Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Ιδού η… Ρόδος, ιδού και το δημοψήφισμα. Γράφει η Αρετή Μαλαμή


Κάθε διαμαρτυρία Ελλήνων όπου  γης,  για τη συμφωνία των Πρεσπών, σπεύδουν οι «Ηρακλείς» της  Κυβέρνησής μας, να τη χαρακτηρίσουν συγκέντρωση παρακρατικών.  Μπορεί να είναι και έτσι, κύριε Φίλη,  μεγάλε σε ….πνεύμα και διαστάσεις...
σύμβουλε και σπουδαίε κυβερνητικέ και κομματικέ παράγοντα, και κατά την… αλάνθαστη, όπως πιστεύεις κρίση σου (!) και  τις φαεινότατες, όπως θεωρείς, ιδέες σου,  να είναι όλη η Ελλάδα ή η μισή Ελλάδα παρακρατικοί!  Γιατί δεν το διαπιστώνεις με βεβαιότητα αυτό, κύριε Φίλη, μια και είσαι μόνιμα ο…  «αντ’ αυτού»;
Και είναι τόσο εύκολη η διαπίστωση, αφού εσείς την έχετε τη μέθοδο και «ψωμοφάι», που λέει κι ο λαός, αφού τόσες φορές τη χρησιμοποιήσατε και σας βγήκε και σε καλό. Το δημοψήφισμα, ντε!
Το ξεχάσατε αυτό το τόσο εύχρηστο για κείνη την εποχή εργαλείο σας που θα σας έβγαζε και σήμερα από τη δύσκολη θέση και για να δείτε: Πόσους «παρακρατικούς» έχει η Ελλάδα, αλλά και για να… ικανοποιήσετε αυτόν τον… αγαπημένο σας λαό, στον οποίο τόσο πολλά υποσχεθήκατε, τόσο πολλά καλά του κάνατε και τόσο καλούς φίλους, με τόσες… γαλαντομίες, μάλιστα, μας ετοιμάζετε!
Άντε λοιπόν. Τολμήστε,  κύριοι  Φίληδες,  Τσίπρηδες κι όπως αλλιώς σας λένε, να κάνετε ένα δημοψήφισμα για το σκοπιανό και τότε θα δείτε ότι: Οι μόνοι παρακρατικοί στην Ελλάδα είστε εσείς που ενεργείτε εναντίον της!
Και εδώ κύριοι Φίληδες, Τσίπρηδες κι όπως αλλιώς σας λένε, ο όρος «παρακρατικός» λέγεται λίαν επιεικώς! Ξέρετε, υπάρχει άλλος δικαιότερος για την περίπτωσή σας χαρακτηρισμός!
Τραγικός, αλήθεια, χαρακτηρισμός για  την κυβέρνηση  όποιασδήποτε χώρας, πολύ δε περισσότερο για την Ελλάδα,  που έχει στο κακό της ριζικό τους κάθε εποχής Εφιάλτες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου