Το ΠΡΩΤΟ σου χρέος εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το ΔΕΥΤΕΡΟ, να φωτίσεις την ορμή και να συνεχίσεις το έργο τους. Το ΤΡΙΤΟ σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο σου τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει. Νίκος Καζαντζάκης «ΑΣΚΗΤΙΚΗ».

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥΕΤΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΟΥΤΙΣΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΙ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΤΕΡΠΙΤΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟΙ ΚΕΝΟΔΟΞΟΙ ΚΑΙΣΑΡΙΣΚΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΕΝΩ ΤΟΣΕΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Έξαλοι οι ΜΟΓΓΟΛΟΙ για σύνθημα κατά του μουφτή της Ξάνθης και Navtex-Νέα ΝΟΤΑΜ για 13 ελληνικά νησιά

 Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε η Άγκυρα στην Ελλάδα για το σύνθημα που γράφτηκε στον ανελκυστήρα της κατοικίας του μούφτη της Ξάνθης, αλλά και για τις Navtex που εξέδωσε η Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, σε απάντηση ερώτησης αναφορικά με «το μήνυμα ρατσιστικής απειλής που γράφτηκε στον ανελκυστήρα της κατοικίας του Αχμέτ Μετέ, του ‘Μουφτή’ της Ξάνθης στην Ελλάδα» είπε:

«Καταδικάζουμε το μήνυμα ρατσιστικής απειλής που γράφτηκε στον ανελκυστήρα του διαμερίσματος της κατοικίας του Αχμέτ Μετέ, του ‘μουφτή’ Ξάνθης στην Ελλάδα.
Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη μη ανεκτικότητα ρατσιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων στην Ελλάδα έναντι της ύπαρξης της ‘Τουρκικής Μειονότητας’ στη ‘Δυτική’ Θράκη και των εκπροσώπων τους. Αναμένουμε από το ελληνικό κράτος να ‘ρίξει φως’ στο ειδεχθές περιστατικό και να φέρει τους δράστες του στη δικαιοσύνη διεξάγοντας μια έρευνα με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία».

Παράλληλα υπήρξε επίθεση και για την αεροναυτική άσκηση «Μέδουσα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στα ανοιχτά της Αιγύπτου με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κύπρου.

Σχετικά με τις Navtex, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφερε: «H Ελλάδα εξακολουθεί να αυξάνει την ένταση στην περιοχή συνεχίζει τις προβοκατόρικες παρενοχλήσεις και παραβιάσεις και συνεχίζει να διατηρεί μια στάση μη συμφωνίας καθώς αρνείται τον διάλογο και πηγαίνει τις διαφορές σε τρίτους. H Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική της στάση καθώς μέσα σε μια ημέρα εξέδωσε 3 NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις σε περιοχές νησιών που πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα και οι 2 από τις NAVTEX είχαν δεσμευτεί από τη χώρα μας. Στις παράνομες NAVTEX της Ελλάδας έχουμε απαντήσει με ανάλογες NAVTEX.»

Νέα ΝΟΤΑΜ για 13 ελληνικά νησιά

Με μια νέα ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία, απαιτεί την αναστολή οποιασδήποτε στρατιωτικής δραστηριότητας σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Πρόκειται για τη Ρόδο, το Καστελόριζο, τη Σαμοθράκη, τον Άγιο Ευστράτιο, τη Χίο, τα Ψαρά, την Ικαρία, τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Σάμο, την Τήλο, τη Χάλκη και την Πάτμο. Φαίνεται, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, πως η Άγκυρα, μερικές μέρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στην οποία θα συζητηθούν πιθανές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, παίρνει θέση διατηρώντας ψηλά τους τόνους.

Πάντως σήμερα, τελευταία μέρα ισχύος της ΝΑVΤΕΧ που μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής δεν είχε ανανεωθεί, το Oruc Reis έφτασε σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων από τη νήσο Στρογγύλη. Τούρκοι αξιωματούχοι πάντως είχαν ανακοινώσει πρόσφατα ότι με αυτή την τελευταία ΝΑVΤΕΧ θα έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες για κοιτάσματα φυσικού αερίου στην εν λόγω περιοχή. Αναμενόμενη λοιπόν θα είναι η επιστροφή του ερευνητικού πλοίου για ανεφοδιασμό και αξιολόγηση των στοιχείων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου