Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Μετά την «επιτυχημένη» επίσκεψη του Πρωθυπουργού στα Σκόπια Νέος Διχασμός των Ελλήνων ανεφύη με τη Συμφωνία

Οι πομπώδεις εκδηλώσεις δεν πέτυχαν την επούλωση της πληγής που άνοιξε


Γράφει ο Νίκος Αναγνωστάτος
Η κατάρα του Εθνικού Διχασμού, του τόσο καταστροφικού για την χώρα μας και του λαού maς, που τόσα δεινά έχουμε υποστεί από αυτούς, μπήκε στην Ελλάδα από το παράθυρο αυτή τη φορά. Το παράθυρο ασφαλώς δεν άνοιξε από μόνο του χειμωνιάτικα, αλλά κάποιοι το άνοιξαν, για να διευκολύνουν την είσοδο ενός μικροβίου διχασμού που έπληξε τον ελληνισμό. Ελπίζω ότι τούτο έγινε από αφέλεια και άσκεφτα ή στην καλύτερη εκδοχή, αγνοώντας τις συνέπειες, οι οποίες ακόμη δεν έχουν εμφανιστεί όλες, και οι οποίες σταδιακά εμφανιζόμενες θα ξύνουν την πληγή από τη μια μεριά και θα ενισχύεται η άποψη του μεγάλου λάθους που έγινε.

Το BBC, οι αιώνιοι «φίλοι» μας, έκανε την αρχή, με τη δημοσίευση ότι στην Ελλάδα υπάρχει Σλαβομακεδονική μειονότητα. Ό,τι και να γράφει η περιβόητη αυτή Συμφωνία, οι εχθροί της χώρας καραδοκούν και πλήττουν την πατρίδα με πρώτη ευκαιρία, έστω και προσχηματική, όπως είναι οι αυτοαποκαλούμενοι Σλαβομακεδόνες με το «Ουράνιο Τόξο», που χρόνια προσπαθούν να αναγνωριστούν και θεώρησαν ότι ήρθε η ώρα τους, αφού αναγνωρίσαμε στους Σλάβους των Σκοπίων ότι είναι σκέτοι Μακεδόνες, τι ενοχλεί, σκέφτηκαν, να καλούνται Σλαβομακεδόνες; Τι να τους πεις ότι η Συμφωνία ξεκαθαρίζει ότι οι «Μακεδόνες» αυτοί δεν έχουν λέει σχέση με τους αρχαίους Έλληνες Μακεδόνες και αναμένεις να πείσεις τον απλό πολίτη που Μακεδόνες γνωρίζει τους γηγενείς της Μακεδονίας μας; Οφείλουν οι υπεύθυνοι αυτής της τραγωδίας, γιατί περί τραγωδίας πρόκειται, οι οποίοι ενήργησαν όπως τα όμορφα νοικοκυρεμένα γατάκια, να καλύπτουν αμέσως τα απόβλητά τους, να πιστέψουμε ότι με σημειώσεις και υποσημειώσεις λύνονται οι τόσο σοβαρές εθνικές έννοιες και μπορούμε οι πατριώτες Έλληνες να το δεχθούμε; Να παραδεχθούμε δηλαδή ότι η εθνική μας ταυτότητα και η δοξασμένη ιστορική μας καταγωγή και πολιτισμός μας προστατεύεται, λέει, με την διευκρινιστική υποσημείωση στην αιδήμονα σημείωση της Συμφωνίας;

Μετά το BBC η Deutche Welle θεωρεί δεδομένη τη «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα. Η άλλη μεγάλη μας «φίλη», η Γερμανία, έρχεται να μας αποδείξει πόσο φίλη είναι και να μας κεντρίσει με τις συνέπειες της ντροπιαστικής αυτής Συμφωνίας. Το δημοσίευμα αυτό της Ντόϋτσε Βέλλε, το προχωρεί πολλά βήματα μπροστά, ωσάν να αποσκοπεί να «αναγκρίσει» που λέμε στο χωριό μου, να μας προκαλέσει και να μας αποδείξει ότι δεν είμαστε οι μόνοι Μακεδόνες, και δεν είμαστε πανηλίθιοι υπογράψαντες αυτή τη Συμφωνία. Κάποιος Νίκος Σακελλάριος, αναφέρει η DW, κάνει λόγο για πιέσεις προς τους Σλαβομακεδόνες στην Ελλάδα ήδη από τη δεκαετία του 1950 και αναφέρεται συγκεκριμένα στο χωριό του: «Μια μέρα του καλοκαιριού του 1959 ήρθαν οπλισμένοι στρατιώτες. Συγκέντρωσαν τους ανθρώπους στην πλατεία και έπρεπε όλοι μαζί να ορκιστούν πως δεν θα ξαναμιλούσαν τη γλώσσα τους».

Η Ντόϋτσε Βέλλε, το επεκτείνει το θέμα σε επικίνδυνους ατραπούς, αναφέροντας γεγονότα με λεπτομέρειες των διεκδικούντων «μακεδονική μειονότητα» μέσω δικαστικών προσφυγών, και παίρνει και θέση λέγοντας ότι το δικαστήριο δεν διευκολύνει τον συνήγορό τους κ.Κώστα Δεμελή να αποδείξει ότι, όταν ακούει κανείς στα χωριά της Βόρειας Ελλάδας τη λέξη «ντόπια» γνωρίζει πως πρόκειται για τη σλαβομακεδονική γλώσσα», αφού όπως διαμαρτύρεται επιτρέπονται πέντε μάρτυρες εκ μέρους της πολιτικής αγωγής και μόνο δυο της υπεράσπισης. Άκουσον, άκουσον!!! Τέτοια δικαιώματα τους δώσαμε, να ισχυρίζονται ότι όποιος ομιλεί τα σλάβικα από όταν ακόμη η Μακεδονία μας δεν είχε απελευθερωθεί, είμαστε υποχρεωμένοι να τα αναγνωρίσουμε ως σλαβομακεδονικά!!! Για να είμαστε ειλικρινείς, η επαίσχυντη αυτή Συμφωνία, τους δίνει το δικαίωμα να αποκαλούν αυτή την «ντόπια» γλώσσα, σκέτη Μακεδονική. Χρειαζόμαστε αλήθεια και άλλη μαρτυρία για να αντιληφθούμε την μεγάλη εθνική ζημιά που έγινε;

Το δημοσίευμα αυτό της DW, καλύπτει δύο ολόκληρες σελίδες με αναφορές και γεγονότα, υποστηρίζοντας την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας», διότι, όπως αναφέρει κάποιος κ.Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης, καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, ότι «Σύμφωνα με απόφαση του Διεθνούς Διαρκούς Δικαστηρίου της Χάγης το 1930, που αφορούσε μια διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας και το ερώτημα ήταν ‘ποιές είναι οι μειονότητες’, μια μειονότητα δεν αποτελεί νομικό θέμα αλλά είναι θέμα δεδομένων».

Η «φίλη» γερμανική DW, κάνει ό,τι μπορεί να πείσει το αναγνωστικό της κοινό, ότι οι σλαβομακεδόνες έχουν δίκιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι «από την πλευρά του και ο ανθρωπολόγος του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης Φάμπιο Ματιόλι θα προτιμούσε έναν πιο ανοιχτό διάλογο στην Ελλάδα. Ο ίδιος έχει κάνει επιτόπιες μελέτες και ξέρει ότι υπήρχαν και υπάρχουν άνθρωποι στην Ελλάδα που αυτοπροσδιορίζονται ως Σλαβομακεδόνες». Και λοιπόν;

Το μόνο που δεν αναφέρει, είναι ότι όλοι αυτοί προέρχονται πράγματι από τους Σλάβους που κατοικούσαν και στην Μακεδονία μας, όταν ακόμη όλη η περιοχή των Βαλκανίων κατεχόταν από τους Οθωμανούς και είναι πράγματι Σλάβοι και ομιλούν την σλαβική γλώσσα. Αυτό άλλωστε αναφέρεται στην λεγόμενη υποσημείωση της αντεθνικής αυτής Συμφωνίας. Το καίριο και καθοριστικό ερώτημα που αφ΄εαυτού προκύπτει, είναι: Αφού και οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής των Σκοπίων γνωρίζουν και το δέχονται γραπτώς στη Συμφωνία αυτή που συνυπέγραψαν, ότι δεν έχουν σχέση με την ελληνική Μακεδονία και ότι ομιλούν τη γλώσσα των νοτίων Σλάβων, ποιος ισχυρός λόγος, ποιος αιτιολογικός σύνδεσμος υπάρχει, ώστε να τους δίνει το δικαίωμα να λέγονται Μακεδόνες με μακεδονική γλώσσα; Το γεγονός ότι η κυβέρνησή μας δέχτηκε να ενδώσει τόσο καθοριστικά, αποδεικνύει το τεράστιο εθνικό και ιστορικό λάθος, για να μην το χαρακτηρίσω προδοσία, τη στιγμή που οι ίδιοι δέχονται ότι είναι Σλάβοι και ομιλούν την σλαβική γλώσσα, οφείλει να μας εξηγήσει τους λόγους της ενδοτικότητας αυτής! Πόσο μάλλον που οι Συριζαίοι και όχι η Κυβέρνηση, αποφάσισαν μόνοι τους, χωρίς καν τη συνεννόηση με την αντιπολίτευση, αλλά ούτε καν με το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου οι συγκυβερνήτες Ανεξάρτητοι Έλληνες είχαν αντίρρηση.

Έσπειραν έτσι έναν νέο διχασμό, τον οποίο συνεχίζουν να υποστηρίζουν και να τον αιτιολογούν με φαμφάρες και ανόητους κομπασμούς. Στα πλαίσια αυτά οργάνωσε ο κΤσίπρας την επίσκεψη με 140 Έλληνες επιχειρηματίες στα Σκόπια, για να κάνουν τι; Να επενδύσουν λέει! Πρώτον όσοι Έλληνες ήθελαν να επενδύσουν στα Σκόπια, το έχουν ήδη κάνει και οι υπόλοιποι απλά έκαναν μια εκδρομή στα Σκόπια, διότι αν είχαν χρήματα διαθέσιμα για επενδύσεις, θα τις είχαν κάνει στην Ελλάδα, που τόσο τις έχουμε ανάγκη. Άρα τι επιδίωκε ο κ.Τσίπρας; Να ενισχύσει τα Σκόπια σε βάρος της Ελλάδας; Ή απλά για γενικούς εντυπωσιασμούς, τους οποίους ο απλός Έλληνας δεν είναι σε θέση να αναλύσει; Συμπέρασμα; Άνθρακες ο θησαυρός!

Συμπερασματικά, όλοι οι εθνικά και πατριωτικά σκεπτόμενοι Έλληνες, μαζί και ο κ.Τσίπρας, οφείλουν να εντοπίσουν λόγους ακύρωσης της Συμφωνίας αυτής, για αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, όσο και εξιλέωση των κυβερνώντων. Ένας τέτοιος λόγος, πέραν των άμεσα συνδεδεμένων με τις συνθήκες, τρόπους και πρόσωπα υπογραφής της, είναι ότι, ως συνήθως, οι Σκοπιανοί δεν θα την τηρήσουν, όπως δεν τήρησαν την ενδιάμεση Συμφωνία, όπου αντί να εμφανίζεται παντού ως FYROM, και στα 140 κράτη που την αναγνώρισαν, εμφανιζόταν ως Μακεδονία, ακόμη και στην Διακοίνωση που μας έστειλε, έγραφε σκέτο Μακεδονία και αντί να την επιστρέψουμε ως απαράδεκτη, πανηγυρίσαμε δυστυχώς. Μήπως όλα αυτά ενέχουν δόλο και από τις δύο πλευρές; Οι ειδικοί επί το έργον! Είναι βέβαιο ότι θα βρουν στοιχεία, ιδιαίτερα τώρα που οι άλλοι «φίλοι» μας, οι Αμερικάνοι, ικανοποιήθηκαν με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Νίκος Αναγνωστάτος

e-mail:nanagnostatos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου