Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Σκευωρία Novartis: Κατατέθηκε η πρόταση προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο - Δείτε τα έγγραφα

53453443_2

Κατά πληροφορίες, η πρόταση περιλαμβάνει δύο ηθικές αυτουργίες για τα υπουργικά του καθήκοντα και ψευδείς καταθέσεις, καθώς και άλλα δύο αδικήματα για παράβαση καθήκοντος και πρόκληση κακουργηματικών πράξεων

Για τέσσερα αδικήματα παραπέμπεται ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην προανακριτική επιτροπή σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε στην Βουλή η Νέα Δημοκρατία.
Το κείμενο που υπογράφεται από 30 βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης στηρίζεται κυρίως στις καταθέσεις του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και της πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη που περιγράφουν τον παραθεσμικό μηχανισμό του Ρασπούτιν και καταλήγει στο ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να ελεγχθεί για την τέλεση των εξής αδικημάτων:

1)Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών (αρ. 46 παρ 1 σε συνδυασμό με άρθρο 239 ΠΚ): («υπάλληλος στα καθήκοντα του οποίου ανάγεται η δίωξη ή η ανάκριση αξιόποινων πράξεων α) αν μεταχειρίστηκε παρανόμως εκβιαστικά μέσα για να πετύχει οποιαδήποτε εγγραφή ή προφορική κατάθεση κατηγορούμενου, μάρτυρα ή πραγματογνώμονα τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή, εφόσον η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα κατά το άρθρο 137Α Β) αν εν γνώσει του, εξέθεσε σε δίωξη ή τιμωρία κάποιον αθώο ή παρέλειψε να διώξει κάποιον υπαίτιο, τιμωρείται με κάθειρξη εως 10 έτη και χρηματική ποινή αν πρόκειται για κακούργημα και με φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών και χρηματική ποινή, αν πρόκειται για πλημμέλημα»)
2) Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος (άρθρο 186 παρ 1 και 2 ΠΚ : «1.όποιος δίνει ή υπόσχεται αμοιβή σε άλλον για να τελέσει ορισμένο κακούργημα καθώς και όποιος αποδέχεται αυτή την προσφορά και αναλαμβάνει την τέλεση του. Τιμωρείται με φυάκιση εως 3 έτη ή χρηματική ποινή, αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη. 2) όποιος δίνει ή υπόσχεται αμοιβή σε άλλον για να τελέσει ορισμένο πλημμέλημα το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον 3 ετών, καθώς και όποιος αποδέχεται αυτή την προσφορά και αναλαμβάνει την τέλεσή του τιμωρείται με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη».

3) Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος
4)Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία

nov01
nov02
nov03
nov04
nov06
nov6a
nov07
nov08
nov09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου