Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Παρανόησαν οι δολοφόνοι. «Ο δικός μας θεός σκοτώνει καλύτερα από τον δικό σας»

Μέσα σε κλίμα εθνικού πένθους η Σρι Λάνκα αποτίνει σήμερα φόρο τιμής στους 321 νεκρούς και τους 500 τραυματίες των επιθέσεων αυτοκτονίας που έγιναν την Κυριακή του Πάσχα....Πρόκειται για τις πλέον φονικές ισλαμικές επιθέσεις στη Νότια Ασία, οι οποίες εκτιμάται ότι αποτελούν αντίποινα για την επίθεση σε τέμενος στην Νέα Ζηλανδία. Η εκδοχή ενός τέτοιου φαύλου κύκλου τρομοκρατίας προκαλεί παγκόσμιο προβληματισμό και θέτει όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες αντιμέτωπους με ερωτήματα και ευθύνες.  Με το πρώτο φως της ημέρας, το νησί των 21 εκατομμυρίων κατοίκων τήρησε τριών λεπτών σιγή στην μνήμη των θυμάτων και αμέσως μετά στην εκκλησία του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο, όπου έγινε η πρώτη επίθεση, το πλήθος άρχισε να λέει με δυνατή φωνή μια προσευχή. Περίπου 30 χλμ. βορειότερα, στην κοινότητα Νεγκόμπο, τα φέρετρα μεταφέρονταν εκ περιτροπής μπροστά σε συγγενείς που έκλαιγαν με λυγμούς, στην επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στην εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού, έναν άλλον τόπο τραγωδίας και μαρτυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου