Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

«Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι». Γράφει ο Ανδρέας Κωνσταντάτος

Αποτέλεσμα εικόνας για «Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι»
Επί των κυρίων Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, οι συνταξιούχοι υπέστησαν 21 περικοπές στις συντάξεις τους, συνολικού κόστους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αυτή είναι μια αλήθεια, την οποία αποκρύβει συστηματικά στην κυβέρνηση. Η αναπηρική σύνταξη μειώθηκε...
στα 384 ευρώ και χορηγείται σε άτομα με αναπηρία πάνω από 80%, δηλαδή σε πολύ λιγότερα από πριν, αφού φρόντισαν να αυξήσουν και το όριο για τη σύνταξη που ήταν 67%.  Οι συντάξεις χηρείας μειώθηκαν μέχρι 50-60%, ενώ η κατώτατη σύνταξη από τα 486 ευρώ έπεσε στα 392 ευρώ.  Αναφέρω μόνο μερικές μειώσεις στις συντάξεις ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στα χρόνια της «πρώτης φοράς αριστεράς», η οποία παρόλα αυτά εξακολουθεί να μιλά για πολιτική με «κοινωνικό πρόσημο».  Και, ενώ τώρα έχει ψηφίσει τρεις φορές στη Βουλή τη μείωση των συντάξεων, κλείνει το μάτι στους συνταξιούχους για το πως θα πάρει πίσω το νόμο ή έστω θα λάβει αναβολή εφαρμογής του νόμου, ώστε η «καυτή πατάτα» να περάσει στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Πέρα, όμως, από τη μείωση των συντάξεων και την οικονομική ανέχεια, υπάρχει και η περηφάνεια και η αξιοπρέπεια αυτών των ανθρώπων. Έχουν να αντιμετωπίσουν μια κυβέρνηση που δεν σταματά να τους λέει ψέματα, έναν Κατρούγκαλο, που τους εμπαίζει και διάφορους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να τους «χαϊδεύουν τα αυτιά» από τα τηλεοπτικά παράθυρα.  Ακολουθούν την πολιτική «να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι», γιατί στην πραγματικότητα η πολιτική των περικοπών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία αφαίρεσε κατά μέσο όρο από κάθε συνταξιούχο 3.800 ευρώ, δηλαδή πήρε από τη τσέπη του καθενός κάτι παραπάνω από χίλια ευρώ το χρόνο.  Και επειδή οι περικοπές αυτές δεν είναι εφάπαξ, όπως τα... μερίσματα, θα ακολουθούν τους συνταξιούχους τουλάχιστον έως το 2022, γιατί μέχρι τότε ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε το «πάγωμα» των συντάξεων που επιπροσθέτως σημαίνει ακόμα μεγαλύτερες απώλειες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου