Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Oι «αφελείς» αστοί ξαναεμφανίσθηκαν

Σάκης  Μουμτζής

Ενώ οι αποκαλύψεις για το παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζονται, ενώ η σκευωρία της υπόθεσης Novartis έχει αποκαλυφθεί πλήρως, εμφανίσθηκαν οι γνωστοί καλοπροαίρετοι αστοί που ξαφνικά θυμήθηκαν πως η χώρα δεν μπορεί να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο.

Κατ΄αρχήν, καμία χώρα δεν πρόκειται να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο. Θα δικασθούν αυτοί που παρανόμησαν. Αυτοί που αποπειράθηκαν να καταλύσουν το πολίτευμα. Γι΄αυτό υπάρχει η προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τους νόμους διαδικασία.

Όλοι αυτοί που ουσιαστικά επικαλούνται την αμνήστευση των συνωμοτών, προβάλλουν το επιχείρημα της συναίνεσης, λόγω της οικονομικής κρίσης και της επιδείνωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Για μια ακόμα φορά δεν κατάλαβαν ποιος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Α.Τσίπρας. Για μια ακόμα φορά διαβάζουν λάθος την ιδεολογική και πολιτική φυσιογνωμία αυτού του κόμματος.

Ανιστόρητοι, ακόμα πιστεύουν πως μπορεί η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ο ιστορικός πυρήνας του να συναινέσουν στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, λόγω της πανδημίας. Δεν διαβάζουν, δεν βλέπουν, δεν ακούν.

Μόλις προχθές ο τέως επικοινώνησε με την μητέρα που το παιδάκι της λιποθύμησε επειδή δεν είχε να φάει, για να μας υπενθυμίσει μια από τις χειρότερες στιγμές αυτού του κόμματος. Ήδη έχει συγγραφεί το αφήγημα πως η οικονομική κρίση δεν είναι αποτέλεσμα της πανδημίας, αλλά των λανθασμένων επιλογών της κυβέρνησης.

Με αυτούς θα επιτευχθεί η συναίνεση;

Με τον Παπαγγελόπουλο και τον Τσίπρα που ομού ήθελαν να κλείσουν στην φυλακή δέκα πολιτικούς αντιπάλους τους; Δεν βλέπουν πως ακόμα και τώρα που η συνωμοσία της υπόθεσης Novartis έχει καταρρεύσει, αυτοί καταφεύγουν σε μεταφραστικές κουτοπονηριές για να συντηρήσουν το δυσώδες κλίμα;

Μάλλον, όλοι αυτοί οι καλοπροαίρετοι αστοί πολιτικοί και σχολιαστές, δεν άκουσαν τις πολεμικές ιαχές των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως «η δεύτερη φορά αριστερά», δεν θα έχει καμία σχέση με την «πρώτη φορά». Τώρα θα είναι αμείλικτη και ισοπεδωτική, ώστε να καταλάβει κάθε αρμό της εξουσίας.

Και βέβαια, κοντά σε αυτούς τους καλοπροαίρετους ανθρώπους έχουμε και τους «γεφυροποιούς». Όλους αυτούς που ακόμα και σήμερα, που η ριζοσπαστική Αριστερά βρίσκεται στο έσχατο σκαλοπάτι του ηθικού ξεπεσμού, αυτοί επιμένουν στην ύπαρξη του «ηθικού πλεονεκτήματος». Και οι γεφυροποιοί λοιπόν θέλουν να κουκουλωθεί η συνωμοσία.

Πού ήταν όμως όταν ο Παπαγγελόπουλος και ο Τσίπρας χαρακτήριζαν, ως εισαγγελείς, την υπόθεση Novartis « το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του Ελληνικού κράτους;» πού ήταν όλοι αυτοί όταν οι τρείς εισαγγελείς, με κραυγαλέες δικονομικές αυθαιρεσίες , έστελναν στην βουλή τους δέκα φακέλους; Σιωπούσαν.

Περίμεναν να «βγει» στην τότε κυβέρνηση η υπόθεση Novartis και να επωφεληθούν και αυτοί από την νέα νίκη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Σήμερα ο λόγος τους είναι υποκριτικός και γι΄αυτό ανυπόληπτος.

Δεν αναφέρομαι καθόλου στους προστάτες του Ρασπούτιν που τώρα εκλιπαρούν για επιείκεια και λήθη. Αυτοί έχουν κάθε κίνητρο για να ικετεύουν. Έπαιξαν κι έχασαν. Πόνταραν σε κουτσό άλογο.

Η πολιτική δεν ασκείται με όρους κυκλαμίνων των Κατηχητικών σχολείων. Στην πολιτική η μεγαθυμία και η γενναιοδωρία -αν υπάρξουν- έπονται της πλήρους διερεύνησης και του καταλογισμού.

Κάθε αστοχία έχει τις συνέπειες της. Και το κυριότερο, στην πολιτική δεν υπάρχει «γι΄άλλα». Δεν υπάρχει επανεκκίνηση από το σημείο μηδέν.

Γι΄αυτό οι συνωμότες επιβάλλεται να τιμωρηθούν, ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες παρακρατικές συμπεριφορές. Ο καλοπροαίρετος αστός, από την φύση του, φέρει μιαν ευγένεια που δεν συνάδει όμως με τον πολιτικό αγώνα που είναι σκληρός, καθώς το έπαθλο του είναι η εξουσία.

Στην πολιτική δεν υπάρχει το s’ il vous plait.

liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου