνησης του κυρίου Τσίπρα.

Τώρα, και διαφωνώ με τον κύριο Μοσκοβισί, η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει ένα τέταρτο, κεκαλυμμένο, μνημόνιο.

Πείτε μου, δεν είναι μνημόνιο όταν περιλαμβάνει μέτρα 5,1 δις ευρώ για τα επόμενα χρόνια;

Και ανεβάζει το λογαριασμό για τον ελληνικό λαό στα 14,5 δις ευρώ, σχεδόν στο 10% του ΑΕΠ της Ελλάδος.

Δεν χωρούν, λοιπόν πανηγυρισμοί. Πολύ περισσότερο, θριαμβολογίες.

Αυτό που χρειάζεται, είναι μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις στην Ελλάδα.

Μόνο έτσι η Ελλάδα θα βγει από τα αδιέξοδά της και τη μεγάλη οικονομική κρίση που είχε τη δεκαετία του 2010.»



Από τους Σοσιαλδημοκράτες το λόγο πήρε ο Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι και είπε τα γνωστά ναχαμεναλέγαμε «ορόσημο» η συμφωνία του Eurogroup για την επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αυτονομία, αλλά και «μεγάλη επιτυχία» ότι κατάφερε η χώρα να γυρίσει σελίδα.

Η τρολία της ημέρας ήταν η ατάκα Παπαδημούλη στην παρέμβασή του για την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς... «μπαίνουμε σε μια νέα, θετικότερη περίοδο για την Ελλάδα, αλλά δεν πανηγυρίζουμε, γιατί ένα μεγάλο κομμάτι του λαού υπέφερε πολύ και συνεχίζει να υποφέρει από τις οδυνηρές συνέπειες της χρεοκοπίας και των άγριων μνημονιακών μέτρων» είπε και σείστηκε η αίθουσα από τα χαχανητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου