Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Αποκάλυψη 8 αρχαίων τάφων! Πώς να μην είσαι περήφανος γι΄ αυτήν την πατρίδα;

 
30/11/2020

Οκτώ διαφορετικών τύπων τάφοι που "φέρνουν κοντά μας" τους Έλληνες του 4ου-2ου αιώνα π.Χ.!

Οι τάφοι αυτοί ανήκουν στο τμήμα της δυτικής νεκρόπολης της αρχαίας πόλης της Ήλιδος και τους ανακάλυψε πρόσφατα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην θέση "Παλιάμπελα" εντός της ΤΚ Αυγείου, στον Δήμο Ήλιδος/Ν. Ηλείας. 

 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχαιολόγων, ο ταφικός πίθος που βρέθηκε χρονολογείται προς το τέλος του 4ου με αρχές του 3ου αι. π.Χ.. Επίσης βρέθηκαν πολλά αγγεία ιδιαίτερα της ελληνιστικής εποχής, ενώ μεταξύ των άλλων ευρημάτων κυριαρχεί η μαρμάρινη επιτύμβια στήλη με αετωματική επίστεψη. 

Στην αρχαία Ήλιδα οι Έλληνες έζησαν ήδη από τα προϊστορικά χρόνια. Υπό το φως της μυθολογίας, η πόλη ιδρύθηκε από τον Αέθλιο, γιο του Δία και της Πρωτογένειας. Αυτός έγινε και ο πρώτος βασιλιάς της. Βρισκόταν δίπλα στην αρχαία Ολυμπία και έγινε ανεξάρτητο βασίλειο κατά την μυκηναϊκή εποχή. Οι κάτοικοι της σπουδαίας Ήλιδος ονομάζονταν Επειοί και συμμετείχαν στον Τρωικό Πόλεμο με αρχηγό τον Πολύξενο. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου