Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

Το νέο ατόπημα των ευρωβουλευτών της Ν.Δ.

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πριν από τις ευρωεκλογές σε μια από τις καθημερινές «συζητήσεις» μας γράφαμε ότι όσοι ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, αλλά και γενικότερα, οφείλουν να γνωρίζουν ποιους θα ψηφίσουν και γιατί θα τους ψηφίσουν.
 Γράφαμε ότι δεν πρέπει να ψηφιστούν οι γνωστοί επώνυμοι αλλά οι άξιοι. Ειδικά το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είχε πλειάδα αξίων.
Μα δεν έγινε έτσι. 
Η πλειοψηφία των νεοδημοκρατών –ως συνήθως- πήγε και ψήφισε επωνύμους,  γνωστά κομματόσκυλα ή άλλους που στα γεράματα εξακολουθούν να επιζητούν κι αποζητούν ρόλους.

Προσέξτε:  Πριν από λίγο καιρό, ο Μεϊμαράκης δημιούργησε σάλο με την απόφασή του να ψηφίσουν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τον Παπαδημούλη ως αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου! Τον υβριστή του κόμματός τους και του προέδρου τους! Πέρασε αυτό με κάποια σχετική γκρίνια και μερικά μπινελίκια προς τον Μεϊμαράκη και τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. από το… διαδίκτυο….
Προσέξτε κι αυτό: Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκε στην Ευρωβουλή ένα σημαντικό ψήφισμα που καταδίκαζε τα εγκλήματα του ναζισμού και του κομμουνισμού. Αυτό το ψήφισμα δεν ήταν προϊόν κάποιων τυχάρπαστων περιθωριακών αλλά  ΚΟΙΝΗ κατάθεση από το Λαϊκό κόμμα, το Φιλελεύθερο, τους Σοσιαλδημοκράτες αλλά και τους Πράσινους (!!!) Ήταν, δηλαδή ένα πόρισμα με σχεδόν καθολική αποδοχή. Εξ ου και το γεγονός ότι υπερψηφίστηκε με 535 ψήφους, ενώ εναντίον ψήφισαν  66 και 52 λευκό.
Κι εδώ έρχεται πάλι έκπληξη από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Όπου πλην της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου όλοι οι άλλοι καταψήφισαν ή ψήφισαν λευκό.  Δηλαδή, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν ότι το ΚΚΕ, το ΠαΣοΚ κι ο ΣΥΡΙΖΑ!!!
Τι να πούμε τι; Να πούμε για ανιστόρητους; Αλήθεια θα είναι. Να πούμε για συμπλεγματικούς τύπους με ενοχικά συμπλέγματα απέναντι στους κομμουνιστές και την Αριστερά γενικότερα; Κι αυτό αλήθεια θα είναι.
Προσέξτε: Μόλις έγινε γνωστό ότι η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε το ψήφισμα, οι ευρωβουλευτές της άρχισαν να ψελλίζουν δικαιολογίες του τύπου ότι … το ψήφισμα εξισώνει τον ναζισμό με τον κομμουνισμό.
Όμως δεν είναι έτσι αφού στο ψήφισμα αναφέρει: « το ναζιστικό και το κομμουνιστικό καθεστώς διέπραξαν μαζικούς φόνους, γενοκτονία και εκτοπίσεις, και προκάλεσαν μιαν άνευ προηγουμένου, στην ιστορία της ανθρωπότητας, απώλεια ανθρώπινων ζωών και στέρηση ελευθερίας ...».
Είναι σαφές λοιπόν ότι δεν εξισώνονται τα δυο καθεστώτα αλλά περιγράφονται οι συνέπειες των ενεργειών και πράξεών τους. Που απέβησαν καταστροφικές για την ανθρωπότητα. Είτε από τον ναζισμό του Χίτλερ είτε από την επαγγελία της ουτοπίας του κομμουνισμού που οδήγησε στην δική του βαρβαρότητα.
Αναρωτιέμαι λοιπόν: Σε τι; Πού στα κομμάτια διαφώνησαν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας; Που κύριε Μεϊμαράκη, Κυμπουρόπουλε, Κεφαλογιάννη, Κύρτσο και Ζαγοράκη; Σε τι διαφωνήσατε κυρίες Βόζενμπεργκ και Σπυράκη και δεν υπερψηφίσατε το ψήφισμα;
Δηλαδή τι ψηφίσατε; Ότι δεν υπήρξε κομμουνιστική βαρβαρότητα; Ότι δεν εξοντώθηκαν εκατομμύρια σοβιετικοί πολίτες ή πολίτες άλλων χωρών στις οποίες εισέβαλε η ΕΣΣΔ; Ότι δεν υπήρξαν γκούλαγκ; Ότι ναζισμός και κομμουνισμός δεν ταυτίζονται στον ολοκληρωτισμό; Ότι ο φασισμός ομού μετά του εθνικοσοσιαλισμού είχαν μήτρα τον κομμουνισμό, ανεξαρτήτως αν ανέπτυξαν εν συνεχεία δικό τους dna;
Να πούμε και κάτι ακόμη; 
Τι στο διάβολο μήνυμα στέλνουν στην Ευρώπη αλλά κυρίως εντός Ελλάδας και δη στη νεολαία οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας; Πόσο μπορούν αυτοί οι ανιστόρητοι και μικροί πολιτικοί να πηγαίνουν  αντίθετα στον δρόμο της αλήθειας, μόνο και μόνο για να χαϊδεύουν αυτιά ή για να μη τους κατηγορήσουν ως… φασίστες; Πολύ περισσότερο όταν ήδη από το 2008 έχουν καταδικαστεί οι ολοκληρωτισμοί στο ευρωκοινοβούλιο (ασχέτως αν ούτε τότε είχαν υπερψηφίσει το συγκεκριμένο ψήφισμα οι τότε συνάδελφοί τους;)…

Να πω κάτι ευθέως: Ευτυχώς που υπήρξε η Ασημακοπούλου! Δυστυχώς για τον Μεϊμαράκη και τους άλλους… Δυστυχώς και για τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. ή τους οπαδούς της αλήθειας. Ουδείς μπορούσε να το φανταστεί, ειδικά μετά τη λαίλαπα που άφησε στον τόπο η κυβέρνηση της Αριστεράς!
Σκέφτομαι ότι η παράκληση-ευχή της προεκλογικής περιόδου να προσέξουμε ποιους θα «σταυρώσουμε», δεν είχε αποτέλεσμα.
Τώρα τι να πούμε; Να ζητάμε ομαδικές παραιτήσεις; Αυτά δεν γίνονται.
Όμως, μόλις βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους ΠΡΕΠΕΙ να τους λέμε ΜΟΝΟ αυτό. Ότι ήταν απόντες  την ώρα της ιδεολογικής μάχης και της καταδίκης του ολοκληρωτισμού.  Κι έχει δίκιο ο εξαίρετος αρθρογράφος Σάκης Μουμτζής που έγραψε ότι στις επόμενες ευρωεκλογές ή στις εθνικές εκλογές, θα πρέπει να ρωτάμε τους υποψηφίους: «Εσύ, τι ψήφισες για την καταδίκη των δύο ολοκληρωτισμών;»….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου