Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Πετσίτης: Στην ψειρού κάθε µια δεκαετία ο αυτοφωράκιας του Μαξίµου! (Φωτογραφία ντοκουμέντο)

Ο Μανώλης Πετσίτης συνελήφθη πρώτη φορά το 2004, σε νεαρή ηλικία, ως µπροστινός σε µαγαζί και το 2014 για πλαστογραφία! Μετά έγινε ο µπροστινός του Τσίπρα και του Παππά, ντιλάροντας µε ∆ΕΠΑ και βουτώντας στα εκατοµµύρια του Λαυρεντιάδη, ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου!

Οι αποκαλύψεις του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για το πώς έβλεπε ο Νίκος Παππάς το «outsourcing» του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, το τι αποτελούσε για τον πρώην υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Πολιτικής «ατζέντα no go» και το ποιες δουλίτσες μπορούσαν να γίνουν από υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ με το Μαξίμου, δηλαδή το «μαγαζί», να κάνει ότι δεν βλέπει, συνάδουν απόλυτα με τα όσα έχουν έως σήμερα έρθει στη δημοσιότητα για τα πεπραγμένα του παιδικού φίλου και συνεργάτη του Νίκου Παππά, του περιβόητου Μανώλη Πετσίτη.

Ο «Μανώλης του Παππά», όπως ήταν γνωστός στους επιχειρηματικούς κύκλους ο Πετσίτης, είναι από τους λίγους που μπορούν να ρίξουν φως στη συνεργασία του Νίκου Παππά με τον Κύπριο δικηγόρο των offshore Αρτέμη Αρτεμίου και τους συνεργάτες τους, αλλά και στις δουλειές που φέρεται να έκανε ο ίδιος ο Πετσίτης εξ ονόματος του Μαξίμου επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Τότε που ο πρώην σερβιτόρος μπορούσε με άνεση να μπαινοβγαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου, να βγάζει σέλφι με τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες και να κάνει τον «βαστάζο», αλλά και τον μπροστινό του Νίκου Παππά. Ωστόσο, για να μιλήσει ο Πετσίτης θα πρέπει η Δικαιοσύνη να αφεθεί από την πολιτική εξουσία να κάνει τη δουλειά της. Ήδη έχουν περάσει σχεδόν 200 ημέρες από τότε που εστάλη στη Βουλή από τις δικαστικές Αρχές η δικογραφία για την υπόθεση Πετσίτη, η οποία έχει να κάνει μεταξύ άλλων με την αύξηση των χρεών της λιπασματοβιομηχανίας ELFE συμφερόντων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ) και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο αυτό.

Ωστόσο, περιέργως, η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει ακόμη παρά το γεγονός ότι όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση η Νέα Δημοκρατία είχε φροντίσει σε όλους τους τόνους και με όλα τα μέσα να αναδείξει τα πεπραγμένα του «Μανόλο του Μαξίμου».

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δείχνουν πως ο Μανώλης Πετσίτης δεν αναλάμβανε τυχαία επικίνδυνες αποστολές, όπως αυτές που αφορούν στη διευθέτηση των υποθέσεων του υπόδικου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη με τη ΔΕΠΑ, αλλά και την εκπροσώπηση Κύπριων δικηγόρων με ειδίκευση στις offshore, που συνδέονται με τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά. Ο Πετσίτης ανέλαβε αυτό το «επιχειρησιακό κομμάτι» διότι ήταν «ψημένος» στους κινδύνους και είχε εμπειρία τόσο από προσαγωγές και συλλήψεις όσο και από «νταραβέρια» με τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα δικαστικών λειτουργών, ο Μανώλης Πετσίτης είχε ιστορικό «αυτοφωράκια» ή «μπροστινού», δηλαδή ακόμη όταν ήταν γκαρσόνι εμφανιζόταν ως ο αγορανομικός υπεύθυνος ενός καταστήματος όταν προέκυπταν προβλήματα και ήταν εκείνος που αντιμετώπιζε το πρώτο κύμα κυρώσεων, δηλαδή το αυτόφωρο, αντί των ιδιοκτητών των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πετσίτης έχει τουλάχιστον μια φορά συλληφθεί για τέτοιες υποθέσεις, ενώ έχει στο παλμαρέ του και σύλληψη για πλαστογραφία.

1.Η πρώτη σύλληψη του Μανώλη Πετσίτη έγινε το 2004, ως αγορανομικός υπεύθυνος γνωστού μαγαζιού.





2. Η δεύτερη σύλληψη έγινε τον Ιανουάριο του 2014 για πλαστογραφία.



Από τις αρχές του 2015 ο «Μανόλο» είχε μετατραπεί ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές του Μαξίμου, συνοδεύοντας Τσίπρα και Παππά σε δημόσιες και -όχι μόνο- εκδηλώσεις βγάζοντας selfie με τον τέως πρωθυπουργό, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και άλλους συντρόφους (φωτό 3, 4, 5,).







Αγορανομικός Υπεύθυνος

Έως σήμερα, ο Πετσίτης είχε μια σύλληψη σχεδόν κάθε δέκα χρόνια. Η πρώτη ήταν το Νοέμβριο του 2004, λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τότε είχε συλληφθεί ως αγορανομικός υπεύθυνος γνωστού μαγαζιού. Ο νεαρός τότε Πετσίτης οδηγήθηκε στην Ασφάλεια και ακολούθησαν οι προβλεπόμενες -από τον Νόμο – διαδικασίες. Φωτογραφήθηκε, πραγματοποιήθηκε δακτυλοσκόπηση και οδηγήθηκε στις εισαγγελικές Αρχές. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα τα οποία έχει εξασφαλίσει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» η εικόνα του συλληφθέντα, Μανώλη Πετσίτη, το 2004 δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή. Πυκνά, μαύρα, μαλλιά και νεανικό πρόσωπο, εάν και ποζάρει εμφανώς αγχωμένος στον φακό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Η δεύτερη και πιο επεισοδιακή σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 2014, ήτοι ένα χρόνο πριν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει την εξουσία και ο ίδιος αρχίσει να κυκλοφορεί ως συνεργάτης του Νίκου Παππά και σύμβουλος του Μαξίμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία του αυτή σύλληψη αφορο ύσε σε πλαστογραφία εγγράφου και για αυτό τον λόγο ασκήθηκε δίωξη από τις εισαγγελικές Αρχές. Από την έρευνα της «Μ» προέκυψε ότι σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της «πλαστογραφίας με χρήση από κοινού» και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Α’ Αυτόφωρο Μονομελές. Μετά από αναβολές, η τελική δικάσιμος προσδιορίσθηκε για τις 7 Δεκεμβρίου 2017, τη στιγμή δηλαδή που μεσουρανούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη από τις αρχές του 2015 ο Μανώλης Πετσίτης είχε μετατραπεί για άνθρωπο για όλες τις δουλειές του Μαξίμου, συνοδεύοντας Τσίπρα και Παππά σε δημόσιες και -όχι μόνο- εκδηλώσεις, βγάζοντας selfie με τον πρώην πρωθυπουργό, τον Αλέκο Φλαμπουράρη και άλλους «συντρόφους». Παρά το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα παραμένει άγνωστο το τι τελικά έγινε με τη δίκη αυτή, έγκυρες δικαστικές «πηγές» εξηγούσαν στην «Μ» ότι ο «Μανόλο του Μαξίμου» τελικά δεν υπέστη ποτέ τη βάσανο της ακροαματικής διαδικασίας, καθώς ευνοήθηκε από το Νόμο Παρασκευόπουλου! Αυτό, πάντως, που είναι γεγονός είναι πως λίγους μήνες μετά τη δεύτερη σύλληψη ο Πετσίτης ξεκίνησε να εκπροσωπεί φορολογικά στην Ελλάδα τους Κύπριους δικηγόρους του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Στις 23/2/2014, δηλαδή έναν μήνα μετά, ξεκίνησε να είναι φορολογικός εκπρόσωπος του Λάμπρου Πιερή και στις 23/12/2014 του Σωτηράκη Παναγιώτου (σ.σ. όπως προέκυψε από πρόσφατες αποκαλύψεις της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», ο Λαυρεντιάδης τους τελευταίους μήνες έχει φροντίσει να αλλάξει «μπροστινούς», ώστε να μην τον συνδέουν με τους Κυπρίους δικηγόρους που συνεργάζονται με την Πετσίτη).

Ένα από τα μεγάλα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν μετά τις σημερινές αποκαλύψεις είναι το κατά πόσο ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς γνώριζε το 2015, όταν και ο Πετσίτης τον συνόδευε στο Μαξίμου ως ο έμπιστός του, ότι ο παιδικός του φίλος από την Καισαριανή είχε στο πολύ πρόσφατο παρελθόν όχι απλά απασχολήσει τις Αρχές αλλά είχε συλληφθεί κατηγορούμενος για πλαστογραφία. Και ότι λίγο καιρό προτού σκορπίσει δεξιά και αριστερά το «αστραφτερό του χαμόγελο» ως ο έμπιστος άνθρωπος του «υπουργού Νίκου», φωτογραφιζόταν για δεύτερη φορά στην Ασφάλεια Αθηνών ως παραβατικός του κοινού ποινικού δικαίου. Διότι εάν το γνώριζε και παρόλα αυτά τον έβαλε στο Μαξίμου, τότε επιβεβαιώνονται περίτρανα όσοι έχουν προσδώσει στον Πετσίτη το παρατσούκλι ο «μπροστινός του Παππά».

Σύμφωνα με το σενάριο του «Μπροστινού» ο Πετσίτης λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια ως «αγορανομικός υπεύθυνος» για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία συνεργάζονται μεταξύ άλλων με τον δικηγόρο τον offshore Αρτέμη Αρτεμίου. Όπως υποστηρίζουν οι θιασώτες του εν λόγω σεναρίου, μπορεί ο ίδιος ο Μανώλης να εμφανιζόταν ως ο διεκπεραιωτής των υποθέσεων, ωστόσο το χρήμα που περνούσε από εκείνον και τους Κύπριους δικηγόρους ανήκει σε πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα. Το εάν αυτό το σενάριο είναι αληθές είναι κάτι που θα το εξετάσουν οι εισαγγελικές Αρχές, αρκεί η Βουλή να προχωρήσει με τη δικογραφία και να δοθεί το πράσινο φως για την εξέταση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη.

*Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου