Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΝΕΙΣ; ΝΤΡΟΠΗ ! ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΈΦΙΠΠΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Συμβαίνει Τώρα! Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Έφιππου μεγάλου Αλεξάνδρου. Η εικόνα που δεν έχει προσέξει κανείς! Πρέπει να το δεις! Ο μεγάλος Ελληνας στρατηλάτης δεν...
φέρει στα χέρια του σπαθί, έχει άπλα το χέρι σηκωμένο, είναι ξυπόλητος καθώς δεν φοράει τα περίφημα σανδάλια και κοιτάει προς το λιμάνι του Πειραιά.
Σε αντίθεση με το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Βουκεφάλας βρίσκεται σε επιθετική στάση, ο στρατηλάτης μας έχει στα χέρια του σπαθί και φοράει τα βασιλικά σανδάλια.
Ακόμα και το άγαλμα του του Έφιππου μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια, είχε επιθετική στάση με τον μεγάλο Μακεδόνα Βασιλιά να φέρει σπαθί στο χέρι και σανδάλια στα πόδια.
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου