Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Εξεγείρονται οι πολίτες κατα της λαθρομετανάστευσης. Καβάλα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον χώρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών. ΦΩΤΟ

Καβάλα
Με σημαντική συμμετοχή των κατοίκων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι της Καβάλας....
Οι συγκεντρωμένοι, έκλεισαν συμβολικά τον κεντρικό δρόμο μπροστά από την είσοδο του πρώην στρατοπέδου για κάποια λεπτά και στη συνέχεια αναγνώστηκε το ψήφισμα που συνυπογράφουν πολιτιστικοί σύλλογοι της Καβάλας.
Καβάλα
Το ραντεβού ωστόσο ανανεώνεται για αύριο το βράδυ στα εγκαίνια της KavalaExpo 2019 στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, όπου το παρών θα δώσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Σκοπός των κατοίκων του Περιγιαλίου είναι να τον συναντήσουν και να του δώσουν το ψήφισμά τους.
Καβάλα
Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση» Βαγγέλης Παππάς, και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ξανθόπουλος, o οποίος ήταν εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης.
Διαβάστε το ψήφισμα:
Οι συνοικιακοί πολιτιστικοί σύλλογοι του Δήμου Καβάλας, με αφορμή τη φημολογούμενη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο παλιό στρατόπεδο «Ασημακοπούλου» στο Περιγιάλι, εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα διαμαρτυρίας: «Η ιστορία, η διαδρομή και οι αγώνες των προγόνων μας, μάς επιβάλλουν να φερθούμε με σεβασμό και κατανόηση στο ανθρώπινο δράμα όλων αυτών, που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, για να βρουν ένα καλύτερο και σίγουρα πιο ασφαλές μέλλον. Η συμπαράσταση και η παροχή βοήθειας στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη είναι αυτονόητη, αλλά απέχει από αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια σε αρκετά μέρη της ελληνικής επικράτειας και στην Καβάλα.
Φυσικά και κάθε κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να αποφασίζει, αλλά όχι και να διατάζει. Είναι αδιανόητο να μη λαμβάνονται υπόψη οι ανησυχίες των κατοίκων μιας περιοχής και να λαμβάνονται ερήμην τους αποφάσεις, οι οποίες ενδέχεται να αποδειχτούν επιζήμιες για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και την ευημερία των κατοίκων. Η Μόρια, η Σάμος, το πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», δεν πρέπει να είναι αποθήκες ψυχών.
Δεν είναι αποδεκτή η λογική του να αποσυμφορήσουμε την Μόρια και τα νησιά από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, απλά μεταφέροντας τους αλλού και εν προκειμένω στο πρώην στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», χωρίς να υπάρχει ένα σαφές σχέδιο δράσης και ίσης κατανομής των προσφύγων και των μεταναστών σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, Περιφέρειας και επικράτειας.
Λέμε ΟΧΙ στην με αυτό τον τρόπο επικείμενη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην Καβάλα.
Η περιθωριοποίηση ταλαιπωρημένων ανθρώπων σ’ ένα πρώην στρατόπεδο και η πλήρης αδιαφορία για τις ανησυχίες των κατοίκων της Καβάλας δεν είναι λύση. Καλούμε τον υπουργό Εθνικής Αμύνης και βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, τους κυβερνητικούς βουλευτές, Ιωάννη Πασχαλίδη και Μακάριο Λαζαρίδη, τον δήμαρχο Καβάλας, Θεόδωρο Μουριάδη και τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστο Μέτιο, να ενημερώσουν τους αρμόδιους υπουργούς για την εναντίωσή μας και τις ανησυχίες μας και σε συνεργασία με άλλους αρμόδιους φορείς, να λάβουν τα αναγκαία μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, χωρίς να λησμονούν πως όλοι κρινόμαστε, είτε για τις πράξεις, είτε για τις παραλείψεις μας».
Το ψήφισμα συνυπογράφουν οι ακόλουθοι συνοικιακοί πολιτιστικοί και εξωραϊστικοί σύλλογοι: εξωραϊστικός και πολιτιστικός σύλλογος «Άγιος Τρύφων», εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος «Αγίας Παρασκευής», πολιτιστικός σύλλογος Ποταμουδίων, πολιτιστικός σύλλογος Βύρωνα Καβάλας « Η Μεταμόρφωση», πολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Αγίου Κωνσταντίνου «Ο Δρόμος του Νερού», πολιτιστικός εξωραϊστικός σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας, πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Λουκά, εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος Χωράφας, εξωραϊστικός πολιτιστικός σύλλογος Παναγίας «Το Κάστρο», σύλλογος κατοίκων Νεάπολης, πολιτιστικός μορφωτικός αθλητικός σύλλογος Αγίας Βαρβάρας-Πεντακοσίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου