Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Τον έχουν «γραμμένο» (σε κασέτες) και άλλοι τον Παππά;

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στριμωγμένος φαίνεται από μακριά, προκύπτει από τις άναρθρες κραυγές των στελεχών του στα τηλεοπτικά παράθυρα και από τα ασυνάρτητα επιχειρήματα που προσπαθούν να διακινήσουν προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Αποκαλύφθηκαν επίσης το βάρος και η πίεση στις εσωκομματικές συνεδριάσεις, όπου περίσσεψαν οι εντάσεις και οι επικρίσεις.

Ιδιατέρως εναντίον του Νίκου Παππά, ο οποίος βρέθηκε να απολογείται για όλα, για το ήθος, το ύφος και το πνεύμα των πράξεων και των επιλογών του. Οι αποκαλυφθέντες διάλογοι φανέρωναν ασέβεια προς τους θεσμούς και μαζί καμία αίσθηση της διάκρισης των εξουσιών. Ο τρόπος επίσης αγοραίος, η αναφορά και μόνο στην εισαγγελέα «θα πω του Παπαγγελόπουλου να φέρει την τύπισσα στο Μαξίμου» και εκείνο το απίθανο «δώσε μας τη Μαρέβα», όπως και τα άλλα για τα λεφτά, αρκούν για να δηλώσουν την ποιότητα του συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου και να εξοργίσουν ακόμη και τους συντρόφους του.

Του είχαν άλλωστε πολλά μαζεμένα, δεν στεκόταν. Κατά μια εκδοχή μάλιστα, τους συντρόφους του, βλέποντας την πρώτη απόπειρα «απολογίας» του στο δελτίο του Μega, τους έζωσαν μαύρα φίδια και έσπευσαν να τηλεφωνήσουν στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντάς του καθαρά ότι «πρέπει να τελειώνουμε το ταχύτερο με αυτή την υπόθεση». Γι’ αυτό και αμέσως μετά συνεκλήθησαν τα κομματικά όργανα και αναγκάστηκε να προβεί σε αυτή την υποτυπώδη ανάληψη πολιτικής ευθύνης, χωρίς όμως να καταφέρει να αμβλύνει τις δυσμενέατατες γι’ αυτόν εντυπώσεις.

Η αλήθεια είναι ότι τον εγκατέλειψαν όλοι, όπως συνήθως συμβαίνει με όσους φαντασιώνονται ότι «κρατάνε τους άλλους από τα…». Η φράση δεν είναι δική μας, μας τη μετέφερε ένας τραπεζίτης, από εκείνες τις μέρες της διεκδίκησης εφημερίδων και καναλιών που ο «Νικολάκης», όπως τον λένε τώρα, απειλούσε θεούς και δαίμονες και παρέπεμπε μέσω των «φίλων»του στη Δικαιοσύνη τους πάντες στους εισαγγελείς. Δρούσε ο «Νικολάκης» τότε σαν να μην υπήρχε αύριο, ένιωθε άτρωτος και παντοτινός. Και το χειρότερο τώρα είναι ότι δεν ξέρει τι ακολουθεί. Δεν τον έχει γραμμένο μόνο ο Σάμπυ, τον έχουν κι άλλοι όπως θρυλείται στις ακριβές συνοικίες της πρωτεύουσας.

Πηγή: Βηματοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου